Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2010
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 11 Decembrie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Comisarul sef Soric, lipsã la apel

• desi trebuia sã fie prezent la serviciu ieri, fostul sef al IJP Neamt a lipsit motivat • motivul: a fost prezent la spital pentru o reevaluare medicalã • ofiterii Corpului de Control au plecat la Bucuresti, însã nu este exclus sã revinã • comisarul sef Dorel Manole, noul sef al Politiei Neamt, a iesit pe teren •

Dupã ce s-a bucurat de douã concedii medicale, pentru a se cãuta de sãnãtate, comisarul sef Aurelian Vasea Soric trebuia sã se prezinte ieri la serviciu. Nu a fãcut-o si si-a justificat absenta cu un document în care se aratã cã a fost nevoit sã se deplaseze la un spital din Iasi pentru o reevaluare medicalã. Probabil, dacã investigatiile vor fi cele dorite, fostul sef al Politiei Neamt se va prezenta luni la serviciu. Existã si varianta ca problemele de sãnãtate sã fie serioase, iar ofiterul sã-si prelungeascã din nou repaosul. Nu ar fi o noutate, întrucît în ultimele zece zile politistul a stat acasã, beneficiind de douã concedii. Prima datã, comisarul sef Soric a intrat în concediu medical la mijlocul sãptãmînii trecute, chiar în ziua în care trebuia sã fie audiat la Ministerul Administratiei si Internelor în cea de-a treia cercetare prealabilã. În acea zi, respectiv 2 decembrie, comisarul sef Soric a anuntat conducerea IJP Neamt cã beneficiazã de un concediu medical de 3 zile. A urmat o prelungire cu încã trei zile a concediului medical, la care s-a adãugat liberul de ieri. În ceea ce priveste boala de care suferã politistul, se spune cã ar fi vorba de reumatism si lombosciaticã.
Cum în ultima perioadã, Soric a fost mai mult bolnav, reprezentantii MAI vor fi nevoiti sã reprogrameze audierea lui la o datã cînd acesta va fi suficient de sãnãtos pentru a face deplasarea la Bucuresti. În altã ordine de idei, trebuie spus cã cei patru ofiteri din cadrul Corpului de Control al Ministerului Administratiei si Internelor, care au fost prezenti în aceastã sãptãmînã la Piatra Neamt pentru a-i audia pe adjunctii IJP Neamt, au plecat ieri la Bucuresti. Nu se stie dacã si-au terminat treaba sau dacã vor reveni la începutul sãptãmînii viitoare. Surse neoficiale din rîndul politistilor afirmã cã, cel mai probabil, luni va ajunge la Piatra Neamt o altã echipã de control de la MAI pentru a-i audia pe sefii unor servicii din cadrul IJP Neamt. Cum majoritatea ofiterilor ce detin astfel de functii se aflã si ei în concedii medicale, rãmîne de vãzut pe cine vor audia ofiterii bucuresteni. Biroul de presã al Politiei Neamt a confirmat faptul cã seful Serviciului de investigatii criminale, comisarul sef Ioan Amihãesei, este internat în spital, iar seful Serviciului de ordine publicã se aflã în concediu medical.

Noul sef al Politiei, muncã de „teren“

Comisarul sef Dorel Manole încearcã sã se obisnuiascã cu noua functie si nu are stare în birou. ÃŽn ultimele zile, ofiterul a bãtut judetul în lung si în lat, pentru a-i verifica pe subordonati. Astfel, printre politisti circulã foarte multe povesti care îl înfãtiseazã pe noul inspector sef ca un fel de Ioan Cuza al politiei. Se spune cã în urmã cu cîteva zile, comisarul sef Manole s-a deplasat la Roman, iar pe traseu i-a verificat pe politistii care supravegheau traficul cu aparatul radar. O altã poveste îl plaseazã pe inspectorul sef în mijlocul unei actiuni de prindere a unui individ dat în urmãrire de autoritãti. Se întîmpla în urmã cu cîteva seri în cartierul Dãrmãnesti. Nici una dintre aceste întîmplãri nu a fost confirmatã de seful IJP Neamt. O a treia poveste care spune cã inspectorul sef a cerut ca în sediile politiei sã fie curãtenie „lunã“, istorie cumva confirmatã partial. ÃŽn sensul cã seful Politiei Neamt nu a confirmat faptul cã în timpul unei vizite la Politia Municipiului Piatra Neamt ar fi cerut ca peretii sã fie curãtati, iar mozaicul sã fie „tratat“ cu motorinã. ÃŽn schimb, ofiterul a recunoscut cã vrea ca în sediile ce apartin Inspectoratului Judetean de Politie Neamt sã domneascã ordinea si curãtenia. „Domnul inspector sef a cerut doar sã fie ordine, iar în acest sens a solicitat lucrãtorilor de la Serviciul Logistic sã se deplaseze în perioada urmãtoare în teritoriu, la posturile de politie, pentru a identifica si remedia problemele care existã acolo. De exemplu dacã existã sedii cu acoperisuri defecte, ele sã fie remediate. Domnul comisar sef a cerut ca aceste sedii sã arate altfel si sã fie curãtenie“, a declarat Irina Andrei, din cadrul Biroului de presã al IJP Neamt.

Articol afisat de 928 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective