Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2011
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 20 Iunie 2011
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Nãuciti de cãldurã

• zeci de nemteni au chemat în weekend ambulanta, cel mai mult avînd de suferit cardiacii • • la Roman, sase persoane au suferit de pe urma întepãturilor de albine si dupã ce au fost muscate de pisici •

Desi vara este abia la început, temperaturile foarte ridicate înregistrate în ultimele zile i-au nãucit deja pe nemteni, în special pe bãtrîni si pe cei care suferã de afectiuni cronice. Asa se face cã la sfîrsitul sãptãmînii trecute, zeci de persoane au sunat la Serviciul de Ambulantã cerînd ajutor, multi dintre cei care chemau medicii acuzînd febrã, dureri de cap, pusee de hipertensiune, stãri de ametealã sau chiar lesin, dar si accidente vasculare ori infarcturi miocardice. „Din pãcate, cãldurile au început sã facã victime, mai multe persoane fiind afectate de temperaturile ridicate. Au fost înregistrate numeroase apeluri venite în special de la cardiaci, dar au fost si cazuri de accidente vasculare cerebrale favorizate de temperaturile ridicate ori de stopuri cardio-respiratorii. Oamenii trebuie sã tinã cont de recomandãrile medicale si sã evite sã iasã afarã la orele amiezii, iar cei care suferã de boli cronice, bãtrînii si copiii trebuie sã dea dovadã de si mai multã precautie“, a declarat medicul Pusa Cretu, directorul medical al Serviciului de Ambulantã Neamt. ÃŽn afara cardiacilor, echipaje de prim ajutor au fost chemate si la foarte multi pacienti cu afectiuni psihice si care, din cauza cãldurii, au suferit decompensãri, au devenit violenti si agitati.
Deocamdatã, nu au fost raportate decese din cauza cãldurii ori alte cazuri grave, dar medicii se asteaptã ca în zilele urmãtoare, dacã se vor mentine temperaturile la fel de ridicate, sã fie asaltati de si mai multi suferinzi. De altfel, nu este pentru prima datã în acest an cînd cãldura dã bãtãi de cap nemtenilor. În urmã cu douã sãptãmîni, cînd mercurul termometrelor a urcat atunci spre 30 de grade, mai multi nemteni au ajuns la spital dupã ce au lesinat pe stradã, iar cardiacii au înrosit telefoanele la Salvare.
Patru persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale sîmbãtã, la Spitalul Roman, în urma întepãturilor de albine, una dintre acestea suferind un soc anafilactic. Alte douã persoane au ajuns la spital dupã ce au fost muscate de cãtre pisici, explicatia fiind aceea cã si insectele si animale devin mai agresive din cauza cãldurii. „Trei bãrbati si o femeie au solicitat îngrijiri medicale, dupã ce au fost întepate de albine. Canicula este motivul determinant al agresivitãtii animalelor în general, dar si al insectelor care atacã. Pacientii care se stiu alergici la întepãturile de insecte, la albine, pãianjeni, sau viespi, trebuie sã poarte asupra lor medicatia corespunzãtoare, mai exact un flacon de hemisuccinat de hidrocortizon. De asemenea, dupã o întepãturã, pacientul trebuie sã se adreseze celui mai apropiat punct de prim ajutor. Este foarte important momentul sosirii la spital a persoanei întepate de albine. Cu cît este instituit mai repede tratamentul adecvat, este prevenitã si instalarea unui posibil soc anafliactic“, a declarat Crenguta Enea, medic de gardã în cadrul CPU.

Articol afisat de 1675 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Magda VASILACHE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective