Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2011
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 11 Februarie 2011
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

LA PÃŽRNAIE A VRUT MUSAI

• agresorul unui elev de la Liceul Economic a fost arestat din nou pentru cã a fãcut scandal la un termen al procesului • Virgil Munteanu a folosit un limbaj necorespunzãtor fatã de elevul cu care era în conflict si fatã de judecãtori • instanta l-a amendat de douã ori, dar fãrã folos •

Virgil Munteanu, de 34 de ani, cel care a atacat un elev al Grupului Scolar Economic si a amenintat cu moartea directorul institutiei de învãtãmînt, a ajuns din nou în arest. El a fost încarcerat dupã ultimul termen al procesului de luni, 7 februarie 2011. ÃŽn timpul sedintei de judecatã a agresat verbal partea vãtãmatã din proces si a sfidat completul de judecatã. Douã amenzi de cîte 1.000 de lei (10 milioane vechi) nu l-au potolit. Mai mult, dupã ce si-a vãrsat nervii pe elev a pãrãsit sala de sedintã la propriul proces. ÃŽn aceste conditii magistratii de la Judecãtoria Piatra Neamt i-au revocat eliberarea conditionatã si au dispus arestarea. Munteanu a fost gãsit în scurt timp si a ajuns în aceeasi zi dupã gratii. Acum a atacat mãsura la Tribunal unde sperã sã-si recîstige libertatea. Rãmîne de vãzut dacã magistratii de la aceastã instantã îl vor lãsa „la vatrã“ sau nu.

„Puteti sã-mi dati amenzi fãrã numãr, fãrã numãr“

Procesul lui Munteanu a debutat în octombrie 2010 cu el în stare de arest. Dar a atacat mãsura si Tribunalul Neamt l-a pus în libertate, aplicînd interdictia de a pãrãsi tara. A respectat conditiile eliberãrii conditionate pînã la termenul de pe 7 februarie 2011. Atunci a venit însotit de apãrãtor ales, iar la apelul pãrtilor a început sã scuipe venin cãtre victimã. Initial a aruncat mici mizerii cãtre elevul victimã în cauzã, drept pentru care instanta de judecatã l-a amendat cu 1.000 de lei. Iritat probabil de sanctiune a trecut la un atac mai dur si fãrã sã tinã seama cã se aflã în timpul unui proces i-a spus victimei destule apelative cum ar fi „tigan borît“, „din tagma lui Soric“, „betivi si cãmãtari“. Astfel stînd lucrurile judecãtorii i-au mai aplicat o nouã amendã tot de 1.000 de lei. Aceasta a fost picãtura care a umplut paharul, Munteanu s-a înfuriat crunt si a strigat cã nu se va potoli indiferent cîte amenzi va primi. „Puteti sã-mi dati amenzi fãrã numãr, fãrã numãr...“, a strigat dupã care a pãrãsit sala fãrã nici un fel de explicatie. ÃŽn urma acestei atitudini judecãtorii au revocat interdictia de a pãrãsi tara si au dispus arestarea lui Virgil Munteanu.

Prima arestare, la început de octombrie

Munteanu a dat ochii prima datã cu judecãtorii pietreni pe 7 octombrie 2010, dupã ce a provocat un scandal în cabinetul directorului Grupului Scolar Economic, profesor Laura Scumpu. Acolo a amenintat-o cã-i ia gîtul, atît ei cît si elevului cu care avuse un conflict. ÃŽn afarã de incidentul de la liceu, Munteanu nu s-a putut abtine nici în sala de judecatã, la prima propunerea de arestare. A avut unele „scãpãri“, fãcînd remarci nu tocmai elegante la adresa elevului agresat si la tatãl acestuia. Apoi, ar fi spus cã atunci cînd va fi eliberat îsi va pune o cagulã si-l va rezolva el pe cel care l-a trimis dupã gratii (n.r. - pe judecãtor). Pe 7 octombrie a fost arestat si mai apoi eliberat de Tribunal. Munteanu era cercetat încã de pe 2 octombrie 2010, dupã ce a agresat elevul de la liceul; mentionat. Minorul a mers la magazin sã-si cumpere ceva de mîncare, se pare cã nu a primit restul corect, drept pentru care s-a întors sã-si cearã banii. A vorbit cu mama lui Munteanu, cea care vindea la magazin, dupã care a intervenit bãrbatul care l-a lovit cu pumnii si cu picioarele. Copilul si-a chemat tatãl, iar acesta din urmã a fost întîmpinat de Munteanu cu un spray lacrimogen al cãrui continut i l-a pulverizat în fatã. Mai apoi, înarmat cu bîtã, a spart parbrizul si luneta Daciei Logan cu care tatãl copilului venise la fata locului. Nu s-a multumit cu atît, ci s-a înarmat cu un topor, pentru a distruge masina, fiind însã oprit. Apucase sã provoace stricãciuni în valoare de circa 100 milioane de lei vechi. Atunci procurorii au apreciat cã nu este necesarã încarcerarea si cã poate fi cercetat în stare de libertate. Ulterior a transmis amenintãri elevului, prin intermediul unor colegi si totul a culminat cu agresarea directorului de la Economic. Si povestea este departe de a se fi încheiat.

Articol afisat de 3561 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Gabi MUNTEANU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective