Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2011
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 29 Iunie 2011
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Examen pentru a fi dat afarã din politie

n desi actul normativ care dã cale liberã disponibilizãrile în rîndul politistilor nu a fost încã publicat, reprezentantii MAI au stabilit cum vor fi dati afarã politistii • toti lucrãtorii vor fi examinati, bibliografia si tematica urmînd sã fie anuntate cu 20 de zile înainte de data examenului • dacã politistii doresc, examenul poate fi înregistrat video si audio •

Amenintati cu restructurarea, politistii nemteni trãiesc de mai bine de un an un adevãrat cosmar. Oamenii legii au fost nevoiti sã suporte zvonuri care de care mai alarmiste. Acum, disponibilizãrile se aflã pe ultima sutã de metri, iar acestea urmeazã sã aibã loc cît mai repede posbil. Graba reprezentantilor din MAI este explicabilã, dat fiind faptul cã bugetul pe acest an este tot unul de austeritate, iar la realizarea lui s-a luat în calcul si disponibilizãrile. Cum acestea nu au avut loc la termenul prevãzut, mai marii din minister s-au vãzut neveoiti sã ia mãsuri pentru a nu depãsi bugetul, tãierea normei de hranã fiind una dintre ele. Cum magistratii Curtii Constitutionale au spus cã modificãrile aduse la Statutul politistului nu încalcã actuala Constitutie, dispobnibilizãrile urmeazã sã înceapã la 3 zile de la publicarea în Monitorul Oficial a actului normativ. Exceptie va face articolul în care ministrul Igas poate modifica sau suspenda raporturile de serviciu ale politistilor. Acesta se va aplica de la 1 ianuarie 2012. Pînã atunci, politistii care urmeazã sã fie concediati pot fi pusi la dispozitie, situatie în care ar urma sã încaseze doar salariul de bazã, fãrã sporuri si prime.
Ministerul are pregãtit deja ordinul pe baza cãruia politistii vor fi examinati. „Monitorul“ a intrat în posesia acestui document din care vã prezintã cele mai importante articole. Astfel, examenele se organizeazã la nivelul fiecãrei structuri/ compartiment din cadrul unitãtilor sau, dupã caz, subunitãtilor afectate de mãsurile de reorganizare institutionalã. La nivelul fiecãrui inspectorat, prin ordinul ministrului administratiei si internelor, respectiv prin dispozitie/ordin al inspectorului general/similar se va stabili modul de desfãsurare a examenului prin administrarea uneia sau ambelor probe, dupa cum urmeazã: a) proba scrisã; b) interviul structurat pe subiecte profesionale. Subiectele profesionale constau în verificarea din punct de vedere practic a cunostintelor necesare îndeplinirii atributiilor postului. Conditiile de înscriere si de organizare a examenului, bibliografia si tematica se afiseazã la sediul fiecãrei unitãti cu cel putin 20 de zile înainte de data stabilitã pentru proba scrisã. Candidatilor li se va solicita acordul scris cu privire la înregistrarea audio sau audio-video a probei interviului structurat pe subiecte profesionale. Lipsa acordului conduce la imposibilitatea participãrii la examen. Comisiile de examen se vor constitui prin dispozitia conducãtorului unitãtii si vor fi alcãtuite din 3 membri. Pe perioada desfãsurãrii examenului pot participa, la solicitare, în calitate de observatori, cîte un reprezentant al Corpului National al Politistilor si, dupã caz, al organizatiilor sindicale.
Din comisie nu vor putea face parte cei care sînt rude cu politistii examinati. Probele examenului se evalueazã de fiecare membru al comisiei de examen, respectiv de fiecare membru al comisiei de solutionare a contestatiilor, independent. Proba scrisã constã în rezolvarea unor teste-grilã prin care se testeazã cunostintele teoretice dar si cunostintele generale ale candidatului în domeniul ordinii si sigurantei publice. Comisia de examen stabileste subiectele si alcãtuieste douã seturi de subiecte pentru proba scrisã, în ziua în care se desfãsoarã proba scrisã. În cadrul interviului, candidatii nu pot fi chestionati cu privire la opiniile lor politice, activitatea sindicalã, religie, etnie, starea materialã, originea socialã sau care pot constitui discriminare pe criterii de sex. Întrebãrile si rãspunsurile la interviu vor fi înregistrate prin mijloace audio sau audio-video. Atît pentru probã scrisã, cît si pentru interviu, punctajul este de maximum 100 de puncte. În situatia în care la proba interviului se înregistreazã diferente mai mari de 10 puncte între punctajele acordate unui candidat de membrii comisiei de examen, aprecierea interviului se reia prin ascultarea/vizualizarea înregistrãrii rãspunsurilor candidatului. Procedura de apreciere se reia ori cîte ori se constatã cã existã diferente mai mari de 10 puncte între punctajele acordate de membrii comisiei. În situatia în care mai multi candidati au aceeasi notã finalã, departajarea lor se va realiza în urma organizãrii unui nou examen, în maxim 3 zile lucrãtoare de la expirarea termenului legal de depunere a contestatiilor, respectiv de solutionare a acestora. Dupã afisarea rezultatelor finale, candidatii nemultumiti pot depune contestatie.

Articol afisat de 2985 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D.MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective