Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2010
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 20 Octombrie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Senzatii tari cu 2,5 miliarde de lei

Senzatii tari cu 2,5 miliarde de lei

• pasajul de la Pietricica aratã de parcã ar fi trecut ostrogotii peste el • n-au fost decît pietreni „civilizati“ •

Pietrenii cu dare de mînã, dar mai ales de picior, au reusit sã mai bifeze o performantã, aceea de a face praf peste 2,5 miliarde de lei. Pasajul de la Pietricica, renovat si modernizat de primãrie în scop de a scoate ceva bani pentru visteria localã, a cãzut victimã vandalilor, arãtînd acum numai bun pentru scene dintr-un film de groazã. E singura trecere subteranã din oras (pînã la aparitia pasajului din zona Curtii Domnesti), e situatã în plin centru al orasului si, cu toate acestea, este printre cele mai evitate locuri. Atît ziua, cît si noaptea. N-au trecut nici doi ani de cînd s-a finalizat investitia, de cînd primãria anunta cã în pasaj va fi amenajat un grup de module comerciale care sã stîrneascã pofta trecãtorilor. Acum, atmosfera este sumbrã. Locul este întunecat, fie soare, fie ploaie, pentru cã instalatia electricã a fost fãcutã praf, iar din neoanele frumos împachetate în tavan au rãmas doar firele electrice, spînzurînd singuratice. Peretii tapetati cu mostre de talent si imaginatie de manelist sînt putinele lucruri care nu stîrnesc groaza. Modulele din termopan sînt pãrãsite si aratã ca niste relicve, demult resemnate cã nu-si vor mai primi în veci negustori de covrigi sau apã mineralã. Geamurile au fost sparte în mii de cioburi, iar cioburile la rîndul lor au fost sfãrîmate pînã s-au transformat în nisip. Canalizarea fãcutã a fost înfundatã, tot cu dovezi de civilizatie, drept pentru care ploaia de ieri a transformat pasajul într-un mic canal venetian. Tot locul aratã de parcã cineva si-a propus cu tot dinadinsul sã facã aici loc de antrenament pentru lupte de K1. N-a scãpat bucãticã neruptã sau nestrivitã. Iar asta au fãcut-o numai oamenii civilizati ai Pietrei. Cersetorii sau boschetarii care se mai adãpostesc aici de ploaie nu prea fac stricãciuni, cã nu le e de nici un folos. Numai cei ce simt nevoia sã-si demonstreze tãria pumnului sau duritatea tãlpii de bocanc, din dorinta de a compensa alte lipsuri, se preteazã la asta. Politistii comunitari sustin cã au zona în vizor, cã patruleazã periodic pe la pasaj. Dar si ei mai mult ziua. Cã atunci gãsesc milogii la lucru, zona fiind totusi cu vad pentru oamenii strãzii. Noaptea, teritoriul este luat în stãpînire de masculii care circulã în gascã si care-si pun mintea cu bruma de afise care mai anuntã vreun spectacol sau film demult trecut. Si, ca de obicei, cel care cedeazã e afisul. Primãria Piatra Neamt a cheltuit fix 254.061,04 lei pentru modernizarea pasajului pietonal de la Pietricica, renovînd cele douã intrãri si treptele, amenajînd spatii de vînzare din aluminiu cu tîmplãrie termopan. Investitia, dupã cum reiese, nu a avut rezultatul scontat. „Am organizat douã licitatii pentru închirierea modulelor cãtre comercianti, dar nu s-a prezentat nimeni. Vom mai organiza încã o sedintã de licitatie, la care pretul de pornire sã fie mai redus, poate asa vor apãrea oferte“, spune Gabriel Muraru, de la Serviciul comunicare al primãriei.

Articol afisat de 1918 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M. CONSTANTINESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de dac la data 20.10.2010 17:59
.....
pana nu vom scapa...de cersatorii si aurolacii,care isi duc veacul prin zona...ma indoiesc,ca va rezista ceva fara sa nu fie vandalizat!
Politia comunitara,e neputincioasa in astfel de cazuri.Prost pregatiti,slab dotati,si mai prost platiti,e greu de eradicat vandalismul.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective