Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2010
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 23 Noiembrie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

CJAS Neamt, cu 7 posturi mai putin

• restructurarea a redus personalul Casei de Asigurãri • zvon de disponibilizare bîntuie si pe la DSP •

Valul doi al restructurãrilor bugetare a lovit din nou Casa de Asigurãri de Sãnãtate Neamt care a rãmas fãrã alte 7 posturi. Un ordin al Casei Nationale prevedea ca pînã pe data de 15 decembrie fiecare casã de asigurãri din tarã sã-si stabileascã noua organmigramã si sã facã reducerile necesare astfel încît sã se încadreze în numãrul maxim de 3.040 de posturi prevãzute a fi pentru întreaga tarã. Casa de Asigurãri Neamt a preferat sã nu facã aceste lucruri în grabã astfel încît si-a stabilit deja noua organigramã încã de la sfîrsitul sãptãmînii trecute si a si decis numãrul de posturi care vor trebui eliminate din schemã. „Pe data de 19 noiembrie a fost aprobatã noua organigramã a Casei Neamt si, conform acesteia, numãrul maxim de posturi este de 53. Acest lucru înseamnã cã am eliminat 7 posturi. Din pãcate, cum aveam doar cîteva posturi vacante, trebuie sã trimitem oameni acasã. Zilele acestea vom decide cine va pleca si analizãm cu atentie problema împreunã cu colegii de la Personal. Sperãm sã mai existe persoane care îndeplinesc conditiile legale de pensionare si astfel sã nu fie nevoie sã trimitem pe nimeni în somaj deoarece este dificil de luat o astfel de decizie“, a declarat Valericã Frãtilã, presedintele CJAS Neamt. Acum aceastã institutie are în total 60 de angajati dar de la începutul anului viitor, de cînd se va aplica noua organigramã, va mai rãmîne cu 53. Desi nu au avut încotro, sefii Casei Neamt se plîng cã au rãmas totusi mult prea putini pentru volumul de muncã existent si, mai ales, pentru noile sarcini pe care le vor avea de anul viitor, asa cum se preconizeazã. CJAS a fãcut de douã ori restructurãri anul acesta numai cã, abia la acest al doilea val va trebui sã trimitã oameni acasã deoarece, la prima etapã a restructurãrilor au fost reduse doar posturi vacante.
Un zvon despre noi disponibilizãri a început sã circule si la Directia de Sãnãtate Publicã desi aceastã institutie a redus în septembrie 16 posturi, ca urmare a restructurãrilor bugetare. Sefii de aici au fost nevoiti sã reducã schema de personal de la 123 la 107 si astfel multe persoane au plecat fie la pensie, fie în somaj. Dacã se va adeveri acest zvon despre noile disponibilizãri, ar fi posibil ca DSP Neamt sã mai trimitã încã o serie de angajati în somaj, pentru cã posturile neocupate din organigramã s-au epuizat. De altfel, la începutul anului, Ministerul Sãnãtãtii stabilise un prim proiect de organigramã care prevedea rãmînerea a doar 80 de angajati la institutia nemteanã, fapt care le-a dat fiori angajatilor. Ulterior, oficialii de la Bucuresti au revenit la sentimente mai bune si au ridicat limita la 107 dar acum se anuntã alte noi reduceri.

Articol afisat de 1825 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Magda VASILACHE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective