Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2011
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 10 Mai 2011
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Pãrintii pot monitoriza desfãsurarea BAC-ului

pentru asta trebuie sã anunte Comisia Judeteanã de Bacalaureat • înscrierile se fac pînã pe 1 iunie • ministrul Funeriu a anuntat cã examenul se va desfãsura într-o transparentã totalã • el asemuieste controalele recente din vãmi cu cele care se vor face în timpul BAC-ului, pentru descoperirea celor pusi pe fraude •

Pãrintii elevilor ar putea monitoriza organizarea si desfãsurarea examenului de bacalaureat de anul acesta, potrivit unei invitatii publice care a fost lansatã de ministrul Daniel Funeriu. Demersul a fost fãcut pentru „a asigura o desfãsurare corectã si echitabilã a examenului national de bacalaureat“ si pentru cã ministerul este „adept al principiului transparentei“, dupã cum spun reprezentantii institutiei. Potrivit Metodologiei de organizare si desfãsurare a examenului de bacalaureat 2011, observatorii pot monitoriza pregãtirea concursului (stabilirea, prin tragere la sorti a componentei comisiilor, realizarea instruirii generale a membrilor comisiilor, instruirea asistentilor din centrele de examen, verificarea sãlilor de examen), desfãsurarea acestuia si pot sesiza eventualele încãlcãri ale prevederilor metodologiei. Pentru a putea participa cu observatori la examen, asociatiile de pãrinti constituite conform legii si organizatiile nonguvernamentale care au activitate relevantã în domeniul educatiei vor adresa Comisiei de bacalaureat judetene o solicitare scrisã pînã la data de 1 iunie 2011. Observatorii vor avea acces în centrele de examen numai însotiti de un membru al comisiei, delegat de presedintele acesteia si doar în baza adeverintei si a unui act de identitate. ÃŽn cadrul activitãtii din centrele de bacalaureat, observatorilor le este interzis sã ia contact direct cu subiectele ce vor face obiectul examenului înainte de afisarea acestora si nu au voie sã citeascã lucrãrile candidatilor sau sã discute cu acestia în timpul probelor. De asemenea, observatorilor nu le este permis sã discute cu profesorii asistenti în timpul probelor, sã intervinã în activitãtile din sãlile în care candidatii sustin probe, sã perturbe activitatea specificã pe care o desfãsoarã comisiile sau sã pãrãseascã centrele de examen în care se desfãsoarã probele scrise, înainte de iesirea primului candidat din centru.

Cine furã, plãteste

Prima sesiune a Bacalaureatului 2011 va avea loc în intervalul 6 iunie - 1 iulie, iar cea de-a doua, în perioada august-septembrie.
„Nici un elev nu va putea copia anul acesta la examenul de Bacalaureat, iar ceea ce s-a întîmplat sãptãmînile trecute cu controalele în vãmi se poate petrece si în Educatie“, a declarat ministrul Funeriu, care a continuat: „Vã asigur cã nu se va mai fura startul în viatã si nu se va mai copia la examenele de bacalaureat. Dacã altii nu vor fi vigilenti, ce ati vãzut în vãmi veti vedea si în Educatie. Este un semnal pe care doresc sã îl transmit“.
Inspectorul general adjunct Liliana Georgescu a declarat, în calitate de presedintã a Comisiei Judetene de Bacalaureat, cã are convingerea cã 85% dintre dascãlii nemteni se simt umiliti dacã li se cere sã se comporte necinstit la acest examen. „Optiunile elevilor în acest an la examen sînt aceleasi ca în anul trecut. Ce vreau de la colegii directori este sã aibã rãbdare si sã se întîlneascã de mai multe ori cu profesorii cooptati în derularea examenului si sã discute despre corectitudinea lui. Avem în judet profesori foarte buni, seriosi, dedicati, dar cu toate astea bacalaureatul nu s-a desfãsurat asa cum trebuie în anii de pînã acum. ÃŽn primul rînd vreau sã le transmit cã nu este o rusine pentru ei dacã nu îi lasã pe candidati sã copieze. ÃŽn Neamt nu existã o coruptie la nivel de profesori. ISJ îi felicitã pe cei care nu acceptã sã fie înjositi, care nu acceptã compromisuri. Cred cã 85% dintre profesori nu vor sã fie umiliti, nu vor fraude. Le cer membrilor comisiilor de examen sã nu le fie fricã sã îi atentioneze pe elevi si sã îi dea afarã din salã dacã sînt prinsi copiind. ÃŽn al doilea rînd vreau sã spun cã în nici un centru de examen nu a fost certat pentru cã a avut un procent mai mic de promovabilitate, cum nici cele cu procente mari nu au cîstigat mare lucru. Ministerul Educatiei a felicitat judetele cu procente mai mici la promovabilitate, pentru cã asta e o dovadã de acuratete a examenului! Desigur, un procent mai mic ne face pe noi sã ne gîndim cum trebuie actionat pentru a nu se mai repeta asta, dar interventie trebuie fãcutã la nivelul de pregãtire, nu la nivel de mod de organizare. Eu le promit colegilor profesori cã vin sã îi felicit pe cei care îi vor scoate pe trisori din examen“, a declarat adjuncta ISJ Neamt.

Articol afisat de 1778 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective