Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2011
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 18 Iulie 2011
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Patronul de la Amicii, tinta unui atac mafiot

Patronul de la Amicii, tinta unui atac mafiot

• o limuzinã Audi Q7, ce apartine patronulului societãtii Kubo Ice Cream Company, a fost incendiatã de o persoanã necunoscutã • Florin Rosescu, patronul firmei, le-a spus anchetatorilor cã nu-si explicã gestul, declarînd cã nu are dusmani, nici datorii, nici bani împrumutati de la cãmãtari • oamenii legii iau în calcul mai multe ipoteze •

Demaratã în urmã cu mai bine de cîtiva ani, seria incendierilor de limuzine continuã la Piatra Neamt. De aceastã datã a fost vizatã limuzina Audi Q7, înmatriculatã B 93 KUB, ce apartine lui Florin Rosescu, patronul societãtii Kubo Ice Cream Company, firmã care produce înghetata Amicii. Incidentul a fost reclamat la politie si pompieri vineri searã, în jurul orei 21,30, la putin timp dupã ce un bãrbat necunoscut a incendiat masina ce era parcatã pe strada Privighetorii, chiar lîngã sediul Directiei de Finante. La fata locului s-au deplasat un echipaj de la Detasamentul Petrodava. Cînd au ajuns, pompierii au constatat cã incendiul a fost stins de doi tineri care treceau întîmplãtor prin zonã. „Folosind extinctorul de la autoturism, tinerii au reusit sã stingã incendiul. Dacã nu ar fi intervenit, cu sigurantã masina ar fi ars în întregime“, ne-a declarat un pompier militar. Cum era de asteptat, în zonã si-au fãcut aparitia mai multe echipaje de politie. Cercetãrile preliminare au arãtat cã incendiul a fost provocat. Ideea a fost întãritã si de imaginile suprinse de camerele video montate pe sediul Directiei de Finante. ÃŽn imagini se vede cum un bãrbat, ce are o înãltime de aproximativ 1,75-1,80 metri, se apropie de partea din fatã a autoturismului, stã cîteva clipe, dupã care dispare în fugã. Dupã numai cîteva secunde masina este cuprinsã de flãcãri. Tot în imagini se poate observa cum cei doi tineri opresc masina si, folosind extinctorul, sting incendiul. „Colegii mei au constatat cã autoturismul prezintã urme de distrugere prin incendiere la partea din fatã, avariile fiind în proportie de 5%. Din primele cercetãri efectuate s-a stabilit cã incendiul a fost provocat intentionat de cãtre o persoanã necunoscutã, prin stropirea cu un lichid inflamabil a pãrtii din fatã a autoturismului si aprinderea sa. Autoturismul apartine unei firme de leasing si este utilizat de Florin R., de 55 de ani, din Piatra Neamt, administratorul unei societãti comerciale. Prejudiciul cauzat a fost estimat la suma de circa 4.000 de euro. ÃŽn cauzã a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infractiunii de distrugere“, a declarat inspectorul principal Cãtãlina Bãdeanu, purtãtorul de cuvînt al Politiei Neamt. Autoturismul, pentru care firma pietreanã mai avea de achitat cîteva rate, era asigurat pentru suma de 60.000 de euro.

Un caz dificil

Cercetãrile efectuate de politisti pînã acum nu au condus la nici un rezultat clar. Oamenii legii iau în considerare mai multe ipoteze, de la un act mafiot, pînã la o rãzbunare prosteascã a vreunui participant la trafic. Trebuie spus cã Florin Rosescu este o persoanã respectatã în oras si le-a spus anchetatorilor cã nu are probleme financiare, nici datorii la cãmãtari. „Nici nu-si explicã ce s-a întîmplat. A declarat cã nu a fost amenintat de nimeni si cã nu are dusmani si nici datorii“, ne-a declarat un politist care a luat parte la anchetã. Politistilor li se pare suspect cã infractorul a ales sã dea foc autoturismului Audi, în conditiile în care Florin Rosescu detine mai multe autovehicule de lux. „Ni se pare suspect cã autorul a ales-o pe aceasta. De regulã, masina Audi era parcatã la sediul societãtii. Credem cã individul a urmãrit acest autoturism, iar cînd a prins momentul i-a dat foc. Si ora aleasã de el este una atipicã“, a continuat ofiterul. Anchetatorii nu exclud nici posibilitatea ca actul mafiot sã fi venit ca urmare a unor sicane în trafic între proprietar si alt participant la trafic. Acelasi autoturism este folosit si de fiica lui Florin Rosescu, asa cã nu este exclus ca incidentul sã fi venit pe ruta fetei. Comisarul sef Paul Tablan, inspectorul sef al IJP Neamt, a declarat cã incidentul face obiectul unei anchete minutioase. „ÃŽncercãm sã punem cap la cap toate elementele pe care le avem si sã-l identificãm pe autor. Aceasta este datoria noastrã, sã-l prindem.
ÃŽn acest moment nu putem spune decît cã avem în lucru mai multe ipoteze, dar si un cerc de suspecti. Pe imaginile înregistrate de camerele video nu se vede mare lucru. Se observã silueta unui bãrbat care pleacã dintre douã masini, iar dupã putin timp autoturismul Q 7 i-a foc. Nu se distinge fata individului, asa cã nu stiu cît de mult o sã ne foloseascã acele imagini“, a declarat comisarul sef Paul Tablan. Cît priveste ipoteza conform cãreia patronul Rosescu ar fi fost victima unei grupãri care percepe taxe de protectie, comisarul sef Tablan a declarat cã din informatiile pe care le au politistii, la aceastã orã în orasul Piatra Neamt nu existã un astfel de grup infractional.

Articol afisat de 2391 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D.MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective