Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2011
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 17 Iunie 2011
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Ofiter cercetat pentru fals

• un ofiter de la Politia Roman face obiectul unui dosar penal, fiind anchetat pentru fals • politistul este suspectat cã ar fi completat fisa de echipament al unui coleg pentru ca acesta sã primeascã mai putini bani • cel acuzat, se pare rudã cu seful Politiei Roman, neagã acuzatiile •

Un ofiter din cadrul Politiei Roman este cercetat de procurorii parchetului de pe lîngã Curtea de Apel Bacãu, sub aspectul comiterii infractiunii de fals. El este suspectat de un coleg cã i-ar fi completat fisa de echipament, astfel încît politistul a încasat mai putini bani pentru haine. ÃŽn urmã cu cîteva luni, un agent de politie romascan a constatat cã cineva i-a completat fisa de echipament cu încã douã produse destul de scumpe. Dupã ce a analizat cele întîmplate, subofiterul a hotãrît sã anunte conducerea Politiei Neamt. Ulterior, la Roman s-au deplasat ofiterii de la Compartimentul Inspectie Internã care au demarat o anchetã ce s-a finalizat cu o plîngere penalã împotriva unui ofiter, principal suspect în acest caz. „Politistul, cînd a vãzut cã i-a fost mãsluitã fisa, a fãcut plîngere la Controlul Intern, iar cei de acolo au trimis sesizarea la parchet, urmînd sã fie cercetat un ofiter pentru fals. Fiecare politist detine o astfel de fisã de echipament în care trecem fiecare ce echipament avem nevoie, respectînd un plafon maxim. Agentul a trecut douã produse cu valoare micã, iar ofiterul a mai completat cu încã douã cu valoare mare. Scopul a fost acela ca agentul sã nu ia bani mai multi de echipament. A sters liniile trase în rubricile necompletate de agent si a adãugat alte haine modificînd si suma finalã. Se pare cã a mai fãcut astfel de lucruri, însã nu s-a plîns nimeni. Am înteles cã agentul nu a vrut sã se ajungã pînã la parchet, dar cei de la Control Intern nu au riscat si au trimis dosarul mai departe. Totul a fost fãcut din rãutate. Suspectul a mai fost reclamat pe la IGPR, dar si la IJP cã ar mai fi fãcut astfel de lucruri. Este protejatul unui sef, asa cã nu a pãtit nimic pînã acum“, ne-a declarat un ofiter nemtean care a dorit sã-si pãstreze anonimatul.
Inspectorul principal Cãtãlina Bãdeanu, purtãtorul de cuvînt al Politiei Neamt, a confirmat faptul cã existã un dosar în lucru în ceea ce priveste acuzatiile fãcute de politist. „Ofiterii de la Inspectie Internã au verificat reclamatia si au declinat dosarul la Parchetul de pe lîngã Curtea de Apel Bacãu. Politistul acuzat nu recunoaste cã ar fi modificat el fisa. Procurorii vor cerceta si vor da o solutie în dosar“, a declarat inspectorul principal Cãtãlina Bãdeanu.
Fisa de echipament este întocmitã în fiecare an, în luna decembrie, de fiecare politist în parte, fãcînd necesarul de echipament pentru anul viitor. „ÃŽn respectiva fisã treci ce echipament ai nevoie, uniformã, cãmasã, caschetã, etc. Dacã ai nevoie de mai putine piese de echipament, diferenta de bani o primesti cash. Astfel, dacã spui cã ai nevoie numai de o cãmasã care costã 50 de lei si o caschetã în valoare de 40 de lei, diferenta pînã la 700 de lei, cît se alocã în medie pentru echipament, îi primesti în mînã“, a explicat un politist nemtean.

Articol afisat de 966 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D.MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective