Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2010
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 20 Octombrie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Ambulanta, la un pas de crizã de personal

• desi ar avea nevoie de 20 de medici si 23 de asistenti, Ministerul a aprobat scoaterea la concurs a doar trei posturi •

Sistemul medical românesc se confruntã, spre deosebire de alte sectoare ale statului, pe îngã o subfinantare cronicã si cu o acutã crizã de personal. Din cauza salariilor mizerabile pe care guvernantii au ales sã le dea medicilor si asistentilor precum si datoritã faptului cã UE îi asteaptã pe acestia cu bratele deschise si cu lefuri consistente, spitalele si serviciile de ambulantã de la noi nu prea mai au cu cine lucra. Serviciul Judetean de Ambulantã Neamt, la fel ca si celelalte din tarã, ar avea nevoie de foarte multi medici si asistente pentru a avea acoperitã schema completã de personal. Din pãcate, de ani buni, Ministerul se scumpeste la tãrîtã si este ieftin la fãinã, adicã preferã sã scoatã posturi la concurs prin tot felul de structuri neoperative ale sale si sã stopeze angajãrile în spitale sau la ambulante. Anul acesta, dupã tragedia de la Giulesti, oficialitãtile de la Bucuresti au decis sã dea liber la angajãri pentru a nu mai periclita viata pacientilor. Liber-liber, dar cu frînã. SAJ Neamt a crezut cã poate solicita un numãr decent de posturi dar s-a ales, spre surprinderea tuturor, cu mai nimic. „Conform organigramei noastre, ar mai trebui sã angajãm 20 de medici, 23 de asistenti, 4 operatoare, 13 ambulantieri si 15 soferi pentru a avea schema de personal completã. Cum nu am îndrãznit sã visãm cã vom avea asa ceva am trimis Ministerului o solicitare prin care doream sã scoatem la concurs 4 posturi de medici, 9 de asistenti si 7 de soferi. Din pãcate, ni s-au aprobat doar 3 posturi: unul de asistent si douã de medic. Este extrem de putin si este foarte greu de lucrat doar cu atît de putini angajati“, a declarat medicul Letitia Damoc, sefa SAJ Neamt.
Chiar si cu cele 3 posturi scoase la concurs existã riscul ca ambulanta nemteanã sã nu se aleagã cu prea multi angajati noi în plus deoarece, experienta ultimilor ani a arãtat cã orice concurs pentru medici organizat de oficialitãti s-a dovedit un fiasco, din lipsã de candidati. În afara acestor 3 posturi ce urmeazã a fi disponibile, si Spitalul Neamt va organiza, cel mai probabil luna viitoare, un concurs unde vor fi scoase mai multe posturi de medici pentru specialitãtile deficitare.

Articol afisat de 1454 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Magda VASILACHE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de dac la data 20.10.2010 18:05
.....
si daca doamne fereste se intampla ceva...si cu siguranta se va intampla,cei ce vor fi trasi la raspundere vor fi asistentii si medicii,nicidecum sistemul,de care ne facem cu totii vinovati,prin pasivitatea noastra!
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective