Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2011
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 13 Ianuarie 2011
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
DESTITUIT, SORIC S-A ÎMBOLNÃVIT

DESTITUIT, SORIC S-A ÎMBOLNÃVIT

• fostul sef al Politiei Neamt se aflã în concediu medical pînã pe 15 ianuarie • el a depus adeverinta chiar în ziua în care a fost destituit • apropiatii sãi spun cã a fost profund marcat de decizia luatã si cã va contesta decizia • Ermil Paraschiv, seful Postului Podoleni, s-a ales cu o mustrare scrisã •

Chiar în ziua în care chestorul Liviu Popa anunta cã fostul sef al Politiei Neamt a fost destituit din politie, comisarul Soric intra în concediu medical. ÃŽn aceeasi zi, fostul comandant a depus o adeverintã din care reiesea cã este în concediu medical pînã pe data de 15 ianuarie. Monitorul a încercat în ultimele zile sã stea de vorbã cu comisarul sef Soric, însã acesta nu a rãspuns la telefon si nici la mesajul pe care i l-am transmis. ÃŽn schimb, Soric vorbeste cu apropiati ai sãi, cãrora le-a spus cã este profund marcat de decizia luatã la Bucuresti. „Am vorbit cu el la putin timp dupã ce chestorul Popa a anuntat cã s-a luat mãsura destituirii sale din politie. Era terminat! L-a afectat foarte mult. Oricum, pãrerea celor mai multi politisti este cã sanctiunea a fost prea asprã. De altfel, si domnul Soric s-a arãtat nemultumit cã în ochii celor din Consiliul de Disciplinã nu au contat deloc rezultatele pozitive înregistrate de Politia Neamt sub mandatul sãu. Cu sigurantã va contesta decizia, iar dacã va fi respinsã se va adresa instantelor de judecatã. Cred cã are sanse mari sã cîstige procesul“, ne-a declarat un ofiter nemtean care ne-a rugat sã-i pãstrãm anonimatul. Un alt politist spune cã decizia luatã împotriva fostului sef al IJP Neamt este destul de durã si cã ea nu reflectã în nici un caz realitatea: „S-a exagerat destul de mult, însã cei care au luat aceastã mãsurã l-au dat pe Soric drept exemplu. Nu spune nimeni cã fostul sef nu a avut si greseli, însã nimeni nu a tinut cont si de lucrurile bune pe care le-a fãcut. Ce nu s-a spus este cã în nici un caz nu a fost vorba de 33 de abateri. A fost cercetat pentru 33 de abateri, însã nu a fost gãsit vinovat în toate cazurile“. Alti politisti sustin cã declaratiile date presei dupã asasinarea lui Gheorghitã Mararu au contat foarte mult în decizia de destituire, unele afirmatii fiind deplasate. Si cã s-a uitat cã Aurelian Soric a fãcut acele declaratii dupã cîteva zile extrem de stresante, în care nu a apucat sã se odihneascã deloc, dar fiind cazul asasinatului.

Chestorul Popa s-a autopronuntat

Seful Postului de Politie Podoleni, agentul sef principal Ermil Paraschiv, a fost judecat, ieri, în Consiliul Superior de Disciplinã al IGPR. ÃŽn cazul subofiterului, politistii „judecãtori“ au fost mult mai blînzi, propunerea fiind aceea de sanctionare cu mustrare scrisã. Imediat dupã Ermil Paraschiv a intrat la judecatã comisarul sef Gheorghe Chelaru. „Domnul Paraschiv a fost primul care a intrat în Consiliul de Disciplinã. Cazul sãu a fost analizat cu atentie, dupã care s-a propus sanctionarea cu mustrare scrisã. Urmeazã ca mãsura sã fie însusitã si de inspectorul general sau inspectorul sef de la Neamt, însã rãmîne sã se stabileascã acest lucru. Acum (n.n. ieri dupã amiazã) a intrat în Consiliu si domnul Gheorghe Chelaru si sperãm ca si în cazul sãu pedeapsa sã fie cît mai blîndã. Am spus-o de nenumãrate ori, si anume cã cei doi nu au gresit cu nimic, iar prin declaratiile fãcute nu au adus atingere imaginii Politiei Române“, a declarat agentul sef Neculai Isache, liderul SNPPC Neamt, care i-a însotit pe cei doi politisti nemteni la Bucuresti. De altfel, sindicatul le-a acordat asistentã juridicã celor doi politisti.
Interesant este cã seful Politiei Române s-a autopronuntat spunînd cã ceilalti politisti de la Neamt care au fost cercetati prealabil au primit sanctiuni cu mustrare scrisã sau au fost arsi la salarii. Chestorul Popa a fãcut anuntul în timpul conferintei de presã care dãdea verdictul pentru fostul sef al Politiei Neamt. Numai cã atunci nici un alt politist nemtean nu ajunsese în fata Consiliului de Discioplinã. Primul a fost Soric, urmat de seful Postului de Politie Podoleni si comisarul sef Gheorghe Chelaru.

Articol afisat de 2709 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective