Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2011
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 28 Iunie 2011
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Calificative pentru angajatii din sistemul sanitar

• de evaluare nu vor scãpa nici sefii insittutiilor din acest domeniu •

Tot ce înseamnã salariat din domeniul sanitar va fi evaluat asemeni anagajatilor din învãtãmînt, supusi acestui mod de apreciere de ani de zile. Conform unui proiect care se vrea a deveni în scurt timp lege, angajatii Ministerului Sãnãtãtii, cei din cadrul serviciilor publice deconcentrate si din unitãtile sanitare publice din reteaua ministerului vor fi evaluati anual si, în functie de performantele individuale vor primind calificativele „foarte bine“, „bine“, „satisfãcãtor“ sau „nesatisfãcãtor“. Potrivit unui proiect de ordin al Ministrului Sãnãtãtii, privind stabilirea criteriilor de evaluare a performantelor individuale, evaluarea performantelor profesionale individuale are ca scop aprecierea obiectivã a activitãtii personalului, prin compararea gradului de îndeplinire a criteriilor de evaluare stabilite pentru perioada respectivã cu rezultatele obtinute în mod efectiv. Calificativul final al evaluãrii se stabileste pe baza notei finale: între 1,00 si 2,00 - nesatisfãcãtor; 2,01-3,50 - satisfãcãtor; 3,51-4,50 - bine; 4,51-5,00 - foarte bine, conform proiectului.

Sefii, apreciati pentru atmosfera asiguratã subordonatilor

Pentru functiile de executie, criteriile de evaluare a performantelor profesionale individuale vizeazã: cunostinte si experientã profesionalã; promptitudine si operativitate în realizarea atributiilor de serviciu prevãzute în fisa postului; calitatea lucrãrilor executate si a activitãtilor desfãsurate; asumarea responsabilitãtilor prin receptivitate, disponibilitate la efort suplimentar, perseverentã, obiectivitate, disciplinã; intensitatea implicãrii în utilizarea echipamentelor si a materialelor cu încadrarea în normative de consum; adaptarea la complexitatea muncii, initiativã si creativitate, cît si conditii de muncã, se mai aratã în proiectul de ordin. Pentru functiile de conducere, se vor utiliza si alte criterii, printre care cunostinte despre scopul, obiectivele si rolul compartimentului în ansamblul unitãtii; capacitatea de a lua decizii optime si asumarea rãspunderii în legãturã cu acestea; capacitatea de organizare si de coordonare a activitãtii compartimentului; capacitatea de a crea în compartimentul condus un climat stimulativ, neconflictual si de bunã colaborare cu alte compartimente. Procedura de evaluare a performantelor profesionale nu se va aplica persoanelor angajate ca debutanti. Pentru acestia, evaluarea se va face dupã expirarea perioadei corespunzãtoare stagiului de debutant. În cazul angajatilor al cãror contract individual de muncã este suspendat, potrivit legii, evaluarea se va face la expirarea unui an de la reluarea activitãtii. Pentru angajatii promovati într-o altã functie de executie sau într-o functie de conducere, precum si pentru cei angajati din afara unitãtii, momentul de evaluare se stabileste de conducerea fiecãrei institutii publice. Procedura de evaluare nu se aplicã nici în cazul angajatilor aflati în concediu plãtit pentru îngrijirea copiilor în vîrstã de pînã la doi ani, pentru care evaluarea se face la expirarea unui an de la data reluãrii activitãtii si angajatilor care nu au prestat activitate în ultimele 12 luni, fiind în concediu medical sau în concediu fãrã platã, acordat potrivit legii, pentru care momentul evaluãrii se stabileste de conducerea fiecãrei institutii publice.

Articol afisat de 1393 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective