Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2011
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 12 Aprilie 2011
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
TINERI MORTI SI O MASINÃ INCENDIATÃ

TINERI MORTI SI O MASINÃ INCENDIATÃ

• doi tineri au murit într-un groaznic accident • scuterul acestora a fost izbit în plin de un Renault • ambele vehicule, plus trupul unei victime, au ars • se bãnuieste cã soferul ar fi dat foc masinii • acesta a fugit, Politia dîndu-l pe proprietar în consemn la frontierã • suspectul a mai fost cercetat pentru furt de cablu telefonic •

Un caz socant, petrecut în noaptea de duminicã spre luni, 10/11 aprilie, în comuna Ion Creangã, i-a alertat pe politisti, dupã ce, pe un cîmp din zona satului Averesti, au fost gãsite cadavrele a doi tineri, cel mai probabil victimele unui acccident rutier. Din cîte se pare, autorul faptei, sofer al unui mini-bus Renault Espace, a lovit motoscuterul cu care se deplasau sãtenii si apoi a fugit de la fata locului, nu înainte de a incendia vehiculul pe care îl condusese, sub care zãcea trupul unuia dintre morti. Aceastã posibilitate este luatã foarte serios în calcul, conform sefului Politiei Neamt, dar nu se exclude nici varianta ca incendiul sã fi pornit de la scînteile rezultate în urma impactului. Dubla tragedie a avut loc dupã miezul noptii si face obiectul unei ample anchete a oamenilor legii, care încearcã sã descopere fãptasul. Cadavrele lui Mihai Hogea, de 31 de ani si Gheorghe Rotilã, de 33 de ani, ambii din satul Stejaru, au fost transportate la morga Spitalului Roman, în vederea efectuãrii necropsiei. Unul dintre trupurile neînsufletite era carbonizat în întregime, deoarece a fost gãsit sub masinã, iar celãlalt a fost descoperit la aproximativ 10 metri de locul accidentului.

Pe urmele autorului

Din motoscuter la fel ca si din Renault, flãcãrile au lãsat doar sasiurile si piesele metalice. „La fata locului s-a deplasat o echipã complexã, formatã din lucrãtori ai Politiei Roman si ai Serviciului Rutier Neamt. Acestia au stabilit cã, în jurul orei 00.30, în timp ce un tînãr, de 25 de ani, din Horia, conducea un autoturism, a intrat în coliziune frontalã cu un moped condus de un alt tînãr de 31 de ani, din Ion Creangã. ÃŽn urma impactului cele douã vehicule au ars în totalitate, iar conducãtorul mopedului a fost gãsit carbonizat sub partea din fatã a autoturismului. La cîtiva metri de locul accidentului a fost gãsit decedat si celãlalt pasager. Soferul a pãrãsit locul accidentului, în prezent fiind efectuate cãutãri în vederea depistãrii acestuia. S-a întocmit dosar penal pentru ucidere din culpã si pãrãsirea locului accidentului, fãrã încuviintarea organelor de Politie“, au comunicat oficialii IPJ Neamt. Comisarul sef Dorel Manole, comandantul Politiei Neamt, a declarat cã proprietarul masinii a fost dat în consemn la frontierã. „Politia face cercetãri privind un accident cu fugã de la locul faptei“, a precizat ofiterul, adãugînd cã, în opinia sa, a fost „o incendiere fortatã“, mai ales cã numerele masinii au fost luate. Dramaticul caz a socat întreaga comunitate din Ion Creangã, subiectul dublei tragedii urmînd sã rãmînã multã vreme pe buzele sãtenilor. „Din cîte am fost informat, acest accident s-ar fi petrecut noaptea, pe la orele 1-2, însã abia dimineata, aproape de 7, un localnic a descoperit totul, pe un cîmp, la circa 200 de metri de intrarea în satul Averesti. Era o masinã si un motoscuter arse. ÃŽn aceeasi zonã au fost gãsite si cadavrele a doi tineri din Stejaru, Mihai Hogea si Gheorghe Rotilã. Se presupune cã masina ar fi a unei firme din Roman si cã, pentru a sterge urmele accidentului, soferul i-ar fi dat foc, dupã care a fugit. Este un caz dramatic, ce a marcat întreaga comunitate. Sperãm ca autorul sã fie prins si tras la rãspundere“, a declarat Petricã Prichici, primarul comunei Ion Creangã.

Principalul suspect, cercetat pentru furt de cablu telefonic

Cercetãrile oamenilor legii au dus la identificarea proprietarului autoturismului, chiar dacã plãcutele masinii au dispãrut de la fata locului. Suspectul se numeste Constantin Stan, are 25 de ani si este din Horia. El nu se aflã pentru prima datã în conflict cu legea, fiind cercetat anul trecut pentru furt de cablu telefonic. „Suspectul nu a fost gãsit la domiciliu, însã cercetãrile continuã pentru prinderea lui. Au fost anuntate toate inspectoratele de politie din tarã, dar si responsabilii de la vamã pentru ca în cazul în care individul va încerca sã pãrãseascã tara sã fie retinut“, a declarat inspectorul principal Cãtãlina Bãdeanu, purtãtorul de cuvînt al Politiei Neamt. Anchetatorii spun cã autoturismul implicat în accident se afla în atentia politistilor, mai ales cã proprietarul era cercetat pentru furt de cablu telefonic. „Masina era cunoscutã de politisti si chiar dacã plãcutele de înmatriculare au dispãrut a fost destul de usor de identificat. Autoturismul este înmatriculat în Bulgaria, iar proprietarul este principalul suspect în aceastã cauzã“, ne-a declarat un ofiter care participã la anchetã. ÃŽn luna mai a anului trecut, Constantin Stan a fost prins în timp ce încerca, împreunã cu un amic, sã sustragã cablu telefonic de pe stîlpii situati între satele Secuieni si Butnãresti. Cînd au fost depistati, Constantin Stan si prietenul sãu, Vasile T., de 21 de ani, din Ion Creangã portionau 450 de metri de cablu, pe care îl dislocaserã de pe stîlpi. Extinzînd cercetãrile, politistii au stabilit cã acestia au comis o faptã similarã, în aceeasi zonã, în noaptea de 28/29 aprilie, cînd au furat 330 de metri de cablu de pe mai multi stîlpi situati în Basta. „Marfa“ a fost gãsitã la domiciliul lui Stan. Magistratii au respins solicitarea procurorilor de a-i aresta pe cei doi si au dispus cercetarea acestora în stare de libertate.

Articol afisat de 2738 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(T. CIOBOTARU, C. CALIMAC, D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective