Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2011
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 15 Iunie 2011
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

AMOR ÎN TREI, FIICÃ - MAMÃ - CONCUBIN

• o adolescentã de nici 15 ani a nãscut un copil, tatã fiind concubinul mamei • cei doi au întretinut relatii sexuale cînd femeia plecase în Italia si dupã • inculpatul si adolescenta au decis sã pãstreze copilul • bãrbatul, desi locuieste cu concubina, ar vrea sã se însoare cu cea care i-a adus pe lume copilul •

Poveste de necrezut în linistita comunã Alexandru cel Bun, acolo unde un bãrbat a abuzat de o minorã, fiicã a concubinei sale, în urma relatiei venind pe lume un copil. „Bunica“ micutei s-a rãzbunat pe cel care a înselat-o, cu care are si ea un copil, si s-a adresat oamenilor legii. Asadar, un tînãr de 36 de ani, pe nume Petru Florin Ivanciu, a fost inculpat de procurorii pietreni dupã ce o bunã perioadã de timp a întretinut relatii sexuale cu fiica minorã a concubinei. Acest lucru a fost posibil si pentru cã mama minorei a fost plecatã de acasã. La o vreme victima, de 14 ani si jumãtate, si-a dat seama cã este însãrcinatã si l-a informat despre acest lucru si pe iubitul ei. Nici în al 12-lea ceas acesta nu s-a „trezit“, si a influentat fata sã pãstreze copilul. Cînd concubina a revenit la domiciliu si si-a dat seama ce s-a întîmplat, nu s-a mai putut face nimic, sarcina fiind mult prea avansatã. Mama a fost cea care a anuntat oamenii legii, pe 14 august anul trecut, iar minora a fost internatã într-un centru maternal. Recent, Petru Ivanciu, a fost trimis în judecatã de procurorii Parchetului de pe lîngã Judecãtoria Piatra Neamt, acuzat fiind de act sexual cu un minor. Cercetãrile au stabilit cã mama victimei, a cãrei identitate o vom proteja, locuia la acea vreme în satul Viisoara împreunã cu patru copii minori si concubinul, Ivanciu. La începutul anului trecut a plecat în Italia sã-si caute un loc de muncã. Atunci l-a lãsat pe inculpat acasã pentru a se îngriji de copii. A stat peste hotare timp de douã luni, în ianuarie si februarie. La anchetã femeia a sustinut cã atunci cînd s-a întors a sesizat cã fiica ei avea o grijã deosebitã fatã de acuzat, fapt pentru care a devenit ceva mai suspicioasã. Abia în august a aflat cã fiica era însãrcinatã, minora fiind internatã în Centrul maternal „Romanita“ din Roman. La audierile în fata procurorului victima a declarat cã în lipsa mamei a întretinut relatii sexuale cu Ivanciu din proprie vointã, lucru care s-a petrecut si dupã venirea acesteia din Italia. ÃŽn luna mai 2010 partea vãtãmatã a realizat cã este însãrcinatã, dar la sugestia lui Ivanciu s-a hotãrît sã pãstreze copilul. Si acuzatul a recunoscut fapta fãrã nici un fel de rezervã. Atît de la partea vãtãmatã, cît si de la învinuit anchetatorii au ridicat probe biologice în vederea efectuãrii profilului ADN. Din raportul de constatare medico-legalã din 14 august 2010, efectuat la SML Neamt, pentru minorã a fost confirmatã sarcina în a 26-a sãptãmînã de evolutie. Procurorii au stabilit cã învinuitul stia fãrã dubiu de starea de minoritate a victimei, avînd în vedere cã aceasta se afla în îngrijirea sa. Ivanciu a recunoscut fapta si si-a manifestat regretul, ceea ce nu l-a scãpat de inculpare. El nu a mai avut pînã acum contact cu legea penalã si a fost cercetat în stare de libertate. ÃŽn actul de inculpare el este trecut la adresa din Viisoara, desi din actele de stare civilã rezultã cã are domiciliul în Piatra Neamt.

Doi adulti cu minte scurtã

Povestea Olgãi (mama fetei) si a lui Petru Florin Ivanciu este cunoscutã la Primãria Alexandru cel Bun. Asistentul social, Carmen Ciorobîtcã, a declarat cã Olga locuieste fãrã forme legale la Viisoara, ea venind de la Vînãtori Neamt cu doi copii proveniti dintr-o cãsãtorie anterioarã. L-a cunoscut pe Ivanciu, divortat si el. Prima lui sotie trãieste în Bucuresti, cu un copil, celãlalt copil fiind dus la mama bãrbatului, la Viisoara. Din pãcate pentru micut, acesta nu a fost agreat de concubina tatãlui. A fost motivul pentru care copilul lui Ivanciu a fost dat în plasament, drum pe care l-au luat si minorii adusi de la Vînãtori. Dragostea dintre cei doi s-a lãsat cu un copil, acum în vîrstã de trei ani, aflat si el în plasament. Autoritãtile au decis cã niciunul dintre cei doi adulti nu a demonstrat capacitatea de a avea grijã de copii, motiv pentru care trei minori (unul al Olgãi, unul al lui Ivanciu si unul comun) sînt crescuti, pe banii statului, de cãtre asistenti maternali. Nu a avut aceeasi soartã si fata lãsatã gravidã. Povestea dintre Olga si Ivanciu s-a curmat cînd a apãrut copilul minorei. „E foarte încurcatã povestea acestei familii. De circa o lunã, Ivanciu are domiciliu pe Alexandru cel Bun, unde trãieste mama sa, pînã acum fiind cu adresã de Piatra Neamt. Concubina stã aici fãrã forme legale. Din ce stiu eu, cei doi adulti locuiesc împreunã, dar bãrbatul vrea sã o ia de sotie pe tînãra aflatã cu copilul în Centrul «Romanita». Ne-au sunat de curînd de la centrul din Roman, sã ne întrebe ce se va întîmpla cu mama si copilul, pentru cã peste cîteva luni vor fi externati pentru cã nu pot fi tinuti mai mult de un an. L-am chemat pe Ivanciu la primãrie si a spus cã el vrea s-o ia de nevastã pe cea care i-a adus pe lume ultimul copil si cã împreunã vor creste fetita. Din ce ne-au spus si el si cei de centru, bãrbatul merge sãptãmînal si îsi viziteazã viitoarea sotie si pe copil. Le duce bani, pentru cã el este salariat cu carte de muncã, si le scoate în oras. El sustine cã nu mai are nici o treabã cu Olga, dar cert este cã locuiesc împreunã, într-o clãdire a CFR de la Viisoara. Stiu cã el a depus si cerere pentru a primi un apartament dintre cele pe care Primãria le distribuie, dar nu am cunostintã despre rãspunsul primit“, a declarat asistentul social Carmen Ciorobîtcã.

103 copii abuzati în primele trei luni ale anului

Specialistii de la Directia pentru Protectia Copilului Neamt spun cã în acest caz a fost clar vorba despre un abuz asupra copilei. „A fost fãrã dubii un abuz emotional deoarece fetita este dependentã structural fatã de pãrinti sau fatã de cei care îi tin locul acestora, adicã fatã de ambii membri adulti ai cuplului. Ea nu are discernãmînt suficient pentru a lua astfel de decizii si nu este responsabilã pentru situatia creatã. Abuzul emotional poate fi evidentiat prin efecte în special, iar acestea nu sînt de neglijat“, a declarat Eugen Simion, sef Compartiment Copii Abuzati, din cadrul DGASPC Neamt. Statisticile aratã cã acesta nu este singurul caz de abuz asupra copiilor, numai în trimestrul întîi din acest an fiind confirmate 103 cazuri de toate felurile asupra minorilor. Proportia acestora din punct de vedere al mediului în care se produc, aratã cã fie la tarã, fie la oras, copiii ajung prea des victime ale celor mari. Inspectorii de la Protectia Copilului au stabilit cã 13 dintre copii au fost bãtuti, 43 au fost abuzati emotional (certati, înjurati, umiliti, ironizati etc), 44 au fost neglijati de cei care le-au dat viatã sau care ar fi trebuit sã le poarte de grijã, unul a fost exploatat prin muncã, (trimis la cersit) iar unul a fost exploatat pentru comiterea unor infractiuni, adicã a fost pus de pazã cînd un individ fura.
Cifrele aratã cã fetele sînt mai des victime decît bãietii, în trimestrul întîi fiind 63 de fete abuzate si 40 de bãieti. Din punct de vedere al vîrstei, au existat si cazuri de sugari abuzati prin neglijentã, dar proportia cea mai mare este reprezentatã de adolescenti cu vîrste între 14 si 17 ani.

Articol afisat de 3349 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(G. MUNTEANU, S. TÃRNÃ, M. VASILACHE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective