Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2011
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 20 Ianuarie 2011
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Spitalul Judetean, mai bine pãzit

Unele dintre sectiile Spitalului Judetean vor fi pãzite începînd din acest an, mai ales cã au existat destule incidente nefericite în care medici si asistente au fost agresate de diversi indivizi, pacienti ori rude ale acestora. Una dintre aceste sectii care va beneficia de un paznic de noapte este si Pediatria, unde pe parcursul anului trecut nu a mai existat un bodyguard asa cum se întîmplase în anii de dinainte, ceea ce a fãcut sã se înregistreze mai multe atacuri la adresa cadrelor medicale din partea unor tati turbulenti. „Avem în derulare un contract cu o firmã de pazã si protectie, cu care colaborãm de mai mult timp. Anul acesta, ne-am propus sã înfiintãm posturi noi de paznici în anumite sectii care nu au avut asa ceva pe parcursul anului 2010. Astfel, vom avea pazã la Unitatea de Primiri Urgente, la Boli Interne, la Pediatrie etc. Cele mai multe incidente au fost anul trecut la UPU dar si la Pediatrie si tocmai de aceea am considerat cã este neapãrat nevoie de paznici, mai ales pe timp de noapte. Cel putin, Pediatria este si o structurã destul de izolatã, fiind la distantã si de poartã si de alte pavilioane spitalicesti, iar pe parcursul anilor am avut destule incidente nedorite în care personalul medical a fost amenintat ori lovit de apartinãtori furiosi. Sperãm ca odatã cu existenta paznicului, lucrurile sã se calmeze si sã nu mai existe nici un fel de probleme“, a declarat medicul Sorin Ciobanu, directorul medical al Spitalului Neamt.
Anul trecut, din cauza bugetului tot mai mic pe care l-a avut unitatea sanitarã, s-a luat mãsura reducerii cheltuielilor fãcute cu firma de pazã cu care exista un contract astfel încît numãrul posturilor de pazã s-a redus semnificativ, pãstrîndu-se doar în cîteva puncte cheie. Poate tocmai din aceastã cauzã, în februarie 2010, un medic si o asistentã de la Pediatrie au fost amenintate de un individ beat pulbere. Omul a intrat în sectie, pe la ora 5 dimineata si vroia neapãrat sã-si ia acasã concubina si copilul de doar 3 luni. Pentru cã medicii nu l-au lãsat sã se plimbe aiurea prin sectie, tatãl turbulent a prins-o de pãr pe o asistentã si i-a pus cutitul la gît, iar pe doctorita care a sãrit în ajutorul colegei a îmbrîncit-o si izbit-o de un perete. Ca sã scape de bãrbatul turbat de alcool, cadrele medicale au chemat politia si au externat copilul si pe mama acestuia. Pînã cînd au ajuns oamenii legii, tatãl recalcitrant plecase de mult, cu tot cu femeie si copil.

Articol afisat de 1561 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Magda VASILACHE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective