Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2011
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 23 August 2011
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Centru de permanentã la Roznov

• CJAS a bãtut palma cu mai multi medici si astfel se va putea deschide un centru si la Roznov luna viitoare •

Cetãtenii din Roznov, dar si din localitãtile învecinate, nu vor mai trebui sã batã drumul pînã la Piatra în toiul noptii pentru o consultatie medicalã ori pentru o injectie pentru cã din luna septembrie va functiona aici un centru de permanentã. Autoritãtile sanitare nemtene au prins curaj dupã ce au inaugurat sãptãmîna trecutã douã astfel de centre la Roman si acum anuntã cu mîndrie cã vor mai deschide unul si la Roznov. „Luna viitoare vom deschide un nou centru la Roznov, ceea ce ne bucurã foarte mult, mai ales cã mii de oameni din zona respectivã nu aveau asistentã medicalã pe timp de noapte ori la sfîrsit de sãptãmînã. Din fericire, am gãsit mai multi medici dispusi sã facã gãrzi, chiar dacã unii dintre ei sînt din judetul Bacãu, pentru cã ai nostri nu au vrut. Acest centru va functiona în clãdirea fostului spital, la centrul de primiri urgente, prin bunãvointa primarului din localitate care a fost foarte deschis la aceastã colaborare. Acum facem achizitiile pentru trusa medicalã de urgentã si pentru medicamentele de primã necesitate astfel încît sã asigurãm necesarul pentru acest centru“, a declarat medicul Dan Morenciu, directorul DSP Neamt. Mai marii Sãnãtãtii sustin cã, dacã tot a fost spartã gheata în privinta acestor centre, vor face eforturi pentru a deschide alte noi dispensare non-stop, prioritare fiind mãcar unul la Bicaz si unul pe Valea Muntelui, unde mii de locuitori s-au trezit, odatã cu închiderea Spitalului Bicaz, fãrã nici un fel de asistentã medicalã pe timp de noapte. Rãmîne de vãzut acum dacã vor fi gãsiti suficienti medici amatori sã facã gãrzi.
Sãptãmîna trecutã au fost inaugurate primele douã centre de permanentã, ambele la Roman. Cu chiu cu vai au fost gãsiti medici amatori, dar pînã la urmã s-a întrunit numãrul minim si astfel acestea au început sã functioneze. Desi în alte judete astfel de dispensare functioneazã de luni bune, la noi s-a reusit abia acum deschiderea celor douã centre, din cauza refuzului categoric al medicilor de familie de a face servicii pe timp de noapte sau la sfîrsit de sãptãmînã. Medicii sînt plãtiti cu aproximativ 2 milioane de lei vechi pentru fiecare gardã, din banii Casei de Asigurãri. Asistentele medicale sînt si ele plãtite din aceleasi fonduri, iar medicamentele si echipamentele din centrele de permanentã sînt suportate de cãtre DSP.

Articol afisat de 1594 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Magda VASILACHE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective