Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2011
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 12 Ianuarie 2011
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Soric a fost dat afarã din Politie

Soric a fost dat afarã din Politie

• fostul sef al Politiei Neamt a fost destituit din structurile MAI • anuntul a fost fãcut, ieri, de chestorul Liviu Popa, seful Politiei Române • în sarcina ofiterului au fost retinute 33 de abateri disciplinare • decizia de destituire, care a fost însusitã de ministrul Traian Igas, poate fi atacatã în instantã •

Comisarul sef Aurelian Vasea Soric a iesit din rîndurile Ministerului Administratiei si Internelor pe usa din dos. Ofiterul a plãtit scump pentru iesirile sale în public, dupã asasinatul lui Gheorghitã Mararu.
Decizia Consiliului Superior de Disciplinã din cadrul IGPR a fost durã, Soric fiind destituit din politie. Anuntul a fost fãcut în cursul zilei de ieri de chestorul Liviu Popa, seful Politiei Române. „ÃŽn sarcina comisarului sef Aurelian Vasea Soric au fost retinute 33 de abateri disciplinare care privesc o paletã largã, de la activitãtile sale profesionale care au lãsat de dorit, pînã la prezentarea eronatã în fata presei a activitãtilor politienesti“, a declarat Liviu Popa. Printre altele, fostul sef al IJP Neamt a fost gãsit vinovat de comportament necorespunzãtor în familie si societate si neglijentã manifestatã în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau a dispozitiilor primite de la sefii ierarhici sau de la autoritãtile anume abilitate de lege. Chestorul Popa a mai mentionat cã, în opinia sa, exemplul Soric a fost un accident si cã politistii români îsi fac datoria. „Este pãcat cã întîlnim astfel de situatii“, a precizat Popa. Seful Politiei Române a mai precizat cã propunerea Consiliului Superior de Disiciplinã, de destituire a comisarului sef Soric a fost însusitã si de ministrul de Interne, Traian Igas. Decizia poate fi atacatã în instantã de ofiterul nemtean. „Am vrut sã fie un semnal clar pentru politisti, pentru cã acestia trebuie sã respecte un standard care nu poate fi lãsat mai jos decît cel cunoscut de cetãteni“, a încheiat chestorul Popa.
Am încercat sã obtinem un punct de vedere oficial si din partea comisarului Soric, însã acesta nu a rãspuns la telefonul mobil.
Reamintim cã ofiterul si-a dat demisia din functia de sef al IJP Neamt la cîteva zile dupã ce Gheorghe Mararu a fost ucis, în noiembrie anul trecut, de Cristian Chilat în barul Cafe Latino. Ofiterul a reusit sã-si irite la culme sefii, dar si sã—si atragã antipatia cetãtenilor, dupã ce lãsat sã se înteleagã cã în nici un caz calitatea de cãmãtar nu s-ar ridica la „gradul“ de infractor. Nici declaratiile fãcute în limba englezã la un post national de televiziune nu au fost pe placul superiorilor de la Bucuresti. Pentru aceastã poveste, Soric s-a ales cu o cercetare prealabilã. El a mai fost cercetat pentru cã i-ar fi instigat pe sefii de post sã sarã în apãrarea sa, dar si pentru rezultatele profesionale. ÃŽn total au fost trei cercetãri prealabile. Ar mai trebui spus cã în cazul lui Soric nu a fost sesizat Parchetul General întrucît, spune Liviu Popa, nu au fost constatate fapte penale. Seful Politiei Române a mai spus cã pînã acum sanctiunile acordate unor politisti de la Neamt, în urma evenimentelor din noiembrie, au fost mustrãri scrise sau sanctiuni pecuniare. Astãzi, la sediul IGPR, vor fi prezenti, pentru a fi judecati în Consiliul de Disciplinã, agentul sef principal Ermil Paraschiv si comisarul sef Gheorghe Chelaru. Cei doi vor da socotealã pentru declaratiile de sustinere fãcute la adresa lui Soric. Luni va fi judecat si agentul Babãu, de la Postul de Politie Dochia. Toti trei vor primi asistentã juridicã din partea Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual.

Articol afisat de 3076 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective