Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2010
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 20 Octombrie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Vine cãldura în calorifere!

• Primãria Piatra Neamt a primit subventia de la guvern si a transferat-o la Locato • banii au fost trimisi spre E-On Gaz • „Pînã la sfîrsitul sãptãmînii sperãm sã putem furniza cãldurã“, zice directorul Locato •

Caloriferele pietrenilor bransati la sistemul centralizat se vor dezmorti pînã la sfîrsitul sãptãmînii. Promisiunea e fãcutã de cei de la Locato si e argumentatã cu banii primiti de la guvern, virament ce va reusi, în sfîrsit, sã punã capãt frigului din casele oamenilor.
Primãria Piatra Neamt a primit ieri 5 milioane de lei de la Ministerul Administratiei, în contul compensãrii pe combustibil pe care o acordã guvernul în producerea gigacaloriei. Imediat consilierii locali au fost convocati la o sedintã extraordinarã, ca sã rectifice bugetul si sã înregistreze banii. Au intrat 5 milioane de la MAI si douã donatii (una de 300.000 de lei de la Salrom si una de 15.000 de lei de la clinica Phoenix, ca sã se plãteascã renovarea Micii Sirene). Banii pentru cãldurã cum au venit asa s-au dus, fiind alocati imediat societãtii Locato. Graba a fost motivatã cu termenul orei 12. „Dacã reusim sã facem ordinul de platã pînã la aceastã orã, cîstigãm timp. Dacã trecem de ora 12, mai dureazã o zi pînã se înregistreazã, apoi încã o zi pînã se face plata cãtre E-On si altã zi pînã se reface circuitul înapoi. Vrem sã rezolvãm cît mai repede posibil. Azi virãm banii la E-on Gaz, cu promisiunea cã nu vom fi obligati sã plãtim garantia. Pînã la sfîrsitul sãptãmînii sperãm sã putem furniza cãldurã. Deja avem 60 de centrale în functiune, se încarcã instalatiile la asociatiile bun-platnice. Vreau sã precizez cã, chiar dacã vom avea gaz, nu vom furniza energie termicã asociatiilor cu datorii mai vechi de sase luni“, a declarat Nicolae Mazilu, directorul de la firma Locato. Sînt 33 de asociatii categorisite drept rãu-platnice, care nu vor avea nici apã caldã, nici cãldurã pînã nu îsi achitã restantele.
Pînã acum doar 29 de asociatii, din cele cu plãtile la zi, au solicitat sã li se furnizeze cãldurã, motivate fiind de temperaturile scãzute. Oficial, sezonul rece începe la 1 noiembrie. La celelalte asociatii fie nu s-a dorit cãldurã de teama facturilor, fie n-a fost gazul necesar.

Articol afisat de 1603 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M. CONSTANTINESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective