Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2010
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 18 Decembrie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
UNPR Neamt începe reconstructia tãrii

UNPR Neamt începe reconstructia tãrii

• progresistii nemteni l-au ales presedinte pe Culitã Tãrâtã cu 249 de voturi, în prezenta presedintilor Marian Sîrbu, Cristian Diaconescu si Gabriel Oprea • au fost invitati lideri ai organizatiilor moldovene, dar si presedintele PDL Neamt, Gheorghe Stefan • „Colaborãm foarte bine si sper ca aceastã colaborare sã ducã la cîstigarea alegerilor si sã fim o fortã în Neamt si la nivel national“, a spus acesta • „Ne revine sarcina importantã ca noi sã punem umãrul la adevãrata reconstructie a tãrii“, a declarat Culitã Tãrâtã •

Aproape 250 de progresisti l-au votat în unanimitate pe Culitã Tãrâtã presedintele filialei Neamt, în prezenta unor oaspeti de la cel mai înalt nivel al partidului, dar si din organizatiile învecinate si partenere. Tripleta de conducere a UNPR a fost în pãr - presedintele Marian Sîrbu, presedintele executiv Gabriel Oprea si presedintele de onoare Cristian Diaconescu, dar si lideri UNPR de la organizatiile Bacãu si Suceava, Gheorghe Emacu, vicepresedintele responsabil cu organizatia Neamt, vicepresedintele Ovidius Mãrcutianu si Emil Bostan, ales vicepresedinte al UNPR Neamt. Ca invitat special a participat Gheorghe Stefan, presedintele PDL Neamt. Progresistii nemteni s-au prezentat cu brio în fata sefilor, anuntînd cã au depãsit 3.500 de membri în judet, cã au constituit organizatii sau nuclee în toate localitãtile din Neamt, cã au înfiintat la nivelul tuturor comunelor si oraselor organizatii de tineret si de femei. Viata politicã decurge firesc, iar acum fac planuri pentru alegerile din 2012, cînd si-au propus sã obtinã minimum 40% din primãrii, plus Primãria Piatra Neamt si sefia CJ Neamt. Pînã la aplicarea strategiei de campanie, s-au definitivat organismele de conducere interne. Culitã Tãrâtã a fost ales presedintele UNPR Neamt cu 249 de voturi, iar Biroul Permanent Judetean s-a ales cu un vot împotrivã si sapte abtineri. Din el fac parte presedintele ales, 11 vicepresedinti (Adriean Chirilã, Emil Bostan, Stefan Ploscaru, Mariana Mihai, Marian Iftimie, Gabriel Farcas, Romicã Rotaru, Carmen Muraru, Ionut Cucoarã, Costache Lupu si Albert Tãrniceru), un secretar (Doru Spiridonescu), un trezorier (Monica Ghinet) si nouã membri. S-au mai ales comisia de cenzori, comisia de arbitraj si delegatii la conferinta nationalã a UNPR ce va avea loc în primãvara lui 2011.

Încrederea înseamnã responsabilitate

Culitã Tãrâtã a multumit colegilor pentru vot si încredere. „Sînt constient cã în aceste momente dificile pentru economia României, este o responsabilitate care obligã, care dã emotii numai gîndindu-ne la problemele ce trebuie solutionate de UNPR Neamt. Trebuie sã fim constienti cã tara are nevoie de liniste, de orientare spre disciplinã, de muncã. ÃŽn ultimii 20 de ani am uitat de cultul muncii. Am ajuns tarã de asistati social si importãm peste 60% dinafarã desi avem 10 milioane de hectare de pãmînt. E o situatie gravã, durã. Am uitat sã muncim, sã respectãm legile si disciplina. Nu mai avem sãnãtate, învãtãmînt la nivelul la care ar trebui sã fie. Biserica, scoala si armata sînt cele trei institutii fundamentale pentru noi si ne revine sarcina importantã ca noi sã punem umãrul la adevãrata reconstructie a tãrii. Asa cum s-a distrus 20 de ani, asa trebuie sã înceapã reconstructia, cãrãmidã peste cãrãmidã si sã ajungem în cîtiva ani unde ne e locul în Europa, iar copiii nostri sã fie din nou cotati la nivelul înalt la care au fost cotati de-a lungul anilor. Am speranta cã vom învinge. Numai cã nu trebuie sã ne plîngem de milã. Dacã plîngem nu mai avem timp sã facem treabã. UNPR Neamt va pune umãrul la rezolvarea problemelor cu care se confruntã judetul“, a declarat el.

„Vom rãmîne asociati“

Gheorghe Stefan a salutat prezenta ministrilor Oprea, Diaconescu si Sîrbu. „Sîntem onorati de asemenea prezentã la Piatra Neamt. Am cerut cuvîntul ceva mai devreme, ca sã nu vã aflu secretele. Vã felicit pe toti, ati fãcut o alegere foarte bunã intrînd în acest partid. UNPR este un partid care merge pe constructie, nu pe distrugere cum merg celelalte partide. UNPR era necesar pentru cã România trece prin perioadã grea. ÃŽn Europa si în lume sînt state în dificultate, dar au ajuns în aceastã situatie si pentru cã nu au stiut sã ia mãsurile care se impuneau la momentul potrivit. Cu UNPR alãturi, PDL este la guvernare în cel mai greu moment al României de dupã ‘89, dar în timp veti vedea cã asta va fi în favoarea acestui partid. Acest partid va fi respectat de urmasii nostri pentru ce a fãcut pentru România si pentru români. Vom colabora în continuare dacã vom rãmîne în aceeasi formã la guvernare. Vom rãmîne asociati ca partide si ca oameni. Pentru cã eu consider oamenii mai importanti ca doctrinele. Colaborãm foarte bine si sper ca aceastã colaborare sã ducã la cîstigarea alegerilor si sã fim o fortã în Neamt si la nivel national“, a spus liderul PDL Neamt.

„Ne încãpãtînãm sã facem altfel de politicã“

„Felicitãri pentru determinarea si curajul de a începe o nouã viatã politicã“, a început Cristian Diaconescu. „Culitã Tãrâtã si colegii alesi azi vor trebui sã demonstreze cã existã alternativã la modul cum se face politicã. Ne încãpãtînãm sã facem o altfel de politicã. Dincolo de barajul orchestrat cu grijã astfel încît românii sã creadã numai ce vãd la televizor, vã asigur cã românii vãd si dincolo. Românii îl înteleg mai bine pe profesionistul care vine cu solutii, care stie cã se poate trãi mai bine în aceastã tarã. Culitã Tãrâtã este un profesionist, e un om care are succes, care asigurã locuri de muncã pentru mii de oameni. Restul sînt povesti. Mã astept sã aveti discernãmîntul politic necesar sã vedeti cã aceastã Uniune este alternativa. Faceti parte din singurul partid din România care nu are lesã de gît. Aveti rãbdare, fiti si în partid cum sînteti acasã - temeinici. Noi nu am înlocuit obrazul gros si bãtrîn cu obrazul gros si tînãr. Noi am fãcut altfel politica“, a adãugat acesta.

„Acest partid s-a nãscut din dragostea de tarã“

„Este o onoare pentru mine sã fim aici, la Piatra Neamt, o zonã curatã din toate punctele de vedere, dar mai ales sufleteste“, a spus ministrul Gabriel Oprea. „Multumim cã într-o perioadã grea sînteti alãturi de noi, în UNPR. Este crizã, sînt vremuri grele în care e nevoie de bãrbati de stat. Acest partid s-a nãscut din dragostea de tarã, din solidaritate, din interesul national. Este construit pe sistemul de valori care a guvernat România de la 1918 încoace, unirea la greu. ÃŽn partidul nostru mai bine de 50% din membri sînt tineri, sînt oameni care n-au mai fãcut politicã pînã acum. Noi ne adresãm tuturor. Aici, între dvs, sînt viitorii consilieri locali, judeteni, primari, parlamentari, sefi de deconcentrate, secretari de stat si ministri. Vom cîstiga dacã vom pune oameni seriosi în functii. Credem foarte mult în competentã si profesionalism. Culitã Tãrâtã si colegii alesi astãzi si-au asumat indicatori de performantã foarte ridicati, dar sînt convins cã îi vor îndeplini. Avem un viitor, noi si copiii nostri, dacã vom fi uniti si determinati. Spirjinind guvernul sprijinim de fapt România, sã nu cadã. Ne batem sã dãm imagine acestui partid nãscut din dragoste de tarã. Mã mîndresc cu Marian Sîrbu, care reprezintã protectia socialã în România, mã mîndresc cu Cristian Diaconescu, care este cel mai bun ministru de Externe pe care l-am avut, mã mîndresc cu Emil Bostan, cu Ovidius Mãrcutianu, cu Culitã Tãrâtã, care este un om care construieste si care din 2001 încoace a investit peste 100 milioane de euro în Insula Mare a Brãilei, a plãtit impozite si contributii la stat de peste 150 milioane de euro, are peste 3.700 de angajati. Am mare încredere în organizatia de la Neamt. Acum n-avem nevoie de doctrine, ci de solutii, n-avem nevoie de vorbe, ci de fapte“, a mai declarat el.

Nevoia de interes national

Marian Sîrbu a vorbit de cele douã baze ale UNPR. „Sînt doi piloni: interesul national si dialogul social. UNPR a vorbit în mod distinct de nevoia mai mare de interes national, mai ales în perioada de crizã. E de interes national stabilitatea politicã. Dacã acum, la criza socialã si economicã, s-ar adãuga si o crizã politicã (prin cãderea guvernului, alegeri anticipate, suspendarea presedintelui), toate ar arunca România într-o prãpastie din care n-ar mai putea sã iasã prea curînd. Nu ai stabilitate politicã, nu mai poti nici sã faci împrumuturi sau le faci la dobînzi uluitor de mari. Existã douã categorii de politicieni: una care zice cã oamenii trebuie sã serveascã economia si alta care spune cã economia trebuie sã serveascã oamenii. Azi, la Piatra Neamt, a devenit presedinte un om, Culitã Tãrâtã, care respectã principiul cã economia serveste oamenii. Sã creezi în mod constant mii de locuri de muncã, sã contribui la proiecte de dezvoltare judetene, acesta e modul de a face politicã si economie în folosul oamenilor. Noi, UNPR, sîntem o insulitã de centru stînga într-o coalitie de centru dreapta. Din punct de vedere social am reusit sã diminuãm impactul negativ al mãsurilor economice luate de guvern, am obtinut neimpozitarea pensiilor minime. Trebuie sã trecem prin aceastã perioadã grea pentru a iesi la liman“, a adãugat presedintele UNPR.

Articol afisat de 2211 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M. CONSTANTINESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective