Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2011
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 30 Iulie 2011
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Elevii cu „pile“ vor dispãrea din scoli

• ministerul introduce teste pentru ca învãtãtorii sã stie care este nivelul cunostintelor acumulate de copii pînã la intrarea în clasa I, a II-a si a IV-a • dupã aceastã apreciere, fiecare dascãl va sti cum trebuie abordatã clasa pentru a înregistra progrese • se va face o medie a scolii si se va da un calificativ clasei •

ÃŽnvãtãtorii vor trece printr-o experientã nouã în toamnã, pentru cã la îndemnul Ministerului Educatiei vor avea de aplicat o testare pe propriii elevi, pentru a le cunoaste bagajul de cunostinte cu care purced în noul an scolar. Este un demers pe care dascãlii îl aplicau la clase, dar tinea de modul lor de lucru, fãrã a fi o recomandare oficialã. Din cauza notelor foarte slabe pe care le-au obtinut la examen, ministerul vrea sã împartã elevii în trei categorii: cu rezultate slabe, medii si foarte bune. Dupã cum a declarat inspectorul general scolar Luminita Georgeta Vîrlan, ceea ce se doreste prin acest demers este evitarea supraevaluãrii. „Se urmãreste «progresul scolar» al copiilor, urmãrindu-se situatia realã la învãtãmînt a elevilor. Dupã o evaluare care se va face în semestrul întîi, va urma încã una în semestrul doi, pentru a se vedea dacã existã progres scolar. Nu e normal sã existe note de 8, 9 si 10 care nu au acoperire realã, note puse unor copii supraevaluati, care nu le meritã“, a declarat sefa ISJ Neamt.
Aceleasi precizãri au fost fãcute si de secretarul de stat în minister Oana Badea: „Ne propunem ca obiectiv în 2011-2012, eliminarea supraevaluãrii la clasã. Nu putem sã ne ascundem dupã deget si sã nu spunem cã elevii primesc note mari în cursul anului si la examen se aflã pentru prima datã în fata unei evaluãri standardizate care îi aduce cît mai aproape de adevãr. De aceea, comisiile metodice vor elabora pe scoalã cîte un test initial, pornind de la programa existentã. Testul initial se va aplica pe clase, pentru clasa I, a II-a, a IV-a, pentru românã, matematicã si asa mai departe. Rezultatele vor fi analizate la nivelul scolii. Adicã va fi o medie pe scoalã, iar clasele vor fi încadrate, în functie de rezultate, la categoria sub media de scoalã, la nivelul mediei sau peste aceastã medie“. Aceasta a mai spus cã, prin acest sistem, ministerul nu este interesat de o ierarhie la nivel national sau al unui oras, ci pur si simplu de stabilirea nivelului de pregãtire al elevilor în contextul scolii din care face parte. Dupã ce va fi stabilit nivelul fiecãrei clase dintr-o scoalã, directorul poate „intra în alertã“ cînd va sesiza note foarte mari la clase sub media pe scoalã. „Asta înseamã eliminarea supraevalãrii. La clasa sub medie nu pot sã am note de zece. Nu pot sã am pentru cã reperul esential este programa scolarã. Directorul va fi în stare de alertã dacã va sesiza la clasa sub medie note foarte mari sau calificative care nu au voie sã fie“, a adãugat Oana Badea.
Ministerul a gãsit o explicatie pentru notele foarte slabe de la bacalaureat, 30 de milioane de absente, echivalent a 3.457 de ani de absente, majoritatea la liceeni. Ministrul Funeriu a declarat dupã afisarea rezultatelor partiale foarte slabe de la bacalaureat cã este pentru prima datã cînd elevii de liceu si-au cîstigat diploma de absolvire prin muncã. „Consider beneficã mãsura pe care ministerul Educatiei vrea sã o initieze, pentru cã, asa cum am dorit sã avem un bacalaureat aproape de realitate, asa trebuie sã avem si o situatie scolarã a elevilor cît mai aproape de adevãr. Dacã aceastã mãsurã va fi adoptatã, obligatoriu va trebui sã avem un bacalaureat diferentiat. Nu toti copiii au capacitatea initialã de a lua un bacalaureat la acelasi nivel cu copiii care provin din colegiile nationale sau licee teoretice“, sustine un lider de sindicat.

Articol afisat de 2175 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective