Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2011
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 21 Martie 2011
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

În spitalele nemtene, toate-s în regulã

Spitalele nemtene, toate cele 7 încã, sînt perfect în regulã, aici neexistînd nici un fel de neconformitãti. Aceasta a fost concluzia inspectorilor Directiei de Sãnãtate Publicã Neamt care au fãcut în luna februarie o actiune de control la toate unitãtile sanitare cu paturi.
Astfel, au fost controlate pe rînd Spitalul Bicaz, cel de la Roznov, apoi Bisericani, cel de Psihiatrie Roman, Spitalul de Urgentã Piatra Neamt si spitalele municipale de la Roman si Tîrgu Neamt. Toate unitãtile verificate aveau autorizatie sanitarã de functionare cu plan de conformare si nicãieri nu fusese modificatã capacitatea ori obiectul de activitate al unitãtii. De asemenea, DSP a constatat cã fiecare spital are un departament special care se ocupã cu supravegherea si prevenirea infectiilor nosocomiale, adicã a infectiilor intraspitalicesti. La 6 dintre cele 7 spitale verificate erau asigurate grupuri electrogene, unul singur neavînd un astfel de generator, iar 5 dintre unitãtile sanitare aveau asiguratã rezerva de apã. Numele celor care nu erau chiar ca la carte, nu a fost fãcut public de inspectorii sanitari, ca sã nu le facã de rîs, nu de alta. De asemenea, s-a constatat cã fiecare spital îsi dezinfecteazã instrumentarul si are si cantitãti suficiente de substante dezinfectante atît pentru instrumentar cît si pentru spatiile de cazare ale bolnavilor. 6 din cele 7 spitale nemtene au propriile spãlãtorii, singura unitate sanitarã care-si spalã rufele în tîrg fiind Spitalul Neamt, care a externalizat acest serviciu. Printre alte aspecte verificate de reprezentantii DSP s-au numãrat si cele care tin de fumatul în unitãtile sanitare. Cu alte cuvinte, inspectorii nu au depistat pe nimeni fumînd pe la geamuri sau prin toalete dar nici prin birourile medicilor. Ce-i drept, de mult timp, cel putin la Spitalul Judetean Neamt nu se vînd nicãieri în incinta sau în curtea unitãtii tigãri, viciosii fiind nevoiti sã si le aducã de acasã si sã le fumeze pe ascuns. Pentru cã nu au existat nici un fel de probleme, inspectorii sanitari nu au aplicat nici o amendã si nu au dat nici avertismente. Omologii lor din alte judete nu au fost la fel de blînzi, sanctionînd spitalele cu sume considerabile fie pentru mucegaiul de prin saloane fie pentru fumatul prin cabinete.

Articol afisat de 1658 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Magda VASILACHE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective