Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2011
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 8 Aprilie 2011
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Atentie, „mincinosi“!

• pînã pe 2 iunie pescarii prinsi pe baltã se pot alege cu dosare penale • se poate pescui doar stiuca • prohibitia este valabilã si pentru lacul Bicaz • „Au încercat unii sã acrediteze ideea cã ordinul ANPA nu se referã si la apele de munte, drept pentru care pe lac ar fi liber la pescuit, însã nu este adevãrat“, spune un ofiter nemtean •

„Mincinosii“ trebuie sã se abtinã de la orice iesire la pescuit pînã pe data de 3 iunie, în caz contrar riscînd sã fie cercetati penal pentru braconaj piscicol. ÃŽn urmã cu trei zile, Agentia Nationalã pentru Pescuit si Acvaculturã a dat publicitãtii un anunt privind prohibitia pescuitului în anul 2011. „Se instituie mãsuri de prohibitie pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv si familial al oricãror specii de pesti, crustacee, moluste si al altor vietuitoare acvatice în habitatele piscicole naturale, pe o duratã de 60 de zile, în perioada 4 aprilie-2 iunie inclusiv, si în apele care constituie frontierã de stat“, se aratã în comunicatul ANPA. Desi comunicatul este destul de clar, în Neamt existã persoane care sînt de pãrere cã ordinul ANPA nu se referã si la apele de munte. Gresit, spun politistii. „Au încercat unii sã acrediteze ideea cã ordinul ANPA nu se referã si la apele de munte, drept pentru care pe lac ar fi liber la pescuit, însã nu este adevãrat. Ordinul ANPA este foarte clar si se referã la absolut toate apele, fie ele de munte sau de ses. Deci, în perioada de prohibitie nu se poate pescui nici în lacul Bicaz, dar în nici în alte zone - habitate piscicole naturale. Cei care vor fi prinsi la pescuit în perioada de prohibitie riscã foarte mult, pentru cã fapta comisã de ei nu este contraventie, ci infractiune“, a declarat un ofiter nemtean.
Cu toate acestea, pe lacul Bicaz încã se pescuieste, cei mai multi pescari neavînd habar cã este prohibitie. „Nu ai voie sã pescuiesti pe lacul Bicaz nici mãcar biban. ANPA nu a fãcut nici o derogare în acest sens, asa cã în perioada de prohibitie este interzis pescuitul la orice fel de specie. Chiar dacã ar fi fost, sã zicem normal, ca pescuitul la biban sã fie liber, dat fiind faptul cã acest peste s-a înmultit peste mãsurã si provoacã foarte mult rãu altor specii, ANPA nu a fãcut nici o precizare în acest sens. Noi le explicãm pescarilor toate aceste lucruri si sperãm sã înteleagã cã nu au voie sã pescuiascã în perioada de prohibitie“, a declarat Raul Papalicef, vicepresedinte ala AVPS Lupul Cenusiu. ANPA a mai stabilit ca pe rîul Prut si în zonele inundate permanent sau temporar ale acestuia, precum si în lacul de acumulare Stînca - Costesti, sã se interzicã pescuitul în perioada 1 aprilie - 30 iunie inclusiv.
Prohibitia la stiucã s-a încheiat pe data de 26 martie. ANPA a hotãrît ca, în perioada 4 aprilie - 2 iunie inclusiv, pescuitul stiucii sã se facã numai cu folosirea echipamentelor de pescuit recreativ/sportiv si a momelilor artificiale.

Articol afisat de 2630 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D.MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective