Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2011
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 11 August 2011
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Bambilici cu pensii

• douã nemtence, mamã si fiicã, se plîng de calcule eronate ale veniturilor •

Douã nemtence, amîndouã pensionare, mamã si fiicã, se plîng de calcularea eronatã a veniturilor lor, de cãtre functionarii Casei Judetene de Pensii Neamt. Concret, femeile reclamã cã au de recuperat niste sume aferente lunilor trecute, dar în ciuda insistentelor lor si a corespondentei purtate cu functionarii CJP, nu s-au vãzut cu problema rezolvatã. Una dintre reclamante este Aurora Cristina Catanã, din Piatra Neamt, iar mama sa se numeste Minodora Catanã si locuieste în satul Brusturi. „Am fost pensionatã anticipat, iar din decembrie 2010 sînt pensionarã de drept. La recalcularea venitului am primit cu 30 de lei mai putin decît mi s-a comunicat. M-am adresat CJP, care mi-a rãspuns cã mi se cuvine suma de 748 de lei, dar am primit conform cuponului doar 729 de lei. Nu e nici o logicã contabilã aici. Acelasi lucru s-a întîmplat si în ianuarie 2011, cînd am primit un nou rãspuns oficial, cu suma de 748 de lei, dar cuponul e tot cu 729. Nu pot concepe cum persoana care tine evidenta pensiei mele poate sã scrie în fisã o sumã si în realitate sã primesc alta. Mi s-a promis cã în iulie voi primi diferenta cuvenitã, dar nu a fost asa. Ar trebui ca functionarii care gresesc sã fie pedepsiti pentru fapta lor. Dacã nu as fi fost contabilã 34 de ani, aceastã diferentã nu s-ar fi descoperit niciodatã. Am certitudinea cã astfel de lucruri se întîmplã frecvent si nu trebuie permis sã se mai repete. Dovadã e faptul cã si mama mea trece printr-o situatie asemãnãtoare cu aceeasi institutie. Ea trãieste în satul Brusturi. Pe 15 februarie a decedat tatãl meu si am dus la CJP trei dosare pentru pensia de urmas, de sotie supravietuitoare si pentru indemnizatia de veteran de rãzboi. A asteptat din februarie pînã în iunie sã primeascã exact venitul, dar si la ea au fost probleme. Nu a primit corect diferenta de la pensia de agricultor la cea de urmas, o diferentã de 138 de lei. Am fãcut în numele ei - Minodora Catanã, petitie la Pensii, pe 27 iunie 2011 si nu am primit nici un rãspuns. Este încã un argument sã consider cã functionari plãtiti din taxele si impozitele noastre nu îsi fac datoria“, a declarat Cristina Aurora Catanã (foto).

Rãbdare si tutun

Rãspunsul CJP Neamt vine sã bucure asteptãrile reclamantei: „Precizãm faptul cã în mod eronat, din cauza preluãrii gresite a cuantumului pensiei acordate în luna decembrie 2010, în luna aprilie 2011 Casa Judeteanã de Pensii Neamt a acordat o sumã restantã în cuantum de 387 lei (270 lei net) fatã de 406 lei (289 lei net) cît s-ar fi cuvenit. Diferenta de 19 lei ce revine ca urmare a reanalizãrii sumei datorate va fi primitã de petentã în luna august 2011, pe acelasi cupon cu drepturile lunare de pensie. ÃŽn ceea ce priveste drepturile datorate doamnei Catanã Minodora, aceasta va primi o suma restantã în cuantum de 138 lei în luna august 2011, sumã datoratã pentru calitatea sa de vãduvã de veteran de rãzboi. Aceastã sumã restantã s-a datorat suprapunerii în platã a trei dosare: dosarul de pensie de limitã de vîrstã, dosar de vãduvã de veteran de rãzboi si dosar de pensie de urmas, situatie în care s-a retinut cuantumul respectiv pentru a nu se genera ulterior debite“.

Articol afisat de 2004 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(S. TÃRNÃ. D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective