Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2011
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 18 Mai 2011
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Tezaur jefuit în buricul tîrgului

• un individ necunoscut a intrat în casa unei familii din Piatra Neamt si, dupã ce a imobilizat-o pe proprietarã, a sustras mai multe obiecte de patrimoniu • printre lucrurile furate se aflã sapte tablouri, dintre care patru sînt opere semnate de renumitii pictori Nicolae Tonitza si Nicolae Grigorescu, mai multe statuete din fildes si un ceas vechi din aur • politistii sînt de pãrere cã tîlharul a lucrat la pont • „Avem deja un cerc de suspecti, iar cercetãrile sînt în plinã desfãsurare“, a declarat comisarul sef Dorel Manole, seful Politiei Neamt •

O tîlhãrie ce pare a fi desprinsã din filmele americane s-a consumat ieri dimineatã într-o zonã rezidentialã a orasului. Un tînãr, neidentificat încã de politisti, a pãtruns într-o vilã situatã pe strada Stefan cel Mare, proprietatea familiei Stoicescu, iar dupã ce a imobilizat-o pe proprietarã a sustras mai multe bunuri de patrimoniu a cãror valoare depãseste cîteva sute de mii de euro. Prima concluzie trasã de politisti a fost aceea cã individul a lucrat la pont, bunurile furate urmînd sã fie vîndute, cel mai probabil, unui colectionar de artã.
Cercetãrile au arãtat cã, ieri dimineatã, în jurul orei 7.30, un tînãr a intrat în curtea familiei Stoicescu, iar de aici a pãtruns în casã pe o usã lãsatã descuiatã la demisol. Individul a gãsit-o pe proprietarã, o bãtrînã în vîrstã de 79 de ani, si cu ajutorul unei frînghii i-a legat mîinile. Se pare cã tîlharul i-a spus femeii ce cautã si a obligat-o pe aceasta sã-l ajute sã identifice bunurile pe care intentiona sã le fure. Ulterior, „musafirul“ a fost surprins de vizita neasteptatã a unei vecine care venise sã vadã cum se simte bãtrîna. Se pare cã femeia a fost lovitã, dupã care infractorul i-a legat mîinile cu o sfoarã. Dupã ce le-a imobilizat pe cele douã femei, infractorul a început sã scotoceascã prin casã în cãutarea bunurilor de valoare. A stat în imobil pînã la ora 15.30, timp în care a putut sã verifice cu atentie fiecare din cele 10 camere ale vilei. „I-a luat foarte mult sã verifice fiecare încãpere în parte, mai ales cã imobilul este un adevãrat muzeu care contine cel putin 100 de tablouri, dar si alte bunuri de valoare. A scotocit cu atentie, stiind foarte bine ce cãuta“, spun anchetatorii. La plecare, tîlharul a luat cu el sapte tablouri, mai multe statuete din fildes si un ceas din aur. Patru dintre tablourile furate sînt semnate de cunoscutii pictori Nicolae Tonitza si Nicolae Grigorescu, valoarea operelor fiind incomensurabilã. Cele douã victime au fost descoperite douã ore mai tîrziu de fiica proprietarei. Aceasta a sunat imediat la Politie si a reclamat cele întîmplate. La fata locului s-au deplasat numerosi lucrãtori de la investigatii criminale, dar si politisti criminalisti care au încercat sã preleveze cît mai multe probe. „Din primele cercetãri reiese cã este vorba de un individ cu vîrsta cuprinsã între 25 si 30 de ani, care a pãtruns în locuintã printr-o usã lãsatã deschisã, iar dupã ce a imobilizat-o pe proprietarã si pe o vecinã a acesteia, a sustras mai multe bunuri de valoare, ce sînt incluse în patrimoniul cultural national. Cercetãrile sînt în plinã desfãsurare, colegii mei fiind încã la fata locului“, a declarat comisarul sef Dorel Manole.
Din informatiile oferite de victime, tînãrul purta un fes pe cap, iar pe mîini avea mãnusi. „Este un individ obisnuit, de înãltime medie, îmbrãcat modest“, spun oamenii legii. Acestia mai cred cã tîlharul a lucrat la pont si cã operele de artã urmeazã sã fie vîndute, cel mai probabil, unui colectionar. „Cu sigurantã, tîlharul nu a furat pentru el. Probabil cã nici nu realizeazã ce valoare au bunurile pe care le-a furat. Credem cã a avut toate informatiile necesare si stia cã bãtrîna este singurã. Mai mult ca sigur tablourile si celelalte bunuri au ajuns pe mîna unui cunoscãtor. Nu se poate spune în acest moment ce valoare au bunurile sustrase. Cert este cã ele fac parte din patrimoniul national, iar valoarea lor poate fi stabilitã doar de expertii în domeniu“, ne-a declarat unul dintre politistii care participã la anchetã.

Articol afisat de 2781 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Daniel MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective