Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2011
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Opinii 14 Februarie 2011
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Tot mai rãu

La vita e bella

Românul are un nou motiv de prostealã: Velãntains dei. La televizor numai imagini din cluburi, cu tipe isterice rãgînd rãgusit la microfon, între douã gîfîieli încercînd sã explice, printr-un limbaj articulat aflat în stadiul preistoric, cît de super ochei e totul si cît de bine se distreazã. Ele. ÃŽn acelasi timp, în altã parte, o altã imagine a tînãrului de astãzi. Fãrã lozinci si ambitioase poliloghii despre profesiunea de credintã, fãrã elogii suspecte aduse dãruirii de artist, fãrã asertiuni declarative. Pur si simplu confesiunea, oarecum stîngace si plinã de îndoieli (ca si de rãspunsuri nedeslusite încã), a unui om care ar vrea sã se bucure de viatã. Si, din pãcate, nu reuseste. Pentru cã nu are timp, pentru cã trebuie sã munceascã neîntrerupt. Talentatul, dar si controversatul actor Marius Manole, în emisiunea Eugeniei Vodã, „Profesionistii“, ne-a fãcut sã devenim pentru o clipã constienti de imensul sacrilegiu pe care îl comitem zilnic asupra propriei noastre fiinte. Ce facem fiecare dintre noi în fiece zi? Mergem la lucru, mîncãm ceva (dacã avem ce), alergãm în nestire, ne pierdem vremea pe la ghisee, prin magazine, pe strãzi, vorbim într-una la telefon, ascultãm aberatiile politicienilor si, obligatoriu, ale comentatorilor specializati, aflãm cã toate se scumpesc si cã nu ne asteaptã nimic bun. ÃŽntre timp, guvernantii se îndeletnicesc cu reforma.

Jurnal de searã

18.18. ÃŽndrãgostitii pot gãsi aici cadouri pentru toate buzunarele. Valentin americanu’ face furori în rîndul damelor. Si parfumul florilor este la mare pret. Afacerea cu flori a devenit profitabilã. Cele mai comandate sînt trandafirii. Asta explicã si pretul lor în aceastã perioadã. Pentru o bucurie mare nu e nevoie decît de un SMS sau un telefon. Sînt cuvintele stupide de la o emisiune de stiri.
19.10. Primul ministru al României, Gefri Frencs, face aprecieri publice despre cum stã treaba în domeniul energiei si despre cei doi campioni ai curentului electric împãrtit frãteste întru prosperitatea unor lichele. Cel putin, tipul ãsta dovedeste cã are habar ce face cu banii lui si se considerã dator sã facã totul în asa fel încît sã-i obtinã; altfel decît prin executare silitã. Între timp, bãncile din România nu fac decît sã ameninte, uitînd cã în domeniul financiar ar fi putut sã-si asume rolul de mentor. În lumea asta plinã de fluturi si fãlci.
20.21. Tinînd cont cã e perioadã de crizã, guvernul dã ordonante. Prin care îsi definitiveazã singur (in)capacitatea de platã si îsi amînã datoriile. Cineva din parohia noastrã, competent în domeniu, ne anuntã cã majorãrile salariale ale profesorilor, obtinute în instantã „se vor acorda esalonat, începînd cu 1 ianuarie 2012, pentru cã existã o ordonantã de urgentã care oferã un an de gratie autoritãtilor, din cauza crizei“. Românul de rînd nu are cum sã dea ordonante. Si nici nu beneficiazã de perioadã de gratie. Se multumeste cu gratia proprie. Pe care unii o au, iar altii nu. El dã pîrturi cînd bãncile îl asalteazã cu amenintãri.
21.05. Din cauza frigului, care determinã contractarea, majorarea salariilor, de 15%, a devenit de numai 12%. Subtilele calcule ale Guvernului cersetorilor nationali au fãcut ca din ciupeli minuscule sã rezulte beneficii uriase la nivel national.

Sperante de mai rãu

22.10. Celebra, de acum, publicatie „Di iconomist“ face furori în publicitate. Singura publicatie cu continut „licentios“ (poate am înteles eu gresit) din Europa e sprijinitã mediatic pînã si de cãtre un lider al opozitiei. ÃŽntelegem, cheltuielile în perioada de crizã sînt mari si, se vede, multi nu mai au bani nici de benzinã. Si apoi, dacã „Di iconomist“ este atît de specializatã, de ce nu oferã solutii la crizã? Cum dracu sã mai aibã lumea încredere în ceva?
23.05. „Ascultã, Elena! (Ascultã, fã! Asta e exagerarea sugeratã de aerul familiar al adresãrii). Vreau sã fac o afacere bãnoasã în Giurgiu.“ „Relatiile mele cu Elena, cu Blaga, cu Videanu, cu Berceanu... asta e viata.“ Asa e. La vita... Si, se stie, pentru unii La vita e bella! Chiar si în crizã. Evident, si pentru tipul întreprinzãtor. Celebru nume. E frumos de picã si are un nas maaaare! Dar si o avere pe mãsurã.
23.10. În Egipt, poporul a învins. Dictatorul a fugit. Da, dar locuitorii Egiptului se numesc egipteni. Spre deosebire de locuitorii României care se numesc români.
23.25. România a devenit dependentã de grupurile financiar bancare mondiale, pierzîndu-si în acest fel si independenta si identitatea. Românii, la rîndul lor, au devenit dependenti de bãncile de la parterul blocurilor. Cu acelasi efect. Maniacii ãstia te sunã cînd vrea „muschii lor“ si îti fac viata un calvar. Din iulie pînã acum, spre exemplificare, am primit peste 7.000 de telefoane si peste o mie de mesaje. Sã tot trãiesti. Nu vã faceti griji; sînt decontate în factura finalã.
23.45. O firmã cu un singur angajat - al unui oarecare domn cu nume de pasãre de curte - are o cifrã de afaceri de 480.000 de euro si un profit net de 160.000 de euro. A dracului eficientã!
23.59. În fine. Noapte bunã! Mîine, dacã nu va fi la fel, precis va fi mai rãu.

Articol afisat de 3226 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ioan AMIRONOAIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective