Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2011
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 8 Iulie 2011
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Piatra se înverzeste cu 24,5 miliarde vechi

• un proiect finantat de Administratia Fondului de Mediu vizeazã bulevardul Dacia, Aleea Viforului si Aleea Tiparului

În Piatra Neamt a demarat Programul de îmbunãtãtire a calitãtii mediului prin realizarea de spatii verzi în zonele bd. Dacia, Aleea Viforului si Aleea Tiparului. Durata de executie este 8 luni.
Proiectul constã în plantarea de 730 de arbori si arbusti; însãmîntare gazon si grilaje inierbate - 42.054 metri pãtrati; se vor amplasa 68 de bãnci; 75 de cosuri de gunoi, nouã toalete ecologice, 30 de stîlpi de iluminat public solar avînd înãltime de 4 metri si amenajarea de marcaje ecologice. Beneficiarul proiectului este Primãria Piatra Neamt. Finantarea proiectului este asiguratã de municipalitatea pietreanã si Administratia Fondului pentru Mediu. Valoare investitie este de 2.429.016,57 lei (inclusiv TVA) din care Primãria Piatra Neamt - 580.565,57 de lei, iar Administratia Fondului pentru Mediu - 1.848.451 lei. Tãierea copacilor de pe bd. Dacia pentru a se realiza proiectul „Amenajare complexã pîrîul Cuejdi“, care vizeazã înfiintarea a douã platforme, spatii verzi, balustrade ornamentale cu flori si jardiniere, ridicarea strãzilor Orhei si Dacia la nivelul platformei în zona podului si refacerea trotuarelor de pe cele douã trasee, a stîrnit nemultumirea unor pietreni: „Acum, cã ati tãiat copacii de pe Dacia, am înteles cã veti planta altii în loc. Sper cã acestia vor fi arbori (copaci în toata firea), nu arbusti, iar tinînd cont cã pe strada Orhei nu veti mai planta nimic, mãcar veti gîndi proiectul de refacere al b-dului Dacia astfel încît acesti arbori sã fie asezati pe douã rînduri: unul cam în aceeasi zonã în care au fost si pînã acum, iar un altul la marginea viitoarei platforme de peste Cuiejdi“, a spus George Harabagiuc în sesizarea adresatã autoritãtilor locale. Mihai Turcu, tot din Piatra Neamt, a venit cu completãri pe aceeasi temã: „Se spune cã dacã tai un copac, sã pui 3 în loc. Zic eu cã acest lucru nu e suficient dacã nu stii sã valorifici acel copac tãiat. Este vorba de o specie de artar ornamental de peste 40 cm în diametru, care s-ar fi pretat excelent la cherestea sau chiar la furnir si nici într-un caz la lemn de foc... ÃŽn urmã cu zeci de ani, cînd s-au plantat acesti copaci, locatarii de aici au fost pusi la platã pentru aceste specii rare. Acum cine îi despãgubeste? O sã ziceti cã nu mai este nevoie despãgubire pentru cã si asa cetãtenii vor beneficia de un proiect nou... Poate cã asa este, însã cei care au plãtit acesti copaci si au asteptat sã creascã zeci de ani pînã acum nu vor mai apuca sã aibã parte de ei si de aceea zic eu cã meritã despãgubiti. Cum? Sã nu mai plãtescã mãcar taxa aceea de protectie care se plãteste pe lîngã impozitul pe locuintã, si tot ar însemna ceva pentru dînsii“.

Articol afisat de 1764 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective