Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2010
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 1 Noiembrie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Sindicalistii ne îndeamnã la... nemuncã

• ei considerã cã în felul acesta pot continua protestele din ultima perioadã •

Salariatii din judet sînt îndemnati ca peste trei zile sã lase lucrul, arãtîndu-si în felul acesta dispretul fatã de clasa politicã. Confederatia Nationalã Sindicalã „Cartel Alfa“, Blocul National Sindical - Confederatia Nationalã a Sindicatelor Libere din România - „Frãtia“, Confederatia Sindicatelor Democratice din România si Confederatia Sindicalã Nationalã „Meridian“ au cerut, în cadrul unei ample manifestatii, pe data de 27 octombrie, adoptarea de cãtre Parlament a motiunii de cenzurã si demisia actualului Guvern. ÃŽn cadrul discutiilor anterioare, care s-au purtat inclusiv cu reprezentantii arcului guvernamental, sindicatele au constatat divergente de pãreri chiar în sînul actualei coalitii la putere. ÃŽn vreme ce Guvernul insistã ca salariul minim brut garantat în platã sã nu creascã mai mult de 640 de lei, PDL a propus ca acesta sã fie 720 de lei, iar UDMR a propus ca salariul minim sã fie de 740 de lei. „Dincolo de tratarea acestui subiect la modul neserios de cãtre Guvern cu sindicatele, prin neprezentarea unei oferte unitare, cele 5 confederatii au mai constatat cã Executivul refuzã cu obstinatie dialogul social, ignorînd revendicãrile prezentate de partea sindicalã. Din pãcate, senatorii si deputatii nu au înteles sã respecte solicitãrile cetãtenilor. Drept urmare, au preferat sã fugã de rãspundere si sã se subordoneze indicatiilor de mai sus, rãmînînd în bãnci si refuzînd sã-si exercite dreptul la vot, în ciuda multimilor care au cerut în fata Parlamentului dreptul la o viatã decentã. Regretãm gestul lor! Procedînd astfel, si-au cãlcat propriile convingeri în picioare si, din pãcate, au lãsat încã o datã sã se piardã oportunitatea unei schimbãri în bine pentru cetãteni, ajutîndu-i cuminti si docili pe potentatii zilei sã continue a-si exercita puterea în mod despotic, autoritar. Cele mai reprezentative confederatii sindicale din tarã sînt decise sã continue actiunile de protest si reiau apelul adresat tuturor cetãtenilor nemultumiti de mãsurile absurde ale Executivului sã se solidarizeze într-o nouã actiune de protest, menitã a detemina Guvernul sã renunte la impunerea unor mãsuri absurde. Sindicalistii lanseazã un apel adresat tuturor lucrãtorilor României pentru întreruperea voluntarã a activitãtii în ziua de miercuri, 3 noiembrie, în intervalul orar 12-16. Sã continuãm sã spunem împreunã «Nu» sãrãciei, «Nu» dispretului! Jos Guvernul!“, a clamat Ioan Zaharia, presedinte al CNS Cartel Alfa filiala Neamt.

Articol afisat de 1475 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de gyovy la data 01.11.2010 15:16
Ce titlu!
Ce proasta poate pune asemenea titlu? Cat de vita trebuie sa fii,ca sa scoti asemenea limbrici din mate? Du-te tu fa(in cazul de fata pot sa-ti spun "FA")la munca,avand cel putin studii superioare,pe 5 milioane,sau mai putin.Oare chiar nu mai putem scapa de viermi ca voi? Si mai vorbiti de manipulare! Ce-am sa fac eu cu tine,cand vei sta pe centura! Daca vrei un ban in plus,ma poti contacta si acum.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective