Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2010
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 15 Octombrie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Indiferenta care a scurtat viata unui om

• ancheta fãcutã la Spitalul Judetean în cazul bãtrînului care a fost uitat pe holuri la UPU a arãtat cã acesta a asteptat în total 95 de minute • infarctul este o urgentã de gradul 0 care trebuie preluatã imediat • totusi, pacientul a asteptat 40 de minute pînã sã-l vadã cineva si alte 45 de minute pînã sã vinã rezultatele analizelor • directorul medical al spitalului a sesizat Colegiul Medicilor •

Pacientul de 81 de ani care a ajuns la Urgenta Spitalului Neamt sãptãmîna trecutã cu infarct miocardic a asteptat pe holuri 40 de minute pînã a fost consultat de cineva si alte 45 de minute pînã i-au venit rezultatele analizelor, desi cazul lui era o urgentã de grad 0 si trebuia vãzut imediat. Aceasta este rezultatul verificãrilor preliminare fãcute de conducerea Spitalului Neamt în cazul sesizat de Monitorul de Neamt prin care prezentam cazul unui bãtrîn de 81 de ani care a fost lãsat sã astepte circa douã ore pînã a fost vãzut de un cardiolog desi familia suspecta cã ar fi fãcut infarct. În plus, omul era cunoscut ca fiind cardiac si diabetic.
„Am cerut notã explicativã cadrelor medicale de la Unitatea de Primire a Urgentelor pentru a vedea ce s-a întîmplat sãptãmîna trecutã. Se pare cã în momentul în care pacientul în vîrstã a ajuns la Urgentã cadrele medicale de acolo se confruntau cu un caz grav, o hemoragie la o persoanã ce avea hemoglobina 6 sau 7. Aceasta a necesitat resuscitare si de aceea s-a mai întîrziat. Din datele existente în registru a reiesit cã bãtrînul a asteptat 40 de minute în sala de asteptare dupã care a fost dus în camera de consultatii. Acolo i s-a fãcut o electrocardiogramã si i s-au luat probe de sînge pentru a i se face analize. Rezultatele de la laborator au venit în 45 de minute dupã care pacientul a fost vãzut de un cardiolog. Din pãcate, acesta a decedat putin mai tîrziu si specialistii au sustinut cã acesta suferise un infarct masiv, jumãtate de inimã fiindu-i infarctatã. Din punctul meu de vedere nu putem aplica sanctiuni dar am sesizat Colegiul Medicilor Neamt pentru a lua sanctiunile ce se impun“, a precizat medicul Sorin Ciobanu, directorul medical al Spitalului Neamt.
Din pãcate, nu se stie dacã scuza cã mai exista o urgentã în acelasi timp va încãlzi cu ceva familia bãtrînului si nici nu va consola alti potentiali pacienti ce ar putea ajunge în stare gravã la spital. În plus, este greu de crezut totusi cã un caz, oricît de urgent si de grav ar fi, concentreazã toatã suflarea medicalã de la UPU astfel încît nu mai are cine vedea si alti pacienti.
Anul trecut, ministrul Ioan Bazac a implementat un protocol de consultatii în urgentã pe culori. Aceste reguli, care sînt în vigoare si acum, prevãd în mod clar care sînt urgentele si care este timpul de asteptare maxim. Astfel, urgentele majore, precum infarctul, primesc un cod rosu si sînt vãzute imediat. Alte urgente sînt catalogate cu galben si sînt consultate în 10 minute de la intrarea în Urgentã, altele la jumãtate de orã, altele la o orã si, în final, cele mai banale cazuri, catalogate cu alb, pot fi consultate în maximum douã ore. Din nefericire pentru pacientul nemtean ce a murit în urma infarctului suferit, se pare cã vîrsta l-a aruncat automat printre ultimele categorii de urgente si astfel a stat mult si prost pe holurile spitalului. Cã doar era la Urgentã!

Articol afisat de 1678 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Magda VASILACHE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de gyovy la data 15.10.2010 08:57
Uite o deontoloaga.Magda Vasilache.
Asta ca sa le platesti medicilor polita pentru saptamana trecuta nu? Ai scormonit un pic si ai dat peste ceva care-ti place tie mult.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective