Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2011
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 30 Iulie 2011
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Imnul national, serbat cu grevistul la usã

• ziua lui „Desteaptã-te Române“ s-a marcat si prin grevã, la usa Prefecturii • viisoreanul Vasile Rosca n-a stat acasã ieri, chiar dacã în fata Prefecturii era un eveniment important, vinerea fiind ziua lui de protest la Institutia prefectului • nici romascanii nu au uitat de Ziua Imnului •

Autoritãtile judetene, care nu sînt concedii sau alte evenimente, au participat, vineri, 29 iulie, la ceremonialul militar si religios prilejuit de „Ziua Imnului National“, care s-a desfãsurat în Piata Tricolorului din Piatra Neamt. Din partea Prefecturii Neamt a participat subprefectul Vasile Sendrea. ÃŽncepînd cu ora 10, dupã salutarea Drapelului de Luptã al unitãtii militare, a avut loc, conform programului stabilit, ruga si închinarea pentru poporul român, apoi alocutiunea subprefectului Vasile Sendrea cu privire la semnificatia Zilei Imnului National. „ÃŽn aceastã zi, în care sãrbãtorim imnul nostru national, vreau sã adresez tuturor un mesaj de încredere în capacitatea noastrã ca natiune de a rãspunde la provocãrile viitorului. ÃŽndemnul «Desteaptã-te, române» ne duce cu gîndul la toate generatiile care au construit statul român, la dificultãtile prin care am trecut, la suferintele îndurate“, a spus în alocutiunea sa subprefectul Vasile Sendrea. Dupã intonarea Imnului National al României, s-a desfãsurat defilarea Drapelului de Luptã si a Gãrzii de onoare. La sãrbãtoarea acestui însemn national au fost prezente si alte oficialitãti ale judetului - reprezentanti ai Consiliul Judetean, institutiilor publice deconcentrate, Primãriei Piatra Neamt, Asociatiei Veteranilor de Rãzboi, Asociatiei Cadrelor Militare în Rezervã si Retragere, partidelor politice.

Fiecare cu treaba lui!

ÃŽn vreme ce autoritãtile erau pãtrunse mai mult sau mai putin de sentimentul patriotismului, soarele dînd de furcã zecilor de participanti la eveniment, în fata Institutiei prefectului, Vasile Rosca, grevistul cu state vechi de serviciu în domeniu, era la datorie, în fata Prefecturii. Conform calendarului zilnic, vinerea vine la aceastã institutie, înarmat cu o pancartã din carton pe care a scris cu litere mari „Prefectul îi ajutã pe primari sã fure“. Vasile Rosca se plînge pe la mai multe institutii din judet, avînd un grafic pe care îl respectã pentru a ajunge sãptãmînal la fiecare dintre ele si îi acuzã pe sefii acestora cã nu îl ajutã sã intre în posesia unor terenuri despre care el crede cã i se cuvin. Din pãcate, omul a devenit procesoman de meserie si pentru cã nu a primit sentinte favorabile, s-a adresat personal sau în scris celor mai importante persoane din conducerea tãrii, în mai multe rînduri. De curînd, angajatii Prefecturii au muncit zdravãn pentru a rãspunde solicitãrii primului ministru cu privire la situatia realã a bãtrînului, avînd în vedere cã acuzele aduse de Rosca au ajuns si la urechile lui Boc. Doar cã modificãri în conduita viisoreanului nu au apãrut. Doar s-a amplificat corespondenta.

Romascanii nu au uitat de Ziua Imnului

Conducerea Primãriei Roman, alãturi de cea a Garnizoanei Roman, oameni de culturã si invitati de onoare au celebrat, ieri, 29 iulie, Ziua Imnului National. Manifestarea a debutat la ora 10, în sala de sedinte a Consiliului Local, aducîndu-i alãturi pe primarul Laurentiu Leoreanu, colonelul Teodor Cornea, maiorul Iulian Gafton, purtãtorul de cuvînt al Garnizoanei, directoarea Bibliotecii Municipale, Cristina Panaite etc. Dupã intonarea Imnului de Stat al României si a imnului municipiului Roman, gazdele evenimentului au reliefat importanta zilei de 29 iulie. „ÃŽntr-o lume care promoveazã din ce în ce mai mult pseudovalorile, ierarhiile sînt rãsturnate si sînt cãutate doar diferentele, mi-as dori cel mai mult sã nu uitãm cine sîntem si România sã-si pãstreze identitatea nationalã, chiar dacã sîntem un stat membru al Uniunii Europene. Dacã a tresãri cînd auzi imnul nostru de stat, cînd esti peste hotare si te mîndresti cu locul în care te-ai nãscut si ai crescut, cînd îti aperi tara, dacã iei pozitia de drepti cînd vezi drapelul României înseamnã nationalism, atunci spun cã eu sînt nationalist“, a spus primarul Laurentiu Leoreanu.

Articol afisat de 1505 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(S. TÃRNÃ, T. CIOBOTARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective