Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2011
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 11 Februarie 2011
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Are dreptul la ajutoare, dar nu le poate lua

• o nemteancã din Zãnesti este plimbatã pe la diferite institutii din judet pentru a intra în posesia pachetelor alimentare date de UE • desi este somerã, cicã n-ar figura prin acte •

Trãim într-o tarã în care multe lucruri sînt greu de înteles. Printre acestea se aflã si cele referitoare la ajutoarele date de cãtre europeni pentru sãrmanii din judet. Desi existã termen limitã pînã la care acestea sã fie distribuie - 1 martie 2011, motiv pentru care autoritãtile dau dispozitii peste dispozitii pentru împãrtirea bunurilor si identificarea beneficiarilor, eventual si somarea lor pentru a-si ridica pachetele, se întîmplã ca în unele locuri cei care îndeplinesc conditiile si îsi doresc respectivele pachete sã nu le poatã primi „din lipsã de cadru legal“. Un astfel de caz se întîmplã la Zãnesti, cu Ana Aurora Stoian. Femeia este somerã din toamna anului trecut, iar sotul ei nu are nici un venit. ÃŽmpreunã au o fetitã de doi ani. Familia îndeplineste conditiile pentru a primi ajutoarele de la europeni, dar nu poate intra în posesia bunurilor pentru cã lista beneficiarilor de pachete a fost întocmitã înainte de a intra tînãra în rîndul somerilor.

„Pachetul mi se cuvine si nu mã las pînã nu-l primesc“

Ana Aurora Stoian a aflat în decembrie 2010 cã îndeplineste conditiile pentru a lua pungile cu mîncare de la UE si a mers la Primãria Zãnesti, unde a constatat cã nu se regãsea pe listele beneficiarilor. „De la primãrie m-au trimis la Somaj, vizavi de Tribunal. Cei de acolo mi-au zis cã Primãria Zãnesti trebuie sã cearã liste reactualizate de la Somaj, cu somerii actuali. ÃŽn ianuarie m-am dus iar la primãrie si mi-au spus cã n-au primit liste. Si iar m-am dus la Somaj si mi-au spus cã au trimis la Zãnesti situatia reactualizatã. Cu toate acestea, cei din primãrie zic cã «nu» si cã asteaptã listele noi. Mai mult, m-au trimis la Prefecturã! Pe acolo m-au plimbat de la unul la altul, am vorbit si la Consiliul Judetean si o doamnã a sunat la Primãria Zãnesti si secretara n-a recunoscut cã m-a trimis la Piatra, sã-mi cer drepturile. Si iar m-am dus la Somaj, de data asta pe strada Privighetorii. Ei mi-au zis cã trimit o singurã datã pe an la primãrii lista cu somerii. ÃŽndeplinesc toate conditiile pentru a primi acele pachete, mi se cuvin si nu mã las pînã nu le primesc. Am fãcut atîtea drumuri la Piatra Neamt, un singur bilet este 4,5 lei si primesc somaj de 255 de lei pe lunã“, a spus Aurora Stoian.

Primãria n-are listã...

Desi autoritãtile judetene „dau bice“ pentru a scãpa de ajutoarele europenilor atent monitorizate de cãtre cei cu dare de mînã, la Zãnesti treburile nu se pot rezolva asa usor. Autoritãtile zãnestene sustin cã nu au nimic împotriva acordãrii ajutoarelor pentru reclamantã, dar nu au avizul celor de la Somaj, cu parafã si semnãturã, desi femeia încaseazã banii de la stat „la vedere“. „Femeia a devenit somerã dupã august 2010, cînd noi avem ultima listã cu someri din comunã. Am cerut de la Somaj o listã reactualizatã, în care sã aparã si numele Aurorei Stoian. Eu mi-am fãcut treaba. Astept sã primim noua listã si dacã se va regãsi pe ea, nu am nimic împotrivã sã îi aducem alimentele de la depozitul din Podoleni si sã i le dãm. Grija mea e sã dãm pachetele cãtre toti benefiicarii si sã scãpãm de ele pînã la 1 martie. Au mai venit someri aflati în aceeasi situatie cu a ei, dar dacã nu s-au regãsit pe liste au plecat acasã si n-au mai fãcut reclamatii pe la ziare“, a declarat asistentul social Adrian Stoian de la Primãria Zãnesti. UE a alocat unor categorii sociale defavorizate, printre care si somerii, cîte 14 kg fãinã de grîu, 7 kg fãinã de porumb, 13 pachete cu biscuiti, 1 kg lapte praf, 1 kg zahãr si 1,3 kg paste fãinoase.

Articol afisat de 1831 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective