Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2011
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 12 August 2011
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
JOIA NEAGRÃ PE SOSELE

JOIA NEAGRÃ PE SOSELE

• 10 persoane au ajuns la spital ieri, dupã ce au fost victimele unor evenimente rutiere • cel mai grav accident a avut loc la Cãciulesti, la intersectia DJ 156 A cu DN 15D • un brasovean a intrat în intersectie fãrã a acorda prioritate de trecere unui alt autoturism • bilantul: 6 rãniti, dintre care 3 sînt în stare gravã • la Dumbrava Rosie, douã persoane au fost accidentate grav, dupã ce au fost acrosate în timp ce se aflau pe marginea drumului de un autoturism Logan • un Volkswagen în care se aflau douã persoane, a intrat în coliziune cu un cap de pod, pe raza comunei Tazlãu •

Pentru echipajele de descarcerare, dar si pentru medicii de pe ambulantã si politistii rutieri, ziua de ieri a fost una de groazã. Salvatorii nu-si amintesc sã fi avut într-o singurã zi atît de multe interventii la cazuri deosebit de grave. Au fost trei evenimente rutiere, toate cu victime încarcerate. Bilantul celor trei tragedii a fost de 10 persoane rãnite, dintre care 7 se aflã în stare gravã. Seria neagrã a debutat ieri dimineatã, în jurul orei 10,40, cu un grav accident petrecut în „intersectia groazei“, din satul Cãciulesti, comuna Girov. Aurel Lazãr, în vîrstã de 55 de ani, din Brasov, conducea un autoturism Chevrolet pe DJ 156A, pe directia Dobreni - Roznov. Ajuns în intersectia cu DN 15D, brasoveanul nu a observat indicatorul „oprire“ si nu a acordat prioritate de trecere autoturismului Volkswagen condus, pe directia Piatra Neamt - Roman, de cãtre Ioana Iorga, de 36 de ani, din Roman. Tînãra nu a mai putut sã evite coliziunea, iar în urma coliziunii autoturismul Chevrolet a fost proiectat în afara carosabilului, dupã care s-a rãsturnat pe cupolã. Din cei sapte ocupanti din cele douã autoturisme, sase persoane au suferit leziuni. Ca printr-o minune, un pusti, în vîrstã de 1 an si 3 luni a scãpat fãrã nici o zgîrîieturã. La fata locului s-au deplasat echipajul de descarcerare, echipajul SMURD, 3 ambulante ale Serviciului de Ambulantã Neamt si mai multe echipaje din cadrul IPJ Neamt. Cei patru ocupanti din autoturismul Chevrolet au fost scosi din masinã de cãtre participantii la trafic. ÃŽn celãlalt autoturism, se aflau 4 persoane, inclusiv bãietelul de 1 an si 3 luni. La prima vedere, salvatorii au constatat cã victimele au suferit traumatisme cranio-faciale, traumatisme cranio-cerebrale si policontuzii. Personalul medical si paramedicii au acordat primul ajutor calificat tuturor victimelor, iar 7 dintre cei 8 ocupanti ai celor douã autoturisme implicate în accident au fost transportati la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean Neamt. Investigatiile medicale au indicat faptul cã trei dintre victime au suferit leziuni grave.

Copil teafãr ca prin minune

Ioana Iorga a fost diagnosticatã cu fracturã antebrat stîng, contuzie lombarã si traumatism cranio-cerebral; Aurel Lazãr - contuzii abdominale; Nicoleta Coman, în vîrstã de 18 ani, din Roman, pasagerã în Volkswagen - traumatism cranio-cerebral acut minor; Niculina Lazãr, de 48 de ani, din Brasov, pasagerã scaun dreapta fatã în Chevrolet - fracturã bazin, fracturi costale C9-C10; Ioana Catrinoi, de 78 de ani (mama Niculinei Lazãr), din Grinties, pasagerã dreapta spate Chevrolet - fracturã bazin, traumatism cranio-cerebral acut, traumatism brat drept, fracturã humerus drept; Ana Zaharia, de 56 de ani, din Grinties, pasagerã stînga spate în Chevrolet - traumatism cranio-cerebral si traumatism umãr drept. „La Cãciulesti a fost vorba despre un accident rutier în care au fost implicate 7 persoane, printre care si o fetitã de doar 1 an si 3 luni. Din fericire, toate persoanele au scãpat cu viatã desi, dupã cum arãtau vehiculele, era greu de crezut cã s-a întîmplat o astfel de minune. Surprinzãtor este cã cel care a scãpat fãrã nici o zgîrieturã a fost copilasul care, desi nu era în scãunel special, nu a pãtit nimic. Fetita era pe bancheta din spate a vehicului si, în momentul impactului a fost tinut cît de bine s-a putut de fata de 18 ani, aflatã de asemenea în spate. Totusi, micuta a cãzut între scaune si, desi nu prezenta nici un fel de urme de lovituri, am preferat s-o aducem si pe ea la spital pentru a fi siguri cã nu are nimic. Celelalte 6 victime s-au ales cu diverse traumatisme craniene, faciale, cu traumatisme ale membrelor, dar si ale coloanei vertebrale. Pacienta în vîrstã de 79 de ani, pasager în una din masini, a fost mai serios rãnitã, ea avînd o fracturã de humerus drept si un traumatism la coloana vertebralã. Cu toate acestea, starea victimelor este stabilã si nu ridicã probleme“, a declarat medicul Letitia Damoc, sefa Serviciului Judetean de Ambulantã Neamt.

Intersectie nesemnalizatã corespunzãtor

Soferul vinovat le-a declarat politistilor cã nu cunostea drumul si cã nu a observat indicatorul „oprire“ din intersectie, întrucît acesta era mascat de un autovehicul de tonaj greu. De altfel, nu este pentru prima datã cînd în intersectia respectivã au loc evenimente rutiere, iar de fiecare datã cei implicati se plîng de proasta ei semnalizare. Media este de un accident pe sãptãmînã si cu toate acestea autoritãtile nu s-au grãbit sã facã ceva în acest sens. Totusi, politistii rutieri au fãcut demersuri pentru ca administratorul drumului sã completeze sistemul de indicatoare din zonã. Politistii au cerut mai multe indicatoare de avertizare, plus amplasarea unor indicatoare de oprire si pe partea stîngã a sensului de mers. Poate pînã la producerea unei noi tragedii în zonã, administratorul drumului va reusi sã amplaseze indicatoarele atît de necesare mai ales conducãtorilor auto care nu sînt din zonã. Abia revenite în bazã, masinile de salvare au plecat din nou în goanã la un alt eveniment rutier petrecut la Dumbrava Rosie unde douã persoane fuseserã grav lovite de un autoturism Opel condus de cãtre Vasile S., de 53 de ani, din Piatra Neamt. Ahmed C, în vîrstã de 40 de ani, cetãtean turc cu resedinta în Mangalia iesise, împreunã cu pietreanca Iuliana P., de 41 de ani, si un bãietel de 5 ani, din curtea depozitului Orient si au pãtruns pe carosabil cu intentia de încãrca cu marfã portbagajul masinii care era parcatã cu spatele spre DN 15. ÃŽn acel moment, cei trei au fost acrosati de autoturismul Opel. Adultii au suferit leziuni grave, în timp ce copilul a fost rãnit usor. Joi dupã amiazã, echipajele de la Serviciul de Ambulantã au plecat sã acorde îngrijiri medicale victimelor altui accident rutier petrecut la Tazlãu. De aceastã datã, un autoturism Volkswagen, înmatriculat în Timis si condus de Adrian T., în vîrstã de 30 de ani, a intrat în coliziune cu un cap de pod. Tînãrul a suferit fracturi la ambele picioare, iar pasagerul de pe scaunul din dreapta fatã multiple contuzii si traumatisme. Victimele au fost descarcerate si transportate de urgentã la cea mai mare unitate sanitarã din judet. Echipajele medicale au fãcut fatã cu greu avalansei de evenimente, mai ales cã se confruntã cu un vesnic deficit de personal, iar în aceastã perioadã unii dintre putinii medici care existã mai sînt si în concediu de odihnã.

Articol afisat de 3015 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU, M. VASILACHE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective