Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2010
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 14 Decembrie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
FRAUDÃ LA DEDEMAN

FRAUDÃ LA DEDEMAN

• un agent de vînzãri este suspectat cã a bãgat mîna în banii societãtii, prejudiciul creat fiind de 3 miliarde de lei • descoperirea escrocheriei a dus si la destituirea directorului Liviu Bandraburu, înlocuit cu Sorin Rãiteanu • Dragos Pavãl, patronul Dedeman, spune cã vinovatii vor fi dati pe mîna politiei • fostul director a declarat nu este vinovat si cã-si imputã faptul cã nu a fost mai vigilent •

Atmosfera printre angajatii magazinului Dedeman, din Dumbrava Rosie, este una mai mult decît tensionatã, dupã ce în urmã cu mai bine de o sãptãmînã, cei de la Serviciul contabilitate au descoperit o gaurã de 300.000 de lei, adicã 3 miliarde de lei vechi. Frauda ar fi fost produsã de un tînãr, în vîrstã de 23 de ani, angajat în functia de agent vînzãri. Totul a iesit la ivealã în momentul în care s-au fãcut verificãri privind soldurile societãtilor partenere. Patronul unei astfel de firme a respins valoarea soldului anuntat de contabilitatea magazinului Dedeman, iar de aici a pornit totul. Sursele noastre spun cã reprezentantul societãtii respective achizitionase marfã de la Dedeman în valoare de cîteva milioane de lei vechi, însã a fost anuntat cã mai are de achitat cîteva sute de milioane. ÃŽn momentul în care au fost confruntate facturile s-a constatat cã sumele diferã. Mergînd mai departe pe fir, cei de la Dedeman au stabilit cã societatea se afla în „grija“ agentului de vînzãri Andrei Parascanu. Au fost luate la verificat si alte documente ale angajatului si asa s-a stabilit cã lipsesc vreo 3 miliarde de lei vechi. Au fost anuntati imediat superiorii de la Bacãu, iar la Dedeman-Piatra Neamt a demarat o anchetã internã. Principalul suspect a fost trimis în concediu fãrã platã pentru o perioadã de douã sãptãmîni, iar colegii sãi fac confruntãri între facturile emise de acesta si societãtile partenere. Descoperirea fraudei a dus si la prima mãsurã, directorul Liviu Bandraburu fiind destituit. ÃŽn locul sãu a fost numit Sorin Rãiteanu, angajat cu vechime în Dedeman.

Patronul Dedeman: „Vom depune în cel mai scurt timp plîngere penalã“

Bãcãuanul Dragos Pavãl, proprietarul lantului de magazine Dedeman, spune cã cei vinovati de producerea acestei fraude vor fi dati pe mîna politiei. Se pare cã magazinul Dedeman din Dumbrava Rosie nu se aflã pentru prima datã în aceastã posturã, o problemã similarã, dar cu un prejudiciu mai mic, fiind identificatã în primãvara acestui an. „La magazinul din Piatra Neamt s-a produs o nouã fraudã de o valoare care încã nu a fost stabilitã, dar care în acest moment depãseste 300.000 de lei. (...) Directorul de magazin a încercat sã ascundã la Centralã faptul cã anumite firme aveau facturi cu scadentã depãsitã. Folosindu-se de aceastã practicã si cu concursul mai multor angajati, agentul Parascanu Andrei si-a pus în operã aptitudinea de infractor. Vom depune în cel mai scurt timp plîngere penalã împotriva celor vinovati si sînt sigur cã autoritãtile statului vor deslusi pînã la nivel de detaliu toatã aceastã situatie. ÃŽmi pare rãu cã munca de un an a majoritãtii angajatilor de la Piatra Neamt a fost umbritã de astfel de evenimente. Directorul Liviu Bandraburu a fost destituit. Noul director de magazin, Sorin Rãiteanu, care lucreazã în firma noastrã de mai multi ani, sînt sigur cã va restabili atmosfera de lucru în echipã si loialitate fatã de societatea la care lucreazã si împreunã cu toti angajatii de la Dedeman Piatra Neamt va face performantã“, se aratã în mesajul transmis de Dragos Pavãl angajatilor de la Dedeman Piatra Neamt.

Anchetã internã pentru stabilirea exactã a prejudiciului

Ancheta internã, demaratã imediat dupã identificarea escrocheriei, nu a fost încã finalizatã. Liviu Bandraburu, directorul demis de la magazinul Dedeman, spune cã singura sa vinã în toatã aceastã poveste este aceea cã nu a fost suficient de vigilent. „Acum strîngem toate datele pentru a vedea cu exactitate cine este vinovat pentru cele întîmplate. Verificãrile stagneazã, pentru cã Parascanu, suspectul principal, refuzã sã colaboreze. Dacã s-ar pune cap la cap toate datele, am putea afla cu usurintã cine a luat banii, pentru cã lipsesc sume. ÃŽn ceea ce mã priveste, nu sînt vinovat cu nimic. Poate dacã aveam instinctul necesar, puteam sã îmi dau seama ce este în capul lui (n.r. - a lui Parascanu). Dacã as fi avut ochi de vultur as fi vãzut cã este un hotoman. Oricum, trebuia sã stiu ce face, însã s-a întîmplat într-un interval de timp foarte scurt. Nu mã asteptam la asa ceva, mai ales cã firma a avut multã grijã de el. Strîngem dovezi clare, dupã care vom cere ajutorul politiei. Vom pune cap la cap tot ce constatãm si vom vedea cine a luat banii. Este clar cã banii lipsesc, fiind sustrasi. Cine a fãcut asa ceva trebuie sã plãteascã pînã la ultimul leu“, a declarat Liviu Brandaburu. Acesta a mai precizat cã angajatii nu trebuie sã-si facã griji si cã-si vor primi salariile si primele de sãrbãtori. „Cei cinsiti nu vor avea de suferit. Vor plãti doar cei care sînt vinovati“, a conchis fostul director. Am încercat sã-l contactãm, pentru a primi un punct de vedere oficial, si pe principalul suspect în aceastã spetã, însã centralista de la Dedeman nu a putut sã ne ajute cu numãrul sãu de telefon.

Articol afisat de 7818 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective