Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2011
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Opinii 24 Mai 2011
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Sex si democratie

La vita e bella

• ÃŽn sfîrsit, soare! La noi, vara vine brusc; asemeni ordonantelor guvernamentale. ÃŽn rest, totul e la fel. Aceleasi salarii de mizerie, aceleasi amenintãri ale creditorilor, aceleasi impozite, taxe, facturi si citatii. ÃŽn plus, aceleasi promisiuni cã peste douã - trei decenii românii vor trãi ceva mai bine. Cei care au cu ce îsi programeazã concediile; în tarã sau în strãinãtate. Ceilalti vor face plajã în dosul surii. Printre ei, o parte dintre profesori, evident. Nimic nu poate fi mai dezolant si mai reprimant decît a veni acasã si a-i vedea pe ecranul televizorului pe alesii românilor. E îngrozitor, vã asigur. Cu toate cã, de bunã seamã ati constatat asta si dumneavoastrã. Mai ales dacã ai trudit o zi întreagã sã faci rost de niste amãrîti de bãnuti cu care sã cumperi o pîine. Mai ales cînd, în atare împrejurare, îi auzi vorbind prostii despre modernizare si prosperitate. Fraza lãbãrtatã si privirea rãzleatã au darul de a te scîrbi. E o diferentã între a fi reprezentant al românilor si reprezentant al tuturor cretinilor. Si e atît de frumos afarã!

• Considerînd cã mediul stradal si public din România este absolut sigur, senatorii s-au gîndit (cã tot au rezolvat toate cele în tarã) sã mai restrîngã drepturile la autoapãrare ale cetãtenilor. Astfel, nu vom mai putea purta la noi, si nici în masinã, spray-uri lacrimogene, cutite de bucãtãrie (baioneta este exceptatã), masini de tocat carne, aparate de bãrbierit, rîsnite de piper, pioneze sau glaspapir cu granulatie mare. De asemenea, se vor înãspri pedepsele pentru cei care nu vor saluta respectuos politistii si alte organe „abilitate“. Dar cel mai grav este faptul cã de acum înainte nu vom mai putea face... sex în public. Asta e!

• Indiferent din ce parte a „esichierului politic“ vine, expresia „joc de glezne“ (folositã cu obstinatie la tocsouri politice) mi se pare a fi penibilã. Limba de lemn comunistã pãleste în fata noilor scorneli democratice împãnate cu oarece neologisme si adaptãri anglo-saxone pe cît de idioate pe atît de nocive pentru fãrîma de limbã româneascã ce se mai aflã, pe ici pe colo, în uz. ÃŽn teritoriul politicianist dezastrul lingvistic e îngrijorãtor. Pe lîngã „perlele“ deja clasicizate, zilnic ne este dat sã colectionãm alte prostii copioase emise de cîte un semidoct care voteazã „dupã cum îi dicteazã constiinta“. Cunoscînd morala spatiului politic românesc e usor sã realizezi cã vorbeste în dodii. Un tovarãs din conducere pomenea sîmbãtã la prînz, la televizor, despre „hotelele“ neexploatate la capacitate. Asta pe lîngã celelalte flagrante greseli de acord sau de constructie. Indivizii ãstia, plini de ifose si importantã si-au fãcut, de bunã seamã, educatia dupã ureche. Asta însã nu-i împiedicã sã se considere importanti si sã ne priveascã de sus.

• „Blonda, chiorul si piticul“ este titlul unei piese de teatru a
Companiei „Odiseu“, care ar fi trebuit sã se joace la sala Dalles. Directoarea cunoscutei sãli de expozitii bucurestene a sãrit ca arsã: „Eu sînt pusã de ei. Dacã jucati asta m-ati terminat!“ Care ei? Este întrebarea fireascã ce se naste în urma accesului de panicã al amãrîtei diriguitoare de salã de asteptare. Tinînd cont de faptul cã spectacolul nu are nici o conotatie politicã, sã vedem ce oare e în neregulã? Mai ales în titlu. Blonde, naturale sau vopsite, sînt jumãtate din femeile din tarã, chiori sînt cu duiumul, iar oameni sub dimensiunile standard asisderea. Si atunci? Stirea aceasta ar fi putut fi interpretatã ca fiind de-a dreptul subversivã dacã între timp seful statului nu ar fi luat hotãrîrea de a invita compania teatralã pentru sustinerea reprezentatiei la Cotroceni. Rezervîndu-si douã locuri - pentru el si prima doamnã - si, mai mult, neuitînd sã sublinieze cã „în România, libertatea de exprimare este deplinã“. Adevãrat procedeu „deus ex machina“. Adevãratã loviturã de teatru; prezidentialã. Ne-a fãcut-o iarãsi. Iar libertatea de exprimare este, într-adevãr, precum a caracterizat-o. Nu-i asa? Pînã una-alta, spectacolul s-a jucat, cu succes, la „La Scena“.

• Parlamentarul spîn, pe care l-am pomenit în episodul trecut, se împiedicã în legi cretine, ajungînd sã sublinieze culpa pãtrunjelului în problema etnobotanicelor. Dupã pãrerea dumnealui, în altã dezordine de idei, descoperirea camerelor ascunse din sediul Consiliului Judetean Iasi se datoreazã unuia dintre vicepresedinti care, neavînd ce face, se uita pe pereti. Dacã întîmplãtor, gãsiti o camerã ascunsã în casa dumneavoastrã e bine sã vã faceti cã nu ati vãzut-o. Pe lîngã faptul cã va trebui sã vãruiti din nou, puteti fi acuzati precum cei doi vicepresedinti ieseni, anchetati acum de DNA. Pentru distrugerea tehnicii de interceptare, probabil. Bã, de ce-ati stricat aparatili?!

• Copioase discutii pe mass-media despre spermã, sînge si salivã. Diferenta dintre viol si actul liber consimtit e infimã. Si interpretabilã; în functie de împrejurãri si de interese. Nu am nici o consideratie pentru bancheri. Lipsa de orice moralã a lumii bancare, ce nu are nici un alt scop decît spolierea cu orice pret, e departe de a fi demnã de apreciere. Dar în cazul femeistului (ce titulaturã adecvatã!) hãrtuit, ceva pare a nu fi în regulã. La banii lui putea oricînd sã aibã ceva mai mult, si poate mai bun, decît o menajerã. Cu toate cã, tinînd cont de maniacala aplecare spre profit a bancherilor, situatia poate fi înteleasã. Democratia asta, mai ales cea americãneascã, pare ceva mai stranie chiar decît comunismul. Plinã de justitiari ai secretiilor si de ofiteri acoperiti, neacoperiti si... descoperiti. Justitia a intrat adînc. Unde? Uah! Ti se face scîrbã; si de sex si de democratie. Si e atît de frumos afarã...

Articol afisat de 4255 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ioan AMIRONOAIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective