Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2011
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 2 Februarie 2011
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Doar trei corupti în tot judetul

• este vorba de un primar si doi politisti • anul trecut Parchetul a înregistrat 45 de cauze de coruptie •

Procurorii nemteni au instrumentat anul trecut 45 de cauze care aveau ca obiect infractiuni de coruptie, la finalul anchetelor douã dosare soldîndu-se cu rechizitorii, în judecatã fiind trimisi trei inculpati, toti pentru luare de mitã. Pentru restul învinuitilor s-au adoptat solutii de scoatere de sub urmãrire penalã sau neînceperea urmãririi. „ÃŽn 2010 au fost solutionate 45 de dosare cu infractiuni de coruptie. ÃŽn douã cauze au fost emise rechizitorii fiind trimisi în judecatã trei inculpati din care unul în stare de arest preventiv. Cauzele au vizat un primar si doi agenti de politie“, a declarat Stelian Olteanu, seful sectiei urmãrire penalã din cadrul Parchetului Judetean. ÃŽntr-un alt dosar de dare de mitã s-a dispus scoaterea de sub urmãrire penalã a învinuitului si aplicarea unei sanctiuni cu caracter administrativ, considerîndu-se cã fapta nu prezintã gradul de pericol social al unei infractiuni. Au fost scosi de sub urmãrire penalã 35 acuzati cercetati în 17 cauze care aveau ca obiect fapte de luare de mitã, dare de mitã sau trafic de influentã. ÃŽn alte 12 cazuri, procurorii au dispus cã nu se confirmau cele sesizate.
În luna mai a anului trecut procurorii l-au inculpat pe primarul de Fãurei, Vasile Gherghel, care a fost prins în flagrant pe cînd încasa 18 milioane de lei de la o firmã de salubrizare care cîstigase contractul în comunã. Procesul este încã pe rolul Tribunalului Neamt. Gherghel a stat douã sãptãmîni în arest, fiind eliberat la expirarea mandatului. Tot pentru fapte de coruptie au fost inculpati anul trecut politistii Florin Alcaziu si Ioan Popa. Ei au fost acuzati cã au pretins o infractiune si l-au usurat pe un portughez de 400 de lei. Nu i-au întocmit proces verbal si nici nu i-au tãiat chitantã. Numai cã Lopes Da Silva Carlos Alberto era însotit de o persoanã care stia limba românã. Împreunã au notat insigna unuia din oamenii legii si i-au reclamat la superiori. Fapta a avut loc în vara anului 2009, în Piatra Neamt. În mod normal, politistii ar fi trebuit sã-i întocmeascã portughezului un proces verbal de contraventie si sã-i retinã permisul în vederea suspendãrii, însã acest lucru nu s-a întîmplat. Însotitoarea turistului si-a dat seama cã ceva este în neregulã si s-a deplasat la sediul Politiei Neamt, reclamînd cele întîmplate. Imediat s-a dat alarma, iar toti politistii rutieri din teren au fost chemati la sediu. Cînd l-au vãzut pe strãin, Alcaziu si Popa au returnat cei 400 de lei, dupã care i-au spus portughezului cã este liber sã plece. Cînd superiorii agentilor au observat cã turistul a dispãrut, s-a dat pentru a doua oarã alarma, toate echipajele fiind trimise pentru a-l recupera si aduce la audieri. Într-un tîrziu, portughezul si însotitoarea lui, au fost gãsiti la un restaurant din Piatra Neamt, unde serveau masa. De la data inculpãrii, ianuarie 2010, instanta de judecatã a tot încercat sã dea de domiciliul pãrtii vãtãmate si s-a cerut audierea prin comisie rogatorie. Urmeazã ca rãspunsul sã fie transmis de autoritãtile strãine cãtreTribunalul Neamt, în vederea finalizãrii procesului.

Articol afisat de 2074 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Gabi MUNTEANU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective