Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2011
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 17 Ianuarie 2011
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
HCM Roman a putut doar o reprizã cu Oltchim

HCM Roman a putut doar o reprizã cu Oltchim

• HCM - Oltchim 19-28 (13-14), dupã un joc spectaculos • Cristina Neagu, cea mai bunã jucãtoare a lumii în 2010, se gîndeste la Liga Campionilor mai mult decît la un transfer la Viborg • Luminita Hutupan revine cu dragoste si emotii în locurile natale • autoritãtile romascane si tehnicienii au fost multumiti de prestatia HCM •



HCM Roman a sperat, a încercat si a „murit“ frumos în disputa cu Oltchim Rîmnicu-Vîlcea, vicecampiona Europei în 2010, lidera clasamentului Ligii Nationale si furnizoarea majoritãtii handbalistelor din lotul României, medaliat cu bronz, la sfîrsitul anului trecut, la Campionatul European. Meciul, care a contat pentru antepenultima etapã a turului, a avut loc ieri, de la ora 12. Si de aceastã datã suporterii au umplut pînã la refuz sala si au sustinut HCM-ul pe toatã durata partidei. ÃŽnainte de începerea disputei, presedintele de onoare a HCM Roman, profesor Petricã Sandu, a acordat tuturor jucãtoarelor echipei adverse, staff-ului tehnic si administrativ, diplome, plachete si flori, un buchet imens fiindu-i rezervat Cristinei Neagu, declaratã jucãtoarea lumii în 2010. A fost premiatã si Luminita Hutupan, antrenorul cu portarii nationalei României, care a venit la Roman împreunã cu bãietelul ei pentru a urmãri evolutia elevelor sale de la lot, dar si pentru a face o vizitã în locurile natale.

Vedete protejate

Din nefericire pentru publicul romascan Cristina Neagu si Ionela Stanca, au fost menajate de antrenorul Peter Kovacs. Tehnicienii de la HCM Roman au trimis în teren la primul fluier al brigãzii urmãtorul sapte: Cristescu-Dudescu, Pop, Marin, Horobet, Stoleru si Gherman. Adversarele au început cu Ungureanu, fostã portãritã a HCM, Pîslaru, Nechita, Ardean-Elisei, Manea, Szucs, Ozel si Vizitiu. Meciul a început echilibrat, cum de altfel a fost pe parcursul întregii prime reprize. Nimeni nu a condus la mai mult de un gol. ÃŽn minutul 18 tabela arãta 8-8, 12-12 în minutul 29, pentru ca la pauzã, vîlcencele sã intre cu doar un singur gol avantaj, 14-13. De la romascance s-a remarcat, în special, Lucia Marin, care a înscris cinci goluri, la care s-au adãugat alte trei în partea secundã, fiind golgetera meciului. De la oaspete a fost demnã de remarcat prestatia Yeditei Ozel, care a reusit sã marcheze sapte goluri, din care patru pînã la pauzã. Intrarea în a doua reprizã a experimentatelor Bese, Fiera, Pridpalova si Steluta Luca, mai ales în faza de apãrare, precum si prestatia din poartã a Talidei Tolnai, a fãcut ca diferenta pe tabelã sã creascã, iar la final sã consfinteascã victoria lui Oltchim cu 28-19. S-a vãzut diferenta de valoare a loturilor si din faptul cã tehnicianul principal al HCM, Cornel Bãdulescu se uita în zadar pe banca de rezerve, pentru a face ceva schimbãri care sã echilibreze jocul. „A fost un meci în care fetele noastre au avut o prestatie bunã, în multe momente la valoarea adversarelor. Diferenta de lot si de valoare a fãcut diferenta. Le felicit pe jucãtoarele noastre pentru puterea de luptã“, a declarat antrenorul secund Dan Moisii.

„ÃŽn Neamt voi reveni, în concediu, la varã“

Cea mai bunã portãritã din lume, Luminita Hutupan, a venit la Roman pentru a vedea la lucru toate sportivele de la lotul national. Aceasta, cu odorul cel scump în brate si pe care cãldura si atmosfera incendiarã din Sala Polivalentã l-au trimis într-un somn de amiazã binemeritat, a spus cã revine în Neamt, pe plaiurile natale cu emotie. „ÃŽntotdeauna voi veni pe aceste meleaguri, unde am crescut si m-am format ca jucãtoare de handbal, cu dragoste dar si cu un sentiment de emotie. Am venit la Roman pentru a vedea la lucru pe fostele mele coechipiere, mare parte acum la lotul national, care a obtinut una din cele mai pretioase medalii, pentru care m-am bucurat si eu ca un copil. Am remarcat puterea de luptã a romascancelor, care se aflã pe un drum bun, cu un excelent antrenor pe bancã. ÃŽn Neamt voi reveni, în concediu, la varã, cu cel mic si cu sotul si vom sta mai mult, pentru cã sînt locurile pe care nu le uiti si pe care le iubesti toatã viata. Nu-mi doresc decît sã fiu sãnãtoasã sã pot sã-mi cresc copilul si de asemeni, sã am si alte realizãri pe plan profesional, ca antrenor“, a declarat, pentru Monitorul, Luminita Hutupan.

„ÃŽmi vãd de treaba mea“

Cristina Neagu, cea care a fost declaratã zilele trecute cea mai bunã jucãtoare a lumii în 2010, a declarat reprezentantilor mass-media cã, deocamdatã, nu se gîndeste la o plecare de la echipa care a consacrat-o si care i-a dãruit atîtea, cã doar îsi vede de treaba ei si asteaptã cu nerãbdare cupele europene. „Nu vreau sã comentez încã despre plecarea mea de la Oltchim. Vreau sã mã concentrez pe o pregãtire cît mai bunã pentru luna februarie cînd vor debuta cupele europene. Pentru Oltchim, anul trecut, titlul de vicecampioanã a Europei a fost perceput ca o înfrîngere, dar în acelasi timp si ca un punct de plecare pentru noul sezon, în care ne-am propus sã ajungem din nou în finalã si dacã se va putea sã o si cîstigãm. Repet, despre transferul meu la altã echipã, cum s-ar numi ea, Viborg sau alta, nu am ce sã spun si nici nu cred cã este momentul. Deocamdatã, sînt încã jucãtoare la Oltchim si trebuie sã-mi fac treaba cît mai bine, pentru cã ipostaza actualã mã si obligã“, a declarat Cristina Neagu.

Articol afisat de 1676 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(C. CALIMAC)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective