Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2011
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 14 Aprilie 2011
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Rãzboiul Stoica - Petrariu pe terenul justitiei

Rãzboiul Stoica - Petrariu pe terenul justitiei

• procurorii au dat solutie de neîncepere a urmãririi penale împotriva viceprimarului tîrgnemtean • acesta fusese acuzat de consilierul judetean Mihai Stoica de sãvîrsirea a 8 infractiuni • cei doi oficiali sînt „la cutite“ dupã ce Petrariu a declarat cã Stoica ar fi comandat agresiunea împotriva sa •


Viceprimarul tîrgnemtean Iftime Petrariu a fost gãsit nevinovat pentru toate acuzatiile formulate împotriva sa de cãtre consilierul judetean Mihai Stoica, care-l învinuia de sãvîrsirea a 8 infractiuni. Procurorii au dat verdictul de neîncepere a urmãririi penale, dar Stoica a contestat decizia, iar ultimul cuvînt îl va avea instanta de judecatã. Cei doi au intrat în conflict în urma declaratiilor fãcute dupã ce vicele a fost victima unei agresiuni. Reamintim cã Iftime Petrariu a fost bãtut în noaptea de 21/22 iulie 2010, în parcarea pensiunii Hanul Ursilor. Cazul a fãcut mare vîlvã la vremea respectivã, dupã ce oficialul tîrgnemtean a declarat public cã l-a auzit pe unul dintre agresori spunînd cã a fost pus de consilierul judetean Mihai Stoica. „Pentru mine, douã lucruri sînt foarte clare. Primul se referã la faptul cã o gascã de indivizi, de infractori, m-au urmãrit si m-au bãtut mãr. Al doilea lucru este faptul cã unul dintre agresori, care pãrea conducãtorul grupului, a fãcut afirmatia, poate i-a scãpat, cã a fost pus de domnul Stoica. Eu nu i-am cunoscut pînã atunci, nu am avut nici un fel de relatie cu ei, niciodatã. Am fãcut plîngere, aceasta a fost înregistratã la Parchet, si am cerut urmãrirea penalã a celor 3 indivizi care m-au atacat“, declara Iftime Petrariu, dupã agresiune.

Stoica a negat acuzele

Mihai Stoica a negat constant toate acuzatiile la adresa sa, si chiar a lansat ideea cã bãtãusii l-ar fi confundat pe vice cu o altã persoanã. „Am discutat cu persoana cu care viceprimarul se afla la sprit la Hanul Ursilor, si mi-a spus cã nici un moment nu s-a discutat nimic despre mine. Si cã, dupã altercatie, s-ar fi pomenit un nume, Adrian. Or pe mine nu mã cheamã astfel“, spunea consilierul judetean, într-un interviu din iulie 2010. Mihai Stoica a recurs si la comunicate de presã pentru a-si sustine nevinovãtia si pentru a anunta plîngerea depusã pe 27 iulie, la Parchetul Tîrgu Neamt, împotriva viceprimarului. ÃŽl acuza pe acesta de sãvîrsirea a 8 infractiuni, respectiv purtare abuzivã; amenintare; omisiunea sesizãrii organelor judiciare; nedenuntare, instigare publicã si apologia infractiunilor; insultã; calomnie; denuntare calomnioasã. Procurorii au decis disjungerea cauzei. Pentru acuzatia de purtare abuzivã a fost întocmit un dosar separat care a fost primul solutionat, cu NUP. Mihai Stoica a atacat decizia, adresîndu-se în final instantei cu o „plîngere împotriva rezolutiilor sau ordonantelor procurorului de netrimitere în judecatã“. Celelalte 7 capete de acuzare au fãcut obiectul unui alt dosar penal, în care procurorii au dispus tot neînceperea urmãririi penale. Si de aceastã datã Mihai Stoica a contestat decizia printr-o plîngere adresatã prim-procurorului Parchetului Tîrgu Neamt. ÃŽn cazul în care nu va fi multumit de rezultat, consilierul judetean se poate adresa instantei, aceasta fiind ultima cale de atac.

Se judecã si agresiunea contra viceprimarului

Pe rolul Judecãtoriei Tîrgu Neamt se aflã si dosarul privind agresiunea sãvîrsitã asupra lui Iftime Petrariu. Pentru faptã a fost inculpat Stefan Cojocariu, de 38 de ani, din Tîrgu Neamt, acuzat de sãvîrsirea infractiunii de vãtãmare corporalã. În actul de trimitere în judecatã s-a mentionat faptul cã l-ar fi lovit pe Iftime Petrariu cu o bîtã, provocîndu-i leziuni care au necesitat pentru vindecare 25-30 de zile de îngrijiri medicale. Vicele avea sã lipseascã aproape douã luni de la serviciu, reluîndu-si activitatea abia pe 15 septembrie 2010. Cel care era asteptat de toatã lumea sã aducã luminã asupra cazului, Stefan Cojocariu, nu recunoaste sãvîrsirea faptei. Procesul a început în luna februarie si pînã acum s-au înregistrat doar amînãri. Stefan Cojocariu a depus la Înalta Curte de Casatie si Justitie o solicitare privind strãmutarea cauzei, iar magistratii tîrgnemteni asteaptã acum decizia instantei superioare. Celelalte douã persoane despre care Iftime Petrariu spunea cã au fost implicate în agresarea sa nu au fost încã identificate si fac obiectul unui alt dosar penal, cu autori necunoscuti.

Articol afisat de 1962 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ramona AANEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective