Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2011
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 18 Ianuarie 2011
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
ARD LIMUZINELE!!!

ARD LIMUZINELE!!!

• un BMW Touareg, proprietatea afaceristului Vasile Chirilã, zis „Coson“, a ars în totalitate • pompierii au stabilit cã, cel mai probabil, la mijloc a fost vorba de o mînã criminalã • autoturismul, fabricat în anul 2003, avea inspectia tehnicã valabilã pînã în 2012 • prejudiciul a fost estimat la 20.000 de euro, însã masina era asiguratã •

Orasul Piatra Neamt pare a nu-si gãsi linistea dupã asasinatul din luna noiembrie de la Cafe Latino, cînd Gheorghe Mararu a fost ucis cu focuri de armã de Cristian Chilat, zis Falãu. Dupã ce în urmã cu mai bine de o sãptãmînã cafeneua Paris Cafe era incendiatã de douã persoane necunoscute, ieri dimineatã a venit rîndul unei limuzine de lux, proprietatea lui Vasile Chirilã, zis „Coson“. Si zvonurile au început sã curgã. Unii au spus cã totul are legãturã cu atentatele ce s-au petrecut prin Piatra Neamt si cã ar fi vorba despre reglãri de conturi. Altii cã întîmplarea ar avea legãturã cu trecutul lui Vasile Chirilã, pietreanul fiind plecat dupã 1990 din tarã, în strãinãtate reusind sã cîstige destul de bine. Chiar din unele activitãti cam dubioase. Revenind la incendiu, acesta a izbucnit în jurul orei 3,43, iar la fata locului s-au deplasat 6 subofiteri si o autospecialã. Masina, un BMW Touareg diesel, fabricat în 2003, era parcat în lîngã iesirea din cinematograful Panoramic. Pompierii au reusit sã stingã incendiul, însã din autoturism mare lucru nu s-a mai putut salva. Au ars bara de protectie fatã, faruri, aripi fatã, pneuri fatã, bordul, oglinzile retrovizoare, instalatia electricã a motorului, geamurile laterale fatã si partial scaunele. S-au degradat compartimentul motor, capota, portierele fatã, cupola, tapiteria interioarã si partial bancheta fatã. ÃŽn primã fazã, pompierii nu au reusit sã afle care a fost cauza incendiului, specialistii revenind în cursul diminetii. De aceastã datã, în urma investigatiilor efectuate, pompierii au ajuns la concluzia cã la mijloc a fost o mînã criminalã, persoane necunoscute folosind substante lichide inflamabile. „Comisia ISU Neamt, desemnatã pentru a stabili împrejurarea producerii incendiului izbucnit în dimineata acestei zile (n.r. - ieri dimineatã), la ora 3.43, la un autoturism parcat în zona Pietei Stefan cel Mare, a concluzionat cã acesta a fost declansat prin folosirea intentionatã a sursei de aprindere pentru a-l genera. Autoturismul, proprietatea lui Vasile C., avea ITP-ul valabil pînã pe 19.01.2012 si era fabricat în anul 2003. ÃŽn momentul sosirii fortelor profesioniste la locul interventiei, incendiul se manifesta cu violentã la partea din fatã a autovehiculului, dezvoltarea rapidã a acestuia putîndu-se datora unei substante lichide inflamabile folosite pentru initiere“, a declarat cãpitanul Iulian Jugan, purtãtorul de cuvînt al ISU Neamt.
Din primele cercetãri ale politistilor a reiesit cã Vasile Chirilã si-a parcat autoturismul în jurul orei 24. Peste cîteva ore ardea. Autoturismul a ars în proportie de 70%, valoarea prejudiciului fiind estimatã la 20.000 de euro. Ieri dupã amiazã, politistii au intrat în posesia concluziilor pompierilor militari. Prin intermediul purtãtorului de cuvînt al Politiei Neamt, comisarul sef Dorel Manole, seful IJP, a declarat cã în cauzã s-a întocmit un dosar penal pentru distrugere, cercetãrile continuînd pentru identificarea si prinderea autorilor.

Incendieri fãrã numãr

La Piatra Neamt, de cîtiva ani, la adãpostul întunericului, autoturisme de zeci de mii de euro ale unor afaceristi mai mult sau mai putin controversati iau foc misterios, cel mai probabil la comandã. Si în putine cazuri autorii au fost prinsi, anchetele rezumîndu-se la cercuri de suspecti. Iatã o cronologie a unor astfel de evenimente.
9/10 ianuarie 2005. Un Audi A4, apartinînd lui Cristian Catanã (pe atunci magistrat la Judecãtoria Piatra Neamt) a fost incendiat în spatele blocului. Paguba a fost de 7.000 de euro.
22/23 noiembrie 2005. Un Audi A8, a lui Gheorghe Mararu, asigurat pentru 65.000 de euro, arde în fata blocului unde locuia proprietarul.
8/9 februarie 2006. Un Porsche Cayenne, apartinînd bunicului lui Gheorghe Mararu i-a foc în parcarea Hotelului Central. Masina valora 100.000 de euro si era asiguratã pentru 55.000.
8/9 februarie 2006. Un Audi A6, proprietate a afaceristului Emil Junghiu este incendiat. Masina era asiguratã pentru 45.000 de euro.
23/24 februarie 2006. În fata unui bloc de lîngã biserica ce se construieste în zona magazinul Orion, un incendiu a distrus aproape în totalitate un Renault Megane, apartinînd firmei Trakia Leasing Sibiu si utilizat de societatea Elva Cont Piatra Neamt. Paguba a fost de cîteva sute de milioane de lei vechi.
8/9 aprilie 2006. Un autoturism Mercedes arde ca o tortã, pe la 3.30 dimineata, într-o parcare de pe Aleea Aurorei, pe Calea Romanului. Din primele cercetãri a reiesit faptul cã incendiul a fost declansat intentionat, folosindu-se un lichid inflamabil. Autoturismul incendiat era din 2001, pretul de catalog depãsind 30.000 de euro si, la acea vreme erau indicii cã fusese asiguratã pentru 16.000 de euro. Suspect cã ar fi incendiat Mercedesul era un politist, fiul proprietarului masinii.
9/10 mai 2006. Un Mercedes E270, a lui Bogdan Mararu, i-a foc în fata blocului. Autorii sînt filmati cu o camerã video dar nu sînt identificati. Masina nu era asiguratã si valora 30.000 de euro.
20/21 ianuarie 2007. Petru Voroneanu, un afacerist pietrean, a rãmas fãrã un jeep BMW X5, care lua foc la jumãtate de orã dupã miezul noptii. Exact în locul unde fusese parcat, la intersectia strãzilor Maiorescu cu Bistritei. Limuzina a fost deterioratã aproape în totalitate, flãcãrile afectînd motorul, bordul si habitaclul. Voroneanu a suferit o pagubã de circa 64.000 de euro, atît cît sustinea cã dãduse în Germania pe masina care nu era asiguratã.
28/29 martie 2008. La Girov, în parcarea unei pensiuni, un BMW 330 Cabrio a ars, pompierii stabilind cã a fost o actiune intentionatã. Incidentul s-a petrecut la ora 2.10. Curios este faptul cã proprietarul era un cetãtean german, din Wuppertal, Wilhelm B., de 34 de ani, care se afla în tranzit prin judet, zilele anterioare vizitînd orasele Iasi si Bîrlad. El îsi parcase masina în jurul orei 0.40, s-a cazat la pensiune si declara cã nu avea nici cea mai micã idee de ceea ce s-a petrecut. Paguba a fost calculatã la circa 1,2 miliarde de lei vechi.

Alte fãrãdelegi

8/9 octombrie 2009. Masina lui Mihai Ungureanu, adjunctul sefului de post din comuna Girov era incendiatã de persoane necunoscute. Autoturismul, un Golf IV din anul 2001 a fost stropit cu benzinã si apoi i s-a dat foc. Politistii care au cercetat cazul bãnuiau cã autorul era un individ care a fost sanctionat de mai multe ori de colegul lor de la Girov.
3/4 ianuarie 2010. Petru Artimon, fost fotbalist al echipei Ceahlãul, era tinta unui atac, persoane necunoscute incendiindu-i masina Hyundai Lantra, parcatã pe Aleea Ulmilor. Alarma a fost datã putin dupã ora 2. Fostul sportiv încã nu-si perfectase actele de vînzare cumpãrare cu fostul proprietar al autoturismului.

Articol afisat de 3529 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU, G. MUNTEANU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective