Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2011
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 9 August 2011
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Un nou proiect pe mediu la Scoala Bicazu Ardelean

• titlul acestuia este „Educatie pentru mediu, educatie pentru sãnãtate“

Scoala cu clasele I-VIII Bicazu Ardelean a demarat al doilea proiect ecologic consecutiv finantat de Administratia Fondului pentru Mediu - „Educatie pentru mediu, educatie pentru sãnãtate“. Lasarea a avut loc pe 5 august, zi aleasã special pentru importanta pe care o are în calendarul evenimentelor ecologice, cînd în întreaga lume se serbeazã „Ziua Internationalã a Grãdinilor Zoologice si Parcurilor“.
„Proiectul este meritul unor cadre didactice inimoase, coordonate de profesoara Marcela Duculescu, manager de proiect. De data aceasta proiectul se desfãsoarã pe o perioadã de 18 luni (iulie 2011 - decembrie 2012) si cuprinde o arie mai largã de desfãsurare: comuna Bicazu Ardelean, unde se situeazã Scoala cu clasele I-VIII Bicazu Ardelean, solicitantul finantãrii si institutia coordonatoare a proiectului, precum si alte sase unitãti scolare din zona montanã Ceahlãu - Lacul Izvorul Muntelui: Tasca, Bicaz-liceu, Hangu, Poiana Teiului, Ceahlãu si Grinties. Grupul tintã este format atît de elevii acestor scoli, cît si de populatia adultã din respectivele localitãti“, a declarat Cornel Duculescu, directorul Scolii Bicazu Ardelean. Obiectivul principal al proiectului este cresterea gradului de informare, educare si constientizare a populatiei din localitãtile aflate în zona geograficã Ceahlãu - Lacul Izvorul Muntelui privind importanta si necesitatea protectiei mediului înconjurãtor. ÃŽn acest scop se vor desfãsura diverse activitãti, precum cele de informare, educare si constientizare a grupului tintã din localitãtile cuprinse în proiect pentru ceea ce înseamnã un mediu sãnãtos. distirbuirea de pliante cu mesaje ecologice, participarea la cursuri de instruire, organizarea de tabere si excursii cu tematicã ecologicã - organizarea a douã tabere de instruire în statiunea Durãu - 5 zile/4 nopti si o drumetie în Delta Dunãrii etc.
„Prin actiunile propuse spre a fi derulate în cadrul proiectului dorim ca elevii sã înteleagã cã astãzi, mai mult ca oricînd, este foarte important cum privim natura si cum pãtrundem în naturã. A iubi natura nu înseamnã doar dorinta de a fi în mijlocul ei, ci si a actiona în folosul acesteia, a milita pentru ca în nici un fel sã nu fie afectatã de actiunile noastre. Dorim sã îmbunãtãtim mediul ambiant din scoli si din împrejurimile lor, sã constientizãm problemele de mediu, sã ne facem cunoscuti în comunitãtile locale pe care dorim sã le sensibilizãm asupra efectelor negative din orizontul local si apropiat“, a declarat managerul de proiect, Marcela Duculescu. La lansarea proiectului a participat si primarul de Bicazu Ardelean, Ioan-Constantin Bârsan.

Articol afisat de 1699 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective