Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2011
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 8 Ianuarie 2011
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Mararu - Mironescu - Falãu - calendar infractional

• procurorul Marius Iacob, cel care coordoneazã ancheta în cazul asasinatului lui Gheorghe Mararu, a confirmat cã Puiu Mironescu este suspectat cã i-a dat o mînã de ajutor criminalului • Mironescu este acuzat de complicitate la omor deosebit de grav • pietreanul este suspectat cã ar fi stat si în spatele incendierii magazinului Onym • el a fãcut afaceri cu proprietara magazinului, iar la un moment dat relatiile dintre ei s-au rãcit •

Speculatiile în ceea ce priveste asasinatul cãruia i-a cãzut victimã Gheorghe Mararu, dar si asupra incendierii magazinului Onym, au curs în valuri. Anchetatorii, dar si ziaristii au avansat tot felul de ipoteze care de care mai ciudate. Totusi, o parte dintre speculatii s-au confirmat în timp. Au fost voci care au declarat la putin timp dupã uciderea lui Mararu, cã Puiu Mironescu nu a fost deloc strãin de atentat si cã l-ar fi „ajutat“ pe Cristian Chilat. Procurorul Marius Iacob, seful Sectiei Urmãrire Penalã, din cadrul Parchetului General, a confirmat recent cã Puiu Mironescu a fost pus sub urmãrire penalã, fiind cercetat pentru complicitate la omor deosebit de grav. Desi Mironescu neagã orice implicare, iar Falãu refuzã în continuare sã dea declaratii, anchetatorii spun cã existã date care indicã faptul cã cei doi au colaborat. Se spune cã, în ziua crimei, Mironescu i-ar fi spus lui Falãu cã Mararu a ajuns la Cafe Latino si i-ar fi dat si pistolul înainte de a comite fapta. Surse din cadrul IJP Neamt ne-au declarat, sub semnul anonimatului, cã Mironescu este suspectat cã l-ar fi ajutat pe Falãu sã pãrãseascã orasul, dupã ce a comis crima. ÃŽn ceea ce priveste incendierea magazinului Onym, procurorii au aflat cã Puiu Mironescu se cunostea destul de bine cu patroana. Cei doi ar fi fãcut fãcut niste afaceri imobiliare în Iasi, afaceri la care ar fi participat si Tiberiu Cristodorescu. Se pare cã la un moment dat între partenerii de afaceri au intervenit niste neîntelegeri cauzate în principal de criza imobiliarã care a dus la scãderea valorii investitiilor. ÃŽntîmplãtor sau nu, patroana s-a trezit, ulterior, cu un geam de la autoturism spart, iar dupã o sãptãmînã magazinul sãu a fost incendiat de doi indivizi. Politistii care au vãzut imaginile video cu cei doi incendiatori au fost de pãrere cã unul dintre ei este Cristian Chilat. Cum acesta nu recunoaste, anchetatorii fac eforturi pentru a-i identifica complicele.

Rãfuieli

Rãfuielil din Neamt au tinut prima paginã a ziarelor ani în sir, autoritãtile implicîndu-se formal. De-a lungul timpului au fost incendiate bunuri ale familiei Mararu, Puiu Mironescu a fost tinta unui atac armat, mai apoi Chilat este condamnat la închisoare pentru distrugere prin incendiere. Dupã ce iese de dupã gratii Chilat îl ucide pe Gheorghe Mararu si îl rãneste pe fratele lui, Bogdan.

23 noiembrie 2005: Un autoturism Audi A8, proprietatea lui Gheorghe Mararu arde ca o tortã, în parcare. S-a stabilit cã focul a fost pus intentionat, iar o camerã de supraveghere din balconului pãgubitului surprinde doi suspecti care au dat foc masinii. Acestia nu au fost identificati niciodatã, iar Mararu rãmîne cu paguba de 65.000 de euro.
• 8/9 februarie 2006: Este incendiat Porsche Cayenne, apartinînd bunicului lui Mararu. Masina se afla în parcarea Hotelului Central, în buricul tîrgului. Bunul fusese asigurat pentru 55.000 de euro, dar valoarea de catalog a masinii era de 100.000 euro.
12/13 februarie 2006: Puiu Mironescu este atacat la intrarea în blocul unde locuia în jurul orei 2 noaptea si împuscat cu un pistol de 9 mm. A avut noroc cu carul si desi agresorul a intentionat în mod clar sã-l ucidã, numai douã din cele 5 gloante trase l-au nimerit: unul în cap si unul în picior. Trãgãtorul nu a fost identificat, dar în momentul în care Mironescu se afla pe targã pentru a fi urcat în ambulantã a declarat cã a început rãzboiul. Tot atunci Mironescu l-a acuzat pe Mararu cã ar fi vrut sã-i ia viata. Cazul a ajuns un dosar cu autor necunoscut care, de-a lungul timpului, s-a plimbat de la Parchetul Judetean la DIICOT Neamt, apoi la structura centralã a acestei institutii.
24 aprilie 2006: Un imobil al familei Mararu arde ca o tortã. Clãdirea cu mai multe nivele care ar fi trebuit sã devinã hotel a fost incendiatã intentionat, iar pagubele s-au cifrat la circa trei miliarde lei.
9/10 mai 2006: Mercedesul E270 apartinînd lui Bogdan Mararu ia foc. Masina valora 30.000 de euro, iar pompierii au stabilit cã focul a fost pus intentionat. „E rãzbunare clar. ÃŽsi vor drepturile de smecheri si noi nu le plãtim. Vor taxã de protectie. Despre cine e vorba? Stiti mai bine. Un taximetrist pe care-l stie politia, a fãcut karate si acum e mare smecher... A fost împuscat de altii de la care vroia bani. Omul cerea taxã de protectie“, declara Gheorghe Mararu la acea vreme. Imediat a oferit recompensã 20.000 de euro pentru cel care va duce la descoperirea incendiatorilor.
10 februarie 2008: Anchetatorii îi retin pe Cristian Chilat, zis Falãu si pe Daniel Pãdurariu. Falãu este încarcerat si mai apoi condamnat la trei ani de închisoare pentru incendierea Mercedesului lui Mararu la început de mai 2006. Pãdurariu a fost acuzat de incendirea clãdirii familei Mararu. A stat putin dupã gratii, iar în primã instantã judecãtorii l-au declarat nevinovat desi fusese inculpat tot pe baza probelor ADN, la fel ca Chilat.
16 noiembrie 2009: Mararu si Marius Caminschi sînt atacati în cîrciuma Cafe Latino. Mararu scapã cu un umãr dislocat din bãtãlie, dar Caminschi suferã leziuni grave.
octombrie 2010: Chilat este eliberat din închisoare unde stãtuse pentru incedierea masinii lui Mararu.
14 noiembrie 2010: În plinã zi si în vãzul lumii Falãu intrã în aceeasi cîrciumã, Cafe Latino, unde stia cã se aflã fratii Mararu. Scoate pistoul si trage atît în Gheorghe cît si în Bogdan Mararu. Primul moare la putin timp, iar Bogdan este rãnit.
Decembrie 2010: La mai bine de patru ani de la împuscarea lui Mironescu procurorii DIICOT dau solutia în dosar. Anchetatorii dispun scoaterea de sub urmãrire penalã a lui Gheorghe Mararu pentru tentativa de asasinat asupra lui Mironescu.

Articol afisat de 3289 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU; G. MUNTEANU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective