Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2010
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 26 Octombrie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Rezervistii la protest

Rezervistii la protest

• ei sustin cã teroristii cãutati în ‘90 s-au vãzut la guvernãrile de la Revolutie si pînã în prezent •

Filiala Neamt a Sindicatului Cadrelor Militare în Rezervã a iesit în stradã, asa cum a anuntat încã de la înfiintare, acum vreo douã luni. Prectura a fost pichetatã luni, 25 octombrie, de aproximativ 30 de sindicalisti - militari în rezervã, nemultumiti de mãsurile luate în contexul general al crizei, mãsuri care au lezat unele drepturi obtinute de cadrele militare din întreg sistemul national de apãrare. „Acum am o pensie de 1.300 de lei si se anuntã cã va ajuunge la 600 de lei, bani cu care nu voi mai putea supravietui. Tara a vrut sã intre în NATO si am particpat la aceastã actiune. Apoi ni s-a întîmplat ceea ce se vede - am rãmas fãrã locuri de muncã si la 50 de ani ne-am vãzut obligati sã muncim la particulari. Personal regret cã România este într-un colaps economic groaznic si mã întreb încotro se îndreaptã! Teroristii pe care i-am cãutat în ‘90 s-au format în guvernãrile care s-au succedat de la Revolutie si pînã în prezent“, a declarat rezervistul Doru Filip, în timp ce astepta ca autoritãtile sã asculte pãsurile protestatarilor. O delegatie compusã din 4 reprezentanti ai rezervistilor a fost primitã la discutii de cãtre prefectul judetului, Mihai Archip. Prin vocea liderilor i-au fost aduse la cunostintã prefectului, punctual, nemultumirile lor. Dintre solicitãrile acestora, cele mai multe se referã la restabilirea si respectarea statutului militarului si politistului, cu drepturile cuvenite privind solda, pensia ocupationalã, protectia în fata riscurilor profesiei, la stoparea încãlcãrii drepturilor fundamentale ale cetãtenilor si a celor specifice militarilor privind proprietatea asupra pensiei, dreptul la muncã, la asistentã medicalã gratuitã, garantia asupra drepturilor obtinute anterior. „Trebuie reluatã cultivarea valorilor nationale, a respectului fatã de cei care au slujit tara sub arme, fatã de veteranii de rãzboi, fatã de eroii neamului. Chiar si în conditii vitrege, fãrã dotãri corespunzãtoare, Armata si-a fãcut datoria si a avut o contributie însemnatã în integrarea României în NATO si Uniunea Europeanã“, a spus în interventia sa colonelul Emil Roman, unul dintre liderii prezenti la discutii cu prefectul. Mihai Archip a preluat toate aceste solicitãri si a asigurat pe cei prezenti cã Institutia prefectului va informa Guvernul asupra acestui protest si va transmite petitia-manifest a sindicatului.
„Eu personal am un respect deosebit pentru Armatã si am subliniat acest lucru chiar astãzi, dar cu altã ocazie, mai fericitã, la omagierea Zilei Armatei. Din pãcate, aceastã sãrbãtoare e putin umbritã de protestul dumneavoastrã, celor care v-ati desfãsurat activitatea în acest domeniu. Cum am mai spus si cu alte ocazii, stiu cã este greu pentru toatã lumea sã piardã niste drepturi odatã ce ele au fost cîstigate. Ceea ce vã spun acum, s-a tot spus mereu, dar o sã mai repet si cu aceastã ocazie. Din pãcate avem constrîngeri bugetare. Puterea economicã a tãrii este acum foarte micã, iar veniturile bugetare proprii nu mai acoperã cheltuielile cu salariile din aparatul de stat si cu pensiile. ÃŽn schimb, în ceea ce priveste chemarea dumneavostrã la respectul datorat Armatei, aveti dreptate. Diminuarea respectului fatã de statutul militar, pentru mine înseamnã alterarea spiritului national si a disciplinei“, a spus reprezentantilor sindicatului, prefectul Mihai Archip.

Articol afisat de 1604 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective