Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2011
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 30 Martie 2011
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Spitalul Bicaz intrã în conservare

Spitalul Bicaz intrã în conservare

• de la 1 aprilie, unitatea va înceta sã existe • autoritãtile au refuzat sã-l transforme în cãmin de bãtrîni pentru cã-si doresc un spital privat • cadrele medicale au ales sã plece în masã la Piatra Neamt • 25 de persoane vor asigura conservarea clãdirii, iar 10 vor deveni someri •

Dupã cîteva zile agitate, presãrate cu videoconferinte si proteste lucrurile au început treptat-treptat sã se clarifice si la Spitalul Bicaz.
Conform unei hotãrîri de guvern, acesta, la fel ca si cel de la Roznov, ar fi trebuit sã se închidã si sã se transforme în cãmin de bãtrîni. Dacã autoritãtile roznovene au ales aceastã variantã, cele de la Bicaz au refuzat sã se supunã ordinelor pentru cã si-ar fi dorit altceva. Concret, edilii ar fi vrut pãstrarea spitalului cu aceeasi destinatie dar dacã acest lucru nu se putea, îsi doreau un spital privat, pe care nu-l puteau face în paralel cu cãminul de bãtrîni. „Cãminul de bãtrîni nu era o solutie deoarece nu am mai fi putut face noi ce vroiam, toate spatiile fiind alocate pentru acest lucru. De asemenea, nu eram siguri de finantare, deoarece statul ne acoperea cheltuielile pe o perioadã de 33 de luni, dar apoi, urmãtorii 5 ani ar fi trebuit sã acoperim noi cheltuielile cu întretinerea bãtrînilor si nu ne puteam înhãma la asa ceva, pentru cã nu stim ce se va mai întîmpla atunci“, a declarat primarul Bicazului, Constantin Catrinoiu. Edilul bicãjean a mai spus cã a refuzat cãminul de bãtrîni deoarece vrea sã facã în continuare un spital privat, iar acum cautã parteneri pentru acest proiect. Desi administratia bicãjeanã nu a dat nici un fel de detalii, zvonuri neoficiale aratã cã primarul ar discuta deja cu niste oameni de afaceri din Israel dar si cu reprezentantii unor asociatii catolice pentru concretizarea acestei initiative.

Personalul spitalului: la alte spitale, la primãrii sau în somaj

Dupã ce s-a stabilit clar cã spitalul din Bicaz va intra în conservare de luna viitoare, marti s-a clarificat si situtia angajatilor. Circa 110 persoane, medici, asistente, infirmiere si îngrijitoare în frunte cu directorul Uleia au depus cerere marti, 29 martie, la Directia de Sãnãtate Publicã Neamt pentru a cere transferul la alte spitale. Majoritatea au ales mutarea la Piatra Neamt iar doi ginecologi au plecat la Tîrgu Neamt si, respectiv, Roman. Alti 25 de angajati ai spitalului de la Bicaz, personal TESA si personal auxiliar, vor asigura conservarea si întretinerea clãdirii si vor fi plãtiti de primãria din localitate. Angajatii spãlãtoriei, ai bucãtãriei, o parte dintre soferi si muncitori vor fi dati în somaj, deoarece administratia localã nu-si permite sã-i plãteascã. „Este vorba cam de 10-11 persoane ce vor fi date în somaj, dar lista o vom definitiva zilele acestea. Angajatii preluati de noi vor fi plãtiti mai prost, la nivelul salariilor din primãrie“, a adãugat primarul Catrinoiu. Dacã lucrurile s-au lãmurit în aproape toate privintele, si anunturile rãzboinice ale edililor s-au mai domolit. Acestia au anuntat cã renuntã la actionarea în instantã a statului, Casei de Asigurãri si Ministerului Sãnãtãtii pentru cã nu ar mai avea rost. Cît despre marele protest anuntat de cadrele medicale pentru miercuri, 30 martie, se pare cã nu va mai fi sau va fi unul de adio. „Nu cred cã va mai fi nici un protest, poate doar unul organizat de angajati pe post de slujbã de îngropãciune pentru spital“, a mai precizat edilul bicãjean.

Articol afisat de 2263 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Magda VASILACHE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective