Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2010
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 25 Noiembrie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

ÃŽmpuscat de prieten

• un sãtean din Agapia si-a ucis accidental, cu o armã artizanalã, vecinul si prietenul • tragedia s-a consumat în momentul în care autorul îi arãta victimei ce armã de foc detine • politistii au mai descoperit o puscã artizanalã la domiciliul fãptasului • la Sãvinesti, de frica arestãrii, un tînãr le-a spus politistilor cã a înghitit o lingurã • medicii au constatat la radiografie cã a fost o pãcãlealã •

O tragedie, consumatã marti searã în comuna Agapia, s-a soldat cu decesul unui bãrbat, în vîrstã de 47 de ani, din localitate. Victima a fost ucisã din gresealã de unul dintre cei mai buni prieteni ai sãi. În momentul în care îi era prezentatã o armã artizanalã, un glont a pornit de pe teavã si l-a omorît pe loc pe Gheorghe Ungureanu. Totul s-a petrecut pe fondul consumului exagerat de bãuturi alcoolice, la locuinta lui Paul Mosor, de 38 de ani. Incidentul a fost adus la cunostinta politistilor, în jurul orei 22,45, de cãtre sãteni. La fata locului s-a deplasat o echipã de politisti care a demarat o anchetã pentru a stabili cu exactitate circumstantele în care a avut loc evenimentul. Astfel, s-a stabilit cã în cursul serii de marti Paul Mosor si Gheorghe Ungureanu au consumat bãuturi alcoolice la un bar din localitate. Ulterior, cei doi s-au deplasat la domiciliul lui Mosor unde au continuat sã se cinsteascã. Bãut bine, proprietarul a simtit nevoia sã-i arate vecinului si amicului sãu o armã artrizanalã.
Pentru a arãta cum functioneazã, Mosor a executat mai multe manevre de percutare în gol, fãrã sã realizeze cã arma este
încãrcatã. În aceste conditii, la un moment dat, din armã a plecat un glont care l-a lovit pe Ungureanu în zona abdomenului. Rãnitã grav, victima a decedat cîteva minute mai tîrziu. Politistii au mai gãsit la domiciliul lui Mosor încã o armã de vînãtoare, confectionatã artizanal, precum si elemente de munitie. Autorul tragediei a declarat cã a gãsit cele douã arme de vînãtoare, împotriva sa fiind luatã mãsura retinerii pentru 24 de ore sub aspectul comiterii infractiunilor de ucidere din culpã si nerespectarea regimului armelor si munitiilor.

„Dacã mã arestati, sã stiti cã am înghitit o lingurã!“.

Un individ din Sãvinesti, cãutat pentru mai multe furturi, si-a dat seama în momentul în care a fost prins de politisti cã regimul din puscãrie nu-i prieste deloc, motiv pentru care a cãutat o cale sã scape, mãcar temporar, de detentie. Ion Mãgurean, în vîrstã de 31 de ani, suspectat de comiterea mai multor furturi în diverse localitãti a fost depistat de politisti marti seara, chiar în satul natal. ÃŽn momentul în care oamenii legii încercau sã-l retinã acesta a strigat în gura mare: „Dacã mã arestati, sã stiti cã am înghitit o lingurã!“. Probabil spera cã ideea genialã, în opinia lui, sã-i aducã mãcar o plimbare, dacã nu libertatea mult doritã. Desi oamenii legii nu prea l-au crezut, nu au putut nici sã stea linistiti, motiv pentru care, în jurul orei 22.30, dupã ce l-au retinut, l-au îmbarcat într-o masinã si au dat fuga cu el la spital. Ajuns la Unitatea de Primiri Urgente, individul a repetat povestea si în fata cadrelor medicale si a sustinut categoric cã metabolismul lui cerea ceva metal, motiv pentru care a înghitit lingura buclucasã. Medicii l-au crezut si nu prea, dar l-au supus la proba edificatoare: radiografia. Cum razele Roentgen nu au evidentiat nici o lingurã si nici vreun alt tacîm, a fost clar pentru toatã lumera cã bãrbatul s-a distrat putin pe seama oamenilor legii. Dupã plimbarea la spital, Mãgurean a fost dus în arestul IPJ Neamt unde are sanse foarte mari sã petreacã mult timp, evident, dacã nu mai înghite ceva. Sãvinesteanul a fost retinut de oamenii legii marti, 23 noiembrie, fiind acuzat de comiterea infractiunilor de furt calificat, tentativã de furt, distrugere si violare de domiciliu. Bãrbatul este suspectat de politisti cã în perioada 16 octombrie - 2 noiembrie a comis mai multe furturi din locuinte dar si dintr-o scoalã. Oamenii legii cred cã individul este autorul unei spargeri date într-o noapte, la mijlocul lunii trecute, la o scoalã din Sãvinesti. Acesta a încercat sã sustragã bunuri din secretariat si cancelaria scolii dar a fost prins în flagrant de politisti. Cu toate acestea, omul a fost lãsat sã plece acasã, urmînd a fi cercetat în libertate. Hotul nu s-a potolit defel, motiv pentru care doar cîteva zile mai tîrziu a intrat într-o locuintã de unde a furat haine, veselã de inox si un radiocasetofon auto. Prejudiciul total creat a fost de peste 40 de milioane de lei vechi iar pe numele lui a fost emisã o ordonantã de retinere pentru 24 de ore, urmînd a fi prezentat ulterior Parchetului cu propunere de arestare preventivã.

Articol afisat de 1916 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective