Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2010
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 16 Octombrie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

565.000 de lei donati pentru patru localitãti nemtene

• banii reprezintã donatii ale angajatilor de la Termoelectrica, Electrocentrale Bucuresti si Electrocentrale Galati, si vor fi folositi pentru refacerea locuintelor si infrastructurii distruse de ploi •

Institutia prefectului a g̣zduit, vineri, 15 octombrie, actiunea de semnare a contractului de donatii dintre SC Termolectrica SA, SC Electrocentrale Bucuresti SA, SC Electrocentrale Galati SA si primarii localiṭtilor beneficiare РPiatra Neamt, Doljesti, Oniceni si Petricani.
Valoarea totalã a donatiei este de 564.469,56 lei si este destinatã refacerii locuintelor si infrastructurii distruse sau grav avariate de calamitãtile naturale produse în perioada iunie-august 2010, precum si pentru reabilitarea si modernizarea unor tronsoane de drumuri.
Suma a fost repartizatã prin Hotãrîre a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgentã cãtre 4 comunitãti afectate de inundatii, în functie de gradul de afectare: Piatra Neamt – 245.469,56 lei, Doljesti – 295.000 lei, Oniceni – 6.000 lei, Petricani – 18.000 lei. La întîlnire, din partea societãtilor donatoare, au fost prezenti cîte un reprezentant al conducerii si cîte un reprezentant al sindicatelor. „Astãzi e o zi frumoasã din douã puncte de vedere, pentru cã afarã e soare si pentru sînt prezenti în judetul nostru acesti oameni de suflet, care s-au gîndit la cei aflati în nevoi din cauza inundatiilor si si-au materializat gîndul într-un gest remarcabil de a oferi aceastã sumã mare de bani, adunatã de la salariatii societãtii. Le multumesc tuturor pentru sensibilitatea de care au dat dovadã“, a spus în deschiderea actiunii prefectul Mihai Archip. La rîndul lor reprezentantii acestor societãti comerciale si-au arãtat compasiunea fatã de cei afectati de calamitãtile petrecute în aceastã varã. „Salariatii nostrii au donat cu tot sufletul. Din cei 5.000 de angajati, doar unul n-a putut dona pentru cã era într-o situatie care nu i-a permis acest lucru. Era în comã. Gestul tuturor de a fi alãturi de cei loviti de furia apelor a fost remarcabil si sîntem convinsi cã banii vor fi folositi cum trebuie si unde trebuie, astfel încît sã fie usuratã suferinta la cît mai multi oameni afectati“, a spus directorul SC Termoelectrica, Constantin Ioanitescu. La rîndul lor, beneficiarii donatiei au multumit si i-a asigurat pe reprezentanti donatorilor cã banii vor ajunge acolo unde au fost destinati, spre lucrãri de refacere postinundatii. De asemenea, la aceastã actiune au mai participat conducerea Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgentã, Inspectoratului Judetean de Jandarmi, Sistemului de Gospodãrire a Apelor si Inspectoratului Teritorial în Constructii Neamt.

Articol afisat de 1613 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective