Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2010
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 22 Decembrie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
INAMICII ANULUI

INAMICII ANULUI

• gheturile de pe Bistrita si inundatiile au fost marii inamici ai nemtenilor în acest an • valoarea estimativã a pagubelor produse de calamitãti a fost de 163.629.998 lei • pentru refacerea infrastructurii si a caselor s-au primit donatii si sponsorizãri în valoare totalã de 11.783.470 lei •

Comandamentul Judetean pentru Situatii de Urgentã si-a prezentat bilantul pe 2010, marti, 21 decembrie, sedinta fiind condusã de prefectul Mihai Archip, în calitate de presedinte al acestei comisii.
„Cu acest prilej doresc sã ne reamintim trei dintre momentele care au jalonat 2010 din punctul de vedere al situatiilor de urgentã. ÃŽnceputul de an a fost marcat de iarna grea cînd ne-am confruntat cu manifestarea fenomenului de zãpor pe rîul Bistrita, în comunele Poiana Teiului, Farcasa si Borca. Dupã o primãvarã linistitã, vara a debutat cu inundatii ce au tinut douã luni si au afectat douã treimi dintre localitãtile judetului, atît în zona de munte cît si în lunca Siretului. A urmat apoi efortul de sprijinire a populatiei afectate cu bunuri de primã necesitate, de inventariere si evaluare a pagubelor si apoi cel de reconstructie“, a spus în deschiderea sedintei prefectul Mihai Archip. Bilantul activitãtii CJSU relevã cã, în cursul anului 2010 au avut loc 11 sedinte, au fost adoptate 8 hotãrîri si au fost gestionate 54 de situatii de urgentã - 4 ca urmare a poluãrii apelor si solului, una ca urmare a aparitiei virusului gripal A/H1N1 si 49 ca urmare a manifestãrii riscurilor naturale (înghet, inundatii, furtuni, alunecãri de teren, temperaturi extreme, zãpor).
Situatiile de urgentã cele mai importante au fost cauzate de inundatii, atît ca nivel al pagubelor produse, al duratei de manifestare cît si al rãspîndirii, fiind afectate case, gospodãrii si infrastructura din 68 de localitãti. Astfel 29 de case au avut nevoie de reconstructie si 327 de reparatii. Valoarea estimativã a pagubelor produse, stabilitã de cele 22 de comisii mixte de evaluare numite prin ordin al prefectului, a fost de 163.629.998 lei. Costul total al celor 362 de interventii executate în aceastã perioadã se ridicã la valoarea de 2.596.738,31 lei. ÃŽn urma solicitãrilor de ajutoare guvernamentale, Guvernul a alocat judetului Neamt combustibil, alimente si fonduri pentru reconstructie. Pe lîngã fondurile guvernamentale pentru refacerea infrastructurii si a caselor s-au primit donatii si sponsorizãri în valoare totalã de 11.783.470 lei. „Trebuie remarcatã implicarea Consiliului Judetean, Sistemului de Gospodãrire a Apelor, Inspectoratului Teritorial în Constructii, Inspectoratului de Jandarmi si, nu în ultimul rînd, a Inspectoratului pentru Situatii de Urgentã, vîrful de lance în gestionarea situatiilor de acest gen. Dacã avem multumirea reabilitãrii si reconstructiei locuintelor afectate sau distruse de inundatii, a refacerii infrastructurii pentru ca viata economico-socialã sã îsi reia cursul normal, se impune sã multumim celor care ne-au acordat sprijinul necesar. Astfel aducem multumiri presedintelui României, primului ministru, Guvernului, Hidroelectrica, Romgaz, Electrica, Termoelectrica, Electrocentrale Bucuresti, Electrocentrale Galati si nu în ultimul rînd numerosilor cetãteni anonimi care au dat din putinul lor pentru ca cei afectasi de inundasii sã-si poatã continua viata în normalitate. Aceste dovezi de solidaritate, într-un an greu, mã fac sã fiu încrezãtor în forta poporului român de a învinge greutãtile“, a spus la finalul sedintei prefectul Mihai Archip. Colonelul Ioan Niticã, seful Inspectoratului pentru Situatii de Urgentã Neamt, este de pãrere cã salvatorii si-au îndeplinit sarcinile cu profesionalism si în acest an: „Prin activitatea desfãsuratã în anul 2010, apreciem cã Inspectoratul pentru Situatii de Urgentã Neamt si-a dovedit capacitatea de asigurare a protectiei vietii si a bunurilor concetãtenilor nostri fatã de actiunea distructivã a focului, apei, altor dezastre sau a munitiilor rãmase neexplodate din timpul rãzboiului“.

Articol afisat de 2323 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(S. TÃRNÃ, D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective