Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2011
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 15 August 2011
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

9,50 - notã de suplinitor necalificat

• este vorba de o absolventã de ciberneticã, amatoare sã predea informatica si tehnologia informatiei •

Notele suplinitorilor necalificati prezentati la examenul de zilele trecute sînt amestecate. Unii au iesit din salã cu fruntea sus, un candidat primind 9,25 pe tezã si zece la interviu, iar altii au iesit cu rusinea pe fatã, unul reusind sã ia nota unu la ambele probe. Candidatul aflat în aceastã situatie penibilã ar fi vrut sã predea educatie muzicalã.
Din 77 de necalificati înscrisi la concursul de ocupare a posturilor/catedrelor vacante, doar 34 au luat medii peste 5 (au obtinut atît pe tezã cît si la interviu note peste cinci), unul s-a retras în timpul examenului si opt amatori de a preda au lipsit. Exact cîti au fost peste linie au fost si sub linie, 34 de candidati nereusind sã presteze medie de trecere. Cea mai rusinoasã participare a fost a unui candidat care a fost „mut, surd si legat de mîini“, pentru cã a terminat concursul cu nota 1. Desi ar fi vrut sã predea muzica în scoli, bãrbatul n-a fãcut nimic nici la proba scrisã si n-a cîntat nici la cea oralã. Un altul, dornic sã predea sportul, a fãcut o tezã de 1,8 puncte si un interviu de nota doi. Un alt candidat la catedra de educatie muzicalã a primit media 2,6, fãcînd o tezã de 1,15 puncte si sustinînd un interviu de nota 4. ÃŽn palmaresul notelor proaste mai este o medie de 2,25 (tezã de un punct si jumãtate si interviu de nota 3), apartinînd unui candidat la orele de francezã, o medie de 2,75, a unui amator de a preda tot francezã (1,50 pe tezã si 4 la interviu). Pînã la numãrul de ordine 34, notele celorlalti candidati au fost de la 3 la 4.99.

Bravo lor!

Cea mai frumoasã evolutie la concursul de suplinitori a avut-o o profesoarã de la o unitate scolarã din zona Tîrgu Neamt, absolventã de ciberneticã. ÃŽn lipsã de posturi pentru specializarea sa, ea a ales sã predea informatica si tehnologia informatiei. Florentina Iordache a realizat o tezã de 9,25, iar la oral si-a sustinut solutiile de nota zecce. Cu 8,50 a intrat pe lista suplinitorilor necalificati, dar care ar putea primi un post si Roxana Mihaela Luca. Lucrarea ei la limba francezã a fost de 8,25, iar la interviu s-a prezentat de nota 9. Rãmîne un caz special Paula Antohi, profesoara de limba rromani de la Crãcãoani, care a fost notatã cu nouã la tezã, zece la oral si cu media 9,50 va preda în continuare „tigãneasca“ la scoala din localitate. Ea rãmîne cu statut de suplinitor pentru cã nu i se poate constitui catedrã întreagã, lucrînd cu prea putini copii.

Articol afisat de 2011 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective