Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2011
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 5 Mai 2011
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

PRIMAR AMENINTAT?

• administratorul unui „magazin de vise“, deschis ilegal, dupã amenzi primite de peste 80.000 de lei, ar fi trecut la amenintãri fãtise la adresa primarului Laurentiu Leoreanu si a politistilor locali • edilul sef a precizat cã nu vrea sã pozeze în martir si cã va continua „rãzboiul“ împotriva comerciantilor de etnobotanice • „Eu am fost si sînt cel amenintat“, sustine administratorul incriminat •



Un romascan de 21 de ani, responsabil al unei firme care vinde droguri legale, s-a trezit, în ultimele zile, în mijlocul unei tãrãsenii ce ar putea depãsi granitele acestui comert cam pe lîngã lege. Asta dupã ce ar fi trecut la amenintãri fãtise împotriva politistilor si a conducerii administratiei locale. Acelasi individ ar fi vrut, vãzînd cã „nu-i merge“ pozînd în „zmeu“, sã „dea la pace“ cu primarul municipiului, Laurentiu Leoreanu si cu seful Politiei Locale, Daniel Cazacu. Edilul sef a declarat „rãzboi total“ plantelor etnobotanice, încã de anul trecut, si a luat mãsuri extreme prin închiderea a douã magazine de „vise“, fapt care explicã, în opinia sa, amenintãrile recente. Primarul Romanului a mai precizat cã a fost înstiintat despre bizarele evenimente de seful Politiei Locale. „Directorul Politiei Locale, Daniel Cazacu, mi-a adus la cunostintã cã unul din administratorii celor douã magazine închise, care vindeau plante etbotanice, si care continuã sã comercializeze în alte puncte deschise, în pofida zecilor de amenzi primite, m-ar fi amenintat atît pe mine, pe membrii familiei, dar si pe reprezentantii Politiei Locale. Nu am dat prea mare importantã acestui lucru, însã totusi cînd ti se transmite cã respectivul stie unde locuiesti si cîti copii ai, poate fi considerat un avertisment, destul de serios. Personal, nu m-am întîlnit fatã în fatã cu administratorul respectiv. Despre acest incident am sesizat Politia Nationalã, Prefectura Neamt si SRI, pentru a-mi proteja familia si subalternii. La începutul acestui an, împreunã cu Politia Roman, Serviciul de Crimã Organizatã, Procuratura, Jandarmeria, Protectia Consumatorului, Garda Financiarã, am format o echipã care sã combatã acest fenomen grav, însã, dupã cum se desfãsoarã lucrurile în ultima vreme, am început sã constat cã am cam rãmas singur. Din nefericire, legea este limitatã în acest sens si din aceastã cauzã se întîmplã astfel de evenimente, care tind sã degenereze din ce în ce mai mult“, a declarat primarul municipiului Roman. Reamintim cã Alexandru Cosmin I., tînãrul „afacerist“ nu a tinut cont de anularea autorizatiei de functionare si a continuat activitatea, în ciuda amenzilor ce i-au fost aplicate în mod repetat de Politia Localã. Dupã închiderea, pe 17 februarie, a magazinului acestuia de pe strada Oituz, administratorul a mutat activitatea în Pietonalul Stefan cel Mare, iar de la sfîrsitul lunii aprilie magazinul s-a redeschis la parterul blocului 7 de pe strada Cuza Vodã, unde vînzãrile de etnobotanice se fac printr-un mic gemulet al unei usi de termopan de culoare, „optimistã“, roz. Pe usã trona un afis, scris de mînã, cu ofertele „disponibile“.

Amenintãri prin telefon?

Totul a rãbufnit, sãptãmîna trecutã, cînd la dispeceratul Politiei Locale Roman, s-ar fi primit un telefon de la un cetãtean, care s-a recomandat a fi Cosmin Alexandru I. si care a trecut la tot soiul de amenintãri de „desfiintare“ si cã doreste un armistitiu cu primarul Leoreanu si cu Politia Localã. „ÃŽn sãptãmîna de dupã Paste, Cosmin Alexandru I., de 21 de ani, a sunat la dispeceratul Politiei Locale cu tot soiul de amenintãri, Acesta a spus, clar, cã vrea sã ne «desfiinteze», ca institutie, si a lansat amenintãri inclusiv la adresa unor lucrãtori ai nostri. Acelasi individ a mai spus cã vrea sã se întîlneascã cu mine si domnul primar, în scopul de a o «da la pace». Nu l-a amenintat, explicit, cu moartea pe domnul primar. Acesta se tot plîngea cã numai la noi, în Roman, nu pot sã îsi desfãsoare activitatea firmele de acest gen, care vînd etnobotanice“, a declarat Daniel Cazacu. De precizat cã, în prezent, Cosmin Alexandru I. este cercetat penal inclusiv pentru un gest care denotã teribilism sau inconstientã crasã. ÃŽn urmã cu ceva vreme, acesta i-a sechestrat, în interiorul firmei, pe lucrãtorii de la Crimã Organizatã si Garda Financiarã care veniserã în control. Pînã în prezent, comerciantul s-a ales cu amenzi ce însumeazã 89.500 de lei. „Gurile rele“ spun cã tînãrul de 21 de ani este doar un „paravan“ într-o afacere mai amplã, coordonatã de cãtre un avocat bãcãuan. Cosmin Alexandru I. are „misiunea“ de a încasa amenzi dupã amenzi, deoarece nu are nimic pe numele lui, care sã-i poatã fi, eventual, executat silit. Astfel, afacerea, ce poate pleca din adîncimile lumii interlope, pare sã rãmînã o schemã de succes, cel putin atît timp cît pe piata romascanã existã cerere. Guvernul a decis ca magazinele cu substante si plante etnobotanice sã fie obligate sã comercializeze numai produse omologate de cãtre ministerele de resort, urmînd ca, în paralel, sã fie intensificate actiunile de control ale autoritãtilor. Anul trecut, cînd Guvernul a întocmit o listã cu cele 36 de plante interzise la comercializare, nu i-a împiedicat pe patronii asa-ziselor weed-shop-uri sã gãseascã solutii pentru ca afacerea sã le meargã ca pe roate. Pe piatã au apãrut produse noi, care se pot comercializa si în magazinele online. Consiliul local Roman a votat anul trecut, în decembrie, un proiect de hotãrîre prin care se interzice comercializarea etnobotanicelor la mai putin de 2.000 de metri de scoli, grãdinite sau alte institutii ce pot fi expuse la efectele nocive ale acestor „droguri“, însã mãsura nu a avut nici un fel de efect.

„Eu nu am amenintat pe nimeni“

Cosmin Alexandru I. a precizat cã este indignat de afirmatiile, atît ale primarului Laurentiu Leoreanu, cît si ale sefului Politiei Locale, referitoare la amenintãrile pe care se spune cã le-ar fi adresat acestora. Mai mult acesta a spus cã el este cel care se simte amenintat. „Eu nu am amenintat pe nimeni, mai ales cã am 21 de ani, si nu mi-as permite asa ceva cu primarul localitãtii si cu seful Politiei Locale, care ocupã ilegal aceastã functie. Toate sînt aberatii. Telefoanele mele sînt înregistrate si pot scoate toate listele de convorbiri sã se constate dacã am telefonat dispeceratului Politiei Locale. Sînt surprins cã acesti oameni sustin cã i-am amenintat. Eu sînt romascan, si nu bãcãuan cum s-a mai scris prin presã, iar sotia domnului Laurentiu Leoreanu mi-a fost profesoarã. Nu fac parte din lumea interlopã pentru a-mi permite sã amenint pe cineva. Cum îsi poate închipui cineva cã as intra în casa lui Laurentiu Leoreanu sã-i dau foc, mai ales cã îi cunosc pe cei doi bãieti ai primarului? Eu am fost si sînt cel amenintat. Reprezentantii Politiei Roman, cu ocazia controalelor, mi-au arãtat cãtusele, iar cei de la DIICOT Neamt au vrut sã-mi însceneze ceva, cu douã pliculete de ierburi, noroc cã am fost vigilent, altfel eram astãzi arestat. Am solicitat zilele trecute autorizatie si mi s-a rãspuns la misto printr-un fax, cã as putea primi asa ceva pentru un sat din Dîmbovita. Sînt singurul din oras care comercializez legal plantele etnobotanice permise de lege. Am atacat în instantã hotãrîrea Consiliului Local privind interzicerea vînzãrii plantelor etnobotanice la mai putin de 2.000 de metri. Nu voi plãti nici amenzile, din care trei au acelasi numãr de înregistrare, pentru cã nu am încãlcat nici o lege. Repet, sînt uimit cã doi oameni, cu asemenea functii înalte pot sã declare presei asa ceva, cum cã i-am amenintat“, a declarat Cosmin Alexandru I.

Articol afisat de 2418 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(T. CIOBOTARU, C. CALIMAC)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective