Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2010
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 25 Noiembrie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Mesajul sefului Politiei Române pentru interlopii nemteni: LA PUSCÃRIE!

Mesajul sefului Politiei Române pentru interlopii nemteni: LA PUSCÃRIE!

• comisarul sef Dorel Manole a fost numit în functia de sef al Politiei Neamt • la învestire a participat si noul sef al Politiei Române, chestorul Liviu Popa • acesta le-a transmis interlopilor nemteni un mesaj clar: se fac oameni seriosi sau îi paste puscãria • chestorul nu a confirmat si nici nu a infirmat cã fostul comandant Soric vrea o functie la Bucuresti • s-a limitat sã spunã cã are dreptul sã cearã, dar nu înseamnã cã va si primi •

Mare agitatie, ieri, la Politia Neamt, cu ocazia numirii în functie a noului comandant, comisarul sef Dorel Manole. Schimbul de stafetã a început încã de dimineatã, cînd comisarul sef Manole a ajuns la Piatra Neamt pentru a prelua documentele de la predecesorul sãu, comisarul sef Aurelian Vasea Soric. Spre prînz a ajuns la Piatra Neamt si noul sef al Politiei Române, chestorul principal Liviu Popa. Pentru cei doi, numitorul comun este acela cã au cãpãtat noile functii ca urmare a demiterilor si demisiilor de dupã scandalul declansat de asasinatul comis de Cristian Chilat împotriva lui Gheorghe Mararu. A urmat conferinta de presã cu declaratii sforãitoare ale noului sef al Politiei Române: „Dorim ca nemtenii sã-si recapete încrederea în Politia Neamt“, „Putem oferi servicii de calitate cetãtenilor“, „Vom trece peste acest moment care este deosebit de sensibil“ etc. „De la Neamt s-a pornit o crizã mediaticã fãrã precedent, dar am convingerea cã totul se va rezolva si cã vom putea oferi servicii de calitate acestei comunitãti. Politistii care nu-si fac treaba sînt doar exceptii. Am convingerea cã vom trece peste aceste momente care sînt deosebit de sensibile“, a declarat chestorul Popa.

„Voi cãuta sã-i determinãm pe cetãteni sã-si recîstige încrederea în Politie“

La rîndul sãu, comisarul sef Manole (foto - cu cravatã neagrã - alãturi de seful Politiei Române) s-a arãtat onorat de propunerea de a prelua frîiele Politiei Neamt. Ofiterul a precizat cã a luat deja legãtura cu o parte din noii sãi colegi cãrora le-a transmis un mesaj clar: „I-am rugat pe cei cu care am discutat sã transmitã tuturor mesajul meu - scopul în prezent este acela de a aduce imaginea Politiei Neamt la un nivel ridicat. Voi cãuta, cu sprijinul adjunctilor si cu sefii de servicii, sã-i determinãm pe cetãtenii judetului sã-si recîstige încederea în Politie si sã-i asigurãm cã ce s-a întîmplat a fost un accident. Am convingerea cã voi fi sprijinit, iar cetãtenii trebuie sã stie cã pot avea deplinã încredere în insitutia Politiei Române. Dacã vor avea cunostintã cã anumiti politisti nu-si fac datoria, sã apeleze cu încredere la mine, atît în audiente, dar si în afara acestora dacã este nevoie“, a declarat comisarul sef Manole. Acesta a mai spus cã stie foarte bine care era situatia operativã la nivelul judetului în anul 2009, atunci cînd din pozitia de sef în cadrul DGIPI coordona activitatea în Neamt si Bacãu. Manole a lãudat profesionalismul politistilor nemteni si a lãsat sã se înteleagã cã nu-si explicã iesirile fostului sef, comportament care, în opinia sa, nu are nimic în comun cu Politia Românã. Cît priveste existenta unor clanuri interlope în Neamt, comisarul a declarat: „Aspecte legate de comportamentul acestor grupuri se cunosteau încã din 2008, iar DGIPI a fãcut informãri în acest sens, datele fiind exploatate la nivel central. Nu putem spune cã nu stiam de faptul cã imobilul sefului Politiei Neamt se aflã în apropierea casei lui Gheorghe Mararu. Nu stiu ce s-a întîmplat mai departe cu informãrile fãcute la vremea respectivã“.

Pus la dispozitia IGPR, Soric vrea la Bucuresti

ÃŽn ceea ce priveste situatia fostului sef al Politiei Neamt, chestorul Popa a precizat cã Aurelian Vasea Soric si-a prezentat demisia în data de 18 noiembrie si cã în acest moment este pus la dispozitia IGPR. ÃŽntrebat dacã acesta a cerut transferul la Bucuresti, chestorul a rãspuns sec: „Poate sã cearã“ si a dat de înteles cã chiar dacã s-a întîmmplat asa, asta nu înseamnã cã solicitarea va fi avizatã favorabil. De altfel, noul sef al Politiei Române nu pare a fi un aliat al fostului sef, declarînd despre iesirea acestuia pe posturile de televiziune cã: „Este inacceptabil si nu pot tolera astfel de atitudini“. Popa a taxat si declaratiile lui Soric cu privire la familia Mararu, dar si cele legate de explicatiile termenului de cãmãtãrie si interlop. ÃŽn opinia lui Popa un cãmãtar este automat interlop. Si le-a sugerat interlopilor nemteni sã punã osul la muncã, în caz contrar riscînd sã ajungã la puscãrie. „ÃŽi asigur pe membrii acestor gãsti cã singura solutie pentru ei este aceea sã identifice activitãti din care sã cîstige bani cinstit. ÃŽn caz contrar, le mai ofer o variantã: puscãria“.
Liviu Popa le-a povestit ziaristilor cum vede el relatia politist-interlop. Lãsînd la o parte faptul cã pentru seful Politiei Române nu ar fi nici o problemã ca interlopul sã se întîlneascã cu sefii de politie, în biroul celor din urmã, ideea conform cãreia interlopii ar trebui sicanati pare cel putin interesantã. Sicanarea ar consta în filaj la vedere, adicã interlopul sã stie cã este urmãrit de politist la fiecare pas.

Comisarul sef Manole va cere sprijinul SIPI pentru a-si închiria apartament

Noul sef al Politiei Neamt, care este numit cu delegatie pînã la organizarea unui concurs, a declarat cã se va muta la Piatra Neamt si îsi va cãuta un apartament cu chirie. Pentru a nu gafa ca si predecesorul sãu, comisarul sef Manole este hotãrît sã cearã ajutorul celor de la SIPI pentru a nu face vreun gest necugetat si a ajunge într-un imobil de-al fratilor Mararu. Pînã a fi numit în noua functie, ofiterul a fost sef al Serviciului Anticoruptie Bacãu, iar anterior a condus SIPI Bacãu. În ceea ce priveste soarta celor doi adjuncti, dar si a unor sefi de servicii, seful Politiei Române s-a ferit sã facã orice fel de comentariu. Chestorul principal Liviu Popa a precizat cã vor fi fãcute o serie de evaluãri, precizînd totodatã cã astãzi va fi prezentat public raportul Corpului de Control al Ministerului de Interne, privind ancheta de la IJP Neamt.

Nici un sef de post nu si-a dat demisia

Chestorul Popa a declarat cã nici un sef de post nu-si înaintase demisia din functie, desi în urmã cu mai bine de o sãptãmînã amenintau cã vor pãrãsi institutia dacã Aurelian Vasea Soric va fi demis. Seful IGPR a pus iesirea sefilor de post pe seama emotivitãtii, dar si a atmosferei create în urma conferintei de presã în care seful lor a fost la un pas de a-l podidi lacrimile.
Reprezentantii Sindicatului National al Agentilor de Politie a solicitat, prin vocea liderului Ioan Cãnãrãu, ca sefii Politiei sã înteleagã iesirea subordonatilor din comune. „Invitatia fãcutã (n.r. - de ministrul Igas), de a demisiona din functiile ce le detin, o consider usor deplasatã, spusã, poate, într-o stare de tensiune creatã de chiar aceastã poveste nedoritã dar care iatã, s-a întîmplat. Nu trebuie sã ne urîm între noi“, este mesajul liderului SNAP.


Articol afisat de 3526 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective