Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2011
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 12 August 2011
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Soric, învins în instantã

• fostul sef al Politiei Neamt nu va fi reîncadrat în sistem • Curtea de Apel Bacãu a respins ieri cererea fostului sef al Politiei Neamt prin care a atacat decizia de destituire • Soric, care nu a fost prezent la pronuntarea sentintei, poate sã declare recurs la ÃŽnalta Curte de Casatie si Justitie • ofiterul a fost demis din politie la începutul acestui an, în urma unui control efectuat de superiorii de la Bucuresti •

Aurelian Vasea Soric, fostul sef al Politiei Neamt, a pierdut procesul pe care l-a intentat Ministerului Administratiei si Internelor, Inspctoratului General al Politiei Române si Politiei Neamt, în care a cerut anularea actului administrativ care a dus la destituirea sa din sistem. Ieri, în lipsa lui Soric, care nu s-a aflat în salã, instanta Curtii de Apel Bacãu a dat verdictul. „Respinge exceptia legatã de lipsa calitãtii procesulae a IJP Neamt. Respinge ca nefondatã actiunea, astfel cum a fost formulatã cu toate capetele de cerere. Cu drept de recurs în 15 zile de la comunicare“. Cu alte cuvinte, singura sansã ca Aurelian Vasea Soric sã fie reîncadrat în politie se va judeca la Bucuresti, la ÃŽnalta Curte de Casatie si Justitie. Bineînteles, asta numai dacã va ataca decizia judecãtorilor bãcãuani cu recurs. Dosarul a fost înregistrat pe rolul instantei de judecatã la data de 1 martie, fostul comisar sef Soric solicitînd sã fie anulat actul care a dus la demiterea sa. Considerînd cã prezenta presei în sala de judecatã nu poate fi deloc beneficiã, Soric a solicitat, prin intermediul avocatilor sãi, ca procesul sã se judece cu usile închise. Judecãrorii au admis cererea de solutionare a cauzei în sedintã secretã, drept pentru care nimeni, în afarã de apãrãtori, magistrati, reclamanti si pîrîti, nu au avut voie în sala de judecatã. Procesul s-a finalizat destul de repede, magistratii avînd nevoie doar de 8 termene de judecatã pentru a se pronunta în acest caz.
Aurelian Vasea Soric a iesit din rîndurile Ministerului Administratiei si Internelor în data de 11 ianuarie, anuntul fiind fãcut chiar de cãtre seful Politiei Române, chestorul Liviu Popa. Ofiterul a plãtit cu vîrf si îndesat iesirile sale în public dupã asasinatul lui Gheorghitã Mararu, dar si pentru problemele din activitatea sa ce au fost identificate în urma unui control efectuat de Corpul de Control al ministrului Igas.
Decizia de destituire a apartinut Consiliului Superior de Disciplinã din cadrul IGPR si a fost luatã dupã ce ofiterul a fãcut obiectul a trei cercetãri prelabile. La vremea respectivã, chestorul Liviu Popa declara cã în sarcina comisarului sef Aurelian Vasea Soric au fost retinute 33 de abateri disciplinare care privesc o paletã largã, de la activitãtile sale profesionale pînã la prezentarea eronatã în fata presei a activitãtilor politienesti“. ÃŽn plus, fostul sef al IJP Neamt a fost gãsit vinovat de comportament necorespunzãtor în familie si societate si neglijentã manifestatã în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau a dispozitiilor primite de la sefii ierarhici sau de la autoritãtile anume abilitate de lege. Anterior acestei decizii, Soric îsi dãduse demisia din functia de sef al IJP Neamt la cîteva zile dupã ce Gheorghe Mararu a fost ucis, în noiembrie anul trecut, de Cristian Chilat în barul Cafe Latino. ÃŽn ziua în care asasinul a fost prins, sefii Politiei Neamt au sustinut o conferintã de presã la sediul IJP Neamt. Cu aceastã ocazie, Soric a reusit sã-si enerveze la culme sefii, dar si sã-si atragã antipatia cetãtenilor, dupã ce lãsat sã se înteleagã cã în nici un caz calitatea de cãmãtar nu s-ar ridica la „gradul“ de infractor. Nici declaratiile fãcute în limba englezã la un post national de televiziune nu au fost gustate de mai marii de la Bucuresti. Acest comportament i-a atras o cercetare prealabilã. Ofiterul a mai fost cercetat pentru cã i-ar fi instigat pe sefii de post sã sarã în apãrarea sa, dar si pentru rezultatele profesionale.

Articol afisat de 2364 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective