Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2011
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 4 Aprilie 2011
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Vila lui Chistoc a ars de la o tigarã

Vila lui Chistoc a ars de la o tigarã

• un imobil, proprietatea lui Vasile Chistoc, din Roznov, a fost grav afectat de un incendiu • pompierii au stabilit cã incendiul a fost provocat de o tigarã nestinsã aruncatã neglijent sau cu intentie • pagubele au fost stabilite la 85.000 de lei • jandarmii bicãjeni au salvat de la moarte un localnic paralizat •

Una dintre cele mai frumoase constructii din orasul Roznov, „dotatã“ cu magazin la parter si bar la etaj, a fost grav afectatã de un incendiu izbuncit vineri dupã amiazã. Imobilul este proprietatea lui Vasile Chistoc si avea sã fie, culmea ironiei, la un pas de distrugere dupã ce un individ a aruncat, nu se stie dacã cu intentie sau nu, un chistoc de tigarã aprinsã lîngã WC-ul din spatele casei. Cum locul este destul de frecventat de consumatorii din bar, anchetatorilor le-a fost destul de greu sã afle cine a aruncat tigara aprinsã în cocenii depozitati lîngã gard. Alarma a fost datã la ora 15,49, iar la fata locului Detasamentul de Pompieri Piatra Neamt a trimis 12 pompieri si 3 autospeciale. Prima autospecialã care si-a fãcut aparitia în zonã a fost moderna „Magirus“, cu mult peste depãsitele „Roman-Diesel“ de productie autohtonã. Chiar si asa, pompierii ajunsi primii la fata locului nu prea au avut ce face, întrucît focul s-a extins cu repeziciune. „Incendiul a fost cauzat de jarul provenit de la o tigarã nestinsã aruncatã pe plantele furajere depozitate lîngã gardul proprietarului, în spatele casei. Cantitatea foarte mare de coceni, depozitatã lîngã locuintã si vîntul puternic au favorizat propagarea foarte rapidã a flãcãrilor la mansarda constructiei, acoperis si anexele locuintei. ÃŽn momentul sosirii pompierilor militari la locul interventiei întreaga mansardã era cuprinsã de flãcãri“, a declarat cãpitanul Iulian Jugan, purtãtorul de cuvînt al ISU Neamt.
Cum focul risca sã se extindã si la locuintele aflate în apropiere, pompierii au luat mãsuri de protejare a acestora, concomitent cu actiunea de stingere a locuintei lui Chistoc. Au ars aproximativ 150 metri pãtrati din acoperisul mansardei, interiorul mansardei prevãzut cu lambriu din PVC, acoperisurile anexelor gospodãresti pe o suprafatã de 120 metri pãtrati, 70 metri pãtrati de tavan din rigips, un sopron de circa 20 metri pãtrati, 800 kilograme de coceni si 10 metri liniari de gard din scîndurã. De asemenea, s-au deteriorat instalatia electricã si bransamentul acesteia, mobilierul din mai multe încãperi, electrocasnice, instalatie de încãlzire, parchet si pereti. Pompierii militari au fost sprijiniti si de SVSU Roznov. Interventia pompierilor a fost destul de dificilã, mai ales cã alimentarea autospecialelor cu apã s-a fãcut în sistem navetã, deoarece în reteaua stradalã de hidranti presiunea apei era foarte micã. Politistii din localitate au fost sesizati si ei cu privire la cele întîmplate si au demarat o anchetã pentru a stabili cu certitudine circumstantele în care a a avut loc evenimentul. Cu alte cuvinte, oamenii legii vor încerca sã afle dacã la mijloc a fost vorba de o actiune intentionatã.

Persoanã cu handicap, salvatã de la moarte de jandarmi

Un bãrbat, în vîrstã de 51 de ani, din Bicaz, cu handicap locomotor, a fost la un pas de moarte, dupã ce imobilul în care se afla a fost cuprins de un incendiu. Vineri dupã amiazã, în jurul orei 17,30, un echipaj din cadrul Detasamentului 3 Jandarmi Bicaz, aflat în serviciu de patrulare, a observat cã dintr-o clãdire dezafectatã din centrul orasului iese fum. Cînd s-au apropiat de imobil, jandarmii au auzit strigãtele de ajutor ale unei persoane care se afla în interior. Oamenii legii au intrat, iar într-una dintre încãperi l-au gãsit pe Gheorghe S., persoanã cu handicap locomotor, avînd ambele picioare paralizate. Dupã ce l-au scos pe bãrbat din clãdire, jandarmii au sesizat Inspectoratul pentru Situatii de Urgentã si Serviciul Judetean de Ambulantã. Bãrbatul a fost preluat de cadrele medicale si transportat la Spitalul Judetean, unde s-a constatat cã prezintã simptom de intoxicatie cu monoxid de carbon. Veniti la fata locului, lucrãtorii Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgentã Bicaz au localizat si stins incendiul. Pompierii nemteni au avut parte de un sfîrsit de sãptãmînã de cosmar, în afarã de incendiul de la Roznov ei fiind solicitati sã intervinã în alte opt cazuri. Cele mai multe interventii, respectiv 4, au fost la incendii de vegetatie uscatã, în localitãtile Grinties, Alexandru cel Bun, Rucesti si Girov. Alte douã incendii au fost cauzate de cosurile de fum defecte. Incendierea deseurilor, o practicã a nemtenilor primãvara, i-a dat serios de furcã unui cetãtean din Dumbrava Rosie. Dumitru H., în vîrstã de 41 de ani, a dat foc unor deseuri în spatele adãpostului de animale si a lãsat focul nesupravegheat. Scînteile au fost purtate de vînt si au ajuns la acoperisul adãpostului provocînd un puternic incendiu. Au ars acoperisul constructiei, planseul din scîndurã, 800 kg de grîu, 400 kg de porumb, 250 kg de fãinã de grîu etc.

Articol afisat de 2028 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective