Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2011
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Alte Titluri 28 Mai 2011
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Colegiul Tehnic „Ion Creangã“ - O ºcoalã pentru viitorul tãu!

Colegiul Tehnic „Ion Creangã“ - O ºcoalã pentru viitorul tãu!

• sub aceastã devizã s-au derulat manifestãrile prilejuite de împlinirea a 56 de ani de învãþãmînt tehnic în Tîrgu Neamþ • invitaþii au remarcat progresul remarcabil al colegiului, care numãrã astãzi 2.100 de elevi ºi condiþii foarte bune de învãþãmînt • „Cînd vãd aceastã evoluþie a liceului, mi se ia graiul“, a mãrturisit profesoara pensionarã Ligia Popa •

Colegiul Tehnic „Ion Creangã“, cea mai mare unitate ºcolarã din Moldova, s-a aflat în sãrbãtoare în aceste zile, la împlinirea a 56 de ani de activitate. Evoluþia instituþiei a fost una spectaculoasã, ajungînd sã numere astãzi 2.100 de elevi, faþã de cei 26 de absolvenþi din 1956. Despre realizãrile înregistrate în aceºti ani, dar ºi despre preocupãrile din prezent, s-a vorbit cu prilejul festivitãþilor organizate de Zilele Colegiului (26-27 mai) la care au participat ºi delegaþi de la Liceul Ressins, Franþa, partener într-un proiect ºcolar. Deschiderea oficialã a avut loc joi, 26 mai, în prezenþa unor oaspeþi de seamã. De ziua lor, cadrele didactice ºi elevii au fost felicitaþi de primarul Decebal Arnãutu, medicul Tudorel Axinia - managerul spitalului, inspectorul ºcolar Elena Preda - reprezentantul ISJ Neamþ ºi de cãtre alþi invitaþi.

„Socotim potrivitã deviza colegiului nostru, avînd ca ideal formarea unor cetãþeni ancoraþi în realitate, cu abilitãþi de muncã ºi relaþionale“

Cuvîntul de început a aparþinut directorului Gheorghe Apetrei. „Stimaþi invitaþi ºi colegi, dragi elevi! Bine aþi venit la sãrbãtoarea celei mai mari unitãþi ºcolare din Moldova. Sãrbãtorim 56 de ani de învãþãmînt tehnic în oraºul de la poalele Cetãþii ºi de pe malul Ozanei. 56 de ani de calitate în învãþãmînt, de succese ºi rezultate frumoase în actul educaþional. Unitatea ºi-a deschis porþile în 1955 sub denumirea de ªcoala Profesionalã de mecanici agricoli. Din 1957, cursurile s-au desfãºurat în clãdirile care au adãpostit primul batalion de vînãtori de munte din România. ÃŽn 1956 au fost 26 de absolvenþi cu examen de diplomã, iar în 1957 numãrul a crescut la 54. ÃŽn 1975 erau douã clase de liceu cu profil agronomic ºi mecanicã, pentru ca în 2005 sã existe 53 de clase de liceu plus 24 SAM. Acum avem 70 de clase, împãrþite pe trei domenii, 14 specializãri, cu 2.100 elevi, 140 de cadre didactice ºi personal administrativ format din 40 de persoane. Observãm o evoluþie constantã ºi vizibilã a acestei instituþii. Baza materialã a ºcolii noastre cuprinde 28 de sãli de clasã, 11 cabinete, 4 ateliere, o salã de sport ºi altele. Socotim potrivitã deviza colegiului nostru - «O ºcoalã pentru viitor», avînd ca ideal formarea unor cetãþeni ancoraþi în realitate, cu abilitãþi de muncã ºi relaþionale ºi cu mîndria de a fi absolvenþi ai Colegiului «Ion Creang㻓.

„Meritaþi din plin aplauzele tuturor“

Decebal Arnãutu a apreciat rezultatele profesorilor ºi ale elevilor, remarcînd cã lucrurile au mers din ce în ce mai bine la acest colegiu: „Felicitãri ºi mulþumiri celor implicaþi în organizarea Zilelor Colegiului. Meritaþi din plin aplauzele tuturor. Dragi elevi, pãrinþii voºtri luptã foarte mult sã deveniþi «Oameni». Profesorii se strãduiesc sã vã dea ºtiinþa, educaþia, uneori ºi bunul simþ. Avem un colectiv de profesori destoinici, foarte bine pregãtiþi, de altfel mã bucur foarte mult cã la nivel de oraº avem un corp didactic excelent. ªtiþi foarte bine cã la olimpiade, la Bacalaureat ºi alte concursuri, Tîrgu Neamþ este printre primele localitãþi din judeþ. Dumneavoastrã ne reprezentaþi, iar noi, autoritãþile, sîntem obligaþi sã veghem la asigurarea unor bune condiþii de desfãºurare a procesului educativ. Colegiul a evoluat foarte mult în aceºti 56 de ani. Sînt în Tîrgu Neamþ din 1970 ºi cunosc foarte bine mersul liceului, iar de cînd sînt primar lucrurile au mers din ce în ce mai bine, ºi acest lucru se datoreazã rezultatelor dumneavoastrã. Celor din clasele a XII-a ºi a XIII-a le urez succes, baftã la Bacalaureat, dorim ca rezultatele sã vã fie frumoase ºi ºcoala sã fie printre unitãþile fruntaºe“.

„Aºteptãm sã faceþi voi ceea ce nu putem face noi astãzi“

ÃŽn numele Inspectoratului ªcolar a vorbit inspectoarea Elena Preda, remarcînd, ºi în calitate de fostã elevã, progresele acestui liceu: „Sînt purtãtoarea unui mesaj de recunoºtinþã, respect ºi mulþumire din partea Inspectoratului ªcolar. ÃŽntotdeauna am fost mîndrã cã am absolvit acest liceu ºi le transmit elevilor sã fie orgolioºi cã învaþã aici, sã ducã mai departe numele colegiului, în þarã ºi în afara þãrii. Este adevãrat ce s-a spus: colegiul a fãcut progrese foarte mari, o spun ºi eu, ca fostã elevã. Vin aici ca un fost absolvent, sã salut profesorii, sã vã încurajez pe voi, elevii, care sînteþi de fapt cei care asigurã o meserie adevãratã pentru þarã. Este important sã facem fiecare ceva, sã miºcãm lucrurile. Probabil veþi prinde timpuri mai bune. Vã adresez mulþumiri, domnilor profesori, ºi insist la domnul primar sã vã sprijine în continuare. S-a simþit mîna comunitãþii aici, a domnului primar ºi sînt convinsã cã aveþi în el un prieten de nãdejde. Este important sã lãsãm în urmã ceva care sã dãinuie. Voi, elevii, sînteþi speranþa ºi mîndria noastrã, aºteptãm sã faceþi voi ceea ce nu putem face noi astãzi. Sã vã dea Dumnezeu putere de muncã, sã aveþi un Bacalaureat fericit, cinstit, ºi sã ne vedem ºi la anul, ºi în toþi anii care vor urma!“.

„ÃŽl felicit pe domnul director Gheorghe Apetrei“

ÃŽn faþa publicului a vorbit apoi doctorul Tudorel Axinia, managerul Spitalului Tîrgu Neamþ. ÃŽntre spital ºi liceu existã un parteneriat, avînd în vedere cã în cadrul colegiului funcþioneazã filiala unei ºcoli postliceale de asistenþi: „Mã simt onorat sã particip la aceastã manifestare. Pentru mine, cinstirea istoriei este un lucru deosebit. Acum 159 de ani, cînd s-a înfiinþat Spitalul Tîrgu Neamþ, exista în localitate o singurã instituþie de învãþãmînt, aºa numita ªcoalã Domneascã, deschisã odatã cu spitalul. Astãzi avem mai multe ºcoli ºi felicit colectivul Colegiului Tehnic, care s-a prezentat întotdeauna onorabil, mã refer atît la profesori, cît ºi la elevi. ÃŽl felicit pe domnul director Gheorghe Apetrei care a ºtiut sã îmbine activitatea colegiului cu activitatea de instituþie postlicealã. ªi nu e prima deschidere a domnului director în a susþine astfel de activitãþi, cunosc absolvenþi de facultate care ºi-au desãvîrºit pregãtirea în sãlile colegiului dumneavoastrã“. Printre vorbitori s-a numãrat ºi profesoara pensionarã Ligia Popa: „Este de prisos sã vã spun emoþiile pe care le am de cîte ori vin în aceastã ºcoalã în care am lucrat din 1958. Condiþiile de atunci erau grele, era ºcoalã de mecanici agricoli. Cînd vãd aceastã evoluþie a liceului, mi se ia graiul. Felicit colectivul didactic ºi elevii, sã þinã la ºcoala lor, s-o respecte. Urez succes absolvenþilor, sã aibã rezultate frumoase la Bacalaureat, sã se întoarcã în aceastã ºcoalã ca profesori, ingineri“, a spus, cu emoþii în glas, fosta profesoarã. Dupã discursurile invitaþilor a urmat un program artistic, s-a ciocnit apoi o cupã de ºampanie, dupã care preotul Bogdan Ailenei a oficiat o slujbã de pomenire în memoria dascãlilor plecaþi din aceastã lume.

PLANUL DE ªCOLARIZARE PENTRU 2011-2012

PROFIL SERVICII: Tehnician în administraþie (1 clasa) • Tehnician în activitãþi economice (1 clasa) • Tehnician în turism (2 clase) *Tehnician în gastronomie (1 clasa)

PROFIL RESURSE NATURALE ªI PROTECÞIA MEDIULUI : Tehnician ecolog ºi protecþia calitãþii mediului (2 clase) • Tehnician analize produse alimentare (1 clasa) • Tehnician în silviculturã ºi exploatãri forestiere (1 clasa) • Tehnician agromontan (1 clasa)

PROFIL TEHNIC Tehnician operator tehnicã de calcul (1 clasa) • Tehnician în automatizãri (1 clasa) • Tehnician în instalaþii electrice (1 clasa) • Tehnician electrician, electronist auto (1 clasa) • Tehnician mecanic pentru întreþinere ºi reparaþii (2 clase) • Tehnician in industria textila (1 clasa)

Articol afisat de 2590 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(RAMONA AANEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective